Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2014

Drive 1 not found

När jag startar datorn så får jag upp denna meddelande:

Drive 1 not found: Serial ATA, SATA-1
Drive 3 not found: Serial ATA, SATA-3
Drive 5 not found: Parallel ATA, PATA-1 (PRI IDE Slave)
Strike the F1 key to continue, F2 to run the setup utility

Jag har Ubuntu 13.10 installerat på datorn och det är en Dell dator

Vet ej om jag postat denna rätt, moderator får gärna flytta den

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Sep 2007

Och sen då?

Vad har du testat?
Vad händer när du trycker F1 som nämns i meddelandet?
Hände det / gjorde du något speciellt innan du fick problem?

Kan du trycka F2 för att gå in i bios som nämns i meddelandet och välja rätt disk i bootlistan?
Hur många diskar, DVD osv har du kopplad?
Lever disken?
Syns disken i bios?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2014
Skrivet av panpo98:

Och sen då?

Vad har du testat?
Vad händer när du trycker F1 som nämns i meddelandet?
Hände det / gjorde du något speciellt innan du fick problem?

Kan du trycka F2 för att gå in i bios som nämns i meddelandet och välja rätt disk i bootlistan?
Hur många diskar, DVD osv har du kopplad?
Lever disken?
Syns disken i bios?

F1 sä fortsätter den till Ubuntu o F2 till setup

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2002
Skrivet av CyrusRNetWork:

F1 sä fortsätter den till Ubuntu o F2 till setup

Om det allt fungerar som det ska när du trycker F1 låter det som att alla portar är aktiverade i bios. Om du går in i Bios och inaktiverar Port 1, 3 och 5
så ska det försvinna.

Lätt som Paj