Startar inte efter första hard reset

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

Startar inte efter första hard reset

Satt och spelade samtidigt som uTorrent tuggade på i bakgrunden. Hade väl Skype och Chrome igång också. Helt plötsligt tabbas jag till windows och allt ser konstigt ut, sakerna är där men är helt svarta är till viss del.
Det syntes på taskbaren att den bytt till windows 7 basic från aero, vilket den vill göra vid varje spelstart (nästan). Kanske var det som störde till det?
Jag kunde iaf inte göra ngt och tvingades till att hålla in power-knappen. Nu startar datorns fläktar men varken skärmar (har två) lr andra tillbehör visar ngt livstecken.
Har ett cooler master storm trooper chassi som vanligtvis piper till när man startar upp datorn, inget sådant ljud nu när datorns LEDs å fläktar är det enda som går igång.
Har windows 7
Haswell 3570k
Gtx 760 x2
16gb ram
Asus z87 moderkort
Samsungs nya serie ssd 250gb
1tb lagring

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av BouneyCitatus:

Satt och spelade samtidigt som uTorrent tuggade på i bakgrunden. Hade väl Skype och Chrome igång också. Helt plötsligt tabbas jag till windows och allt ser konstigt ut, sakerna är där men är helt svarta är till viss del.
Det syntes på taskbaren att den bytt till windows 7 basic från aero, vilket den vill göra vid varje spelstart (nästan). Kanske var det som störde till det?
Jag kunde iaf inte göra ngt och tvingades till att hålla in power-knappen. Nu startar datorns fläktar men varken skärmar (har två) lr andra tillbehör visar ngt livstecken.
Har ett cooler master storm trooper chassi som vanligtvis piper till när man startar upp datorn, inget sådant ljud nu när datorns LEDs å fläktar är det enda som går igång.
Har windows 7
Haswell 3570k
Gtx 760 x2
16gb ram
Asus z87 moderkort
Samsungs nya serie ssd 250gb
1tb lagring

Skickades från m.sweclockers.com

testa med ett annat nätagg

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2007

Får du upp något om du kopplar ur grafikkorten och sätter in en skärm i cpuns interna grafik?

Ridå

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Relel:

Får du upp något om du kopplar ur grafikkorten och sätter in en skärm i cpuns interna grafik?

Nope ingenting, är ju inte bara skärmarna, musen å tangentbordet ska ju lysa också.
Fick den byggd utav inet så kan ju alltid bara skicka in den *suck*

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2007
Skrivet av BouneyCitatus:

Nope ingenting, är ju inte bara skärmarna, musen å tangentbordet ska ju lysa också.
Fick den byggd utav inet så kan ju alltid bara skicka in den *suck*

Skickades från m.sweclockers.com

Ok, på moderkortet, vilken led lyser när datorn inte kommer vidare? Kolla manualen och kika efter typ röda lysande dioder.

Ridå

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppland
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av BouneyCitatus:

Nope ingenting, är ju inte bara skärmarna, musen å tangentbordet ska ju lysa också.
Fick den byggd utav inet så kan ju alltid bara skicka in den *suck*

Skickades från m.sweclockers.com

Testa med att tömma datorn på ström, dvs. dra ut elkabel ur vägg / dator. Håll efter detta ned powerknappen på datorn ca 10 sekunder, efter detta sätter du tillbaka kabel och testar att få igång dator på nytt. Hjälper detta så är det ett problem som brukar kallas "batteri-hicka" på en bärbar dator, men kan ibland även drabba stationära datorer under vissa omständigheter - exempelvis när du tvingat av datorn efter att windows / explorer har låst sig.

Fungerar detta så behöver du inte ha någon som helst oro, vill den inte igång är det till att felsöka / skicka in för service.

Mvh
Andreas