Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Dator fryser konstant!

Tjenixen!

Har läst runt lite på liknande trådar men hittar ingen lösning tyvärr.
Problemet är att datorn hänger sig HELA tiden! Å de kan hända i princip när som, därefter måste ja stänga av den på strömknappen.
Det här kan hända när som i princip! ända gångerna den inte hänger sig är när jag kör felsäkert läge eller om ja kör ett spel typ HoN lr liknande! dock om ja kör spelet i windowed mode kör datorn återigen ihop sig å allt fryser fast!

Spec - Adata sp900 pro 120GB
Intel i5-3550 3,30Ghz
GTX 560 Ti
Corsair 8GB (2x4GB) CL8 1600Mhz VENGEANCE
MSI Z77A-G45 (MS-7752)

Har provat att avinstallera/uppdatera drivrutiner till allt möjligt å de funkar inte!
Har kollat RAM-minnena men nej inte de heller
Formaterat har ja också gjort 2 gånger

är inte så galet duktig på att mekka datorer så hoppas att nån med lite mer kunskap här kan hjälpa mig?'

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tranås
Registrerad
Okt 2008

Uppdatera moderkortets bios
-

Här har du dom.
http://www.msi.com/product/mb/Z77AG45.html#/?div=BIOS
Tänk på att det senaste bioset inte alltid är bäst, läs lite bland dom olika versionerna och ta de du tycker passar bäst.
Själv tycker jag version 2.8 låter bra till ditt kort.

Det är hur enkelt som helst att uppdatera, allt du behöver är ett USB minne och den nerladdade filen.

Här är en video som visar hur det funkar, har dock ingen aning om hur ditt bios ser ut då jag aldrig fixat med MSI moderkort.
Men det är något liknande antar jag.
http://www.youtube.com/watch?v=0Huex38Yrh0

i7 2600K| Zalman CNPS-9900 MAX | Asus P8P67 Deluxe | RX480 OC+8GB | 2x4GB VENGEANCE CL8 | Fractal Design R2 1000W | NZXT Tempest EVO | 256GB Samsung SSD 830

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014
Skrivet av lazerbeam:

Uppdatera moderkortets bios
-

Här har du dom.
http://www.msi.com/product/mb/Z77AG45.html#/?div=BIOS
Tänk på att det senaste bioset inte alltid är bäst, läs lite bland dom olika versionerna och ta de du tycker passar bäst.
Själv tycker jag version 2.8 låter bra till ditt kort.

Det är hur enkelt som helst att uppdatera, allt du behöver är ett USB minne och den nerladdade filen.

Här är en video som visar hur det funkar, har dock ingen aning om hur ditt bios ser ut då jag aldrig fixat med MSI moderkort.
Men det är något liknande antar jag.
http://www.youtube.com/watch?v=0Huex38Yrh0

Provar nu! Återkommer med resultat

EDIT; Nej problemet verkar inte löst! datorn hängde sig precis igen..
några fler ideer?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

bump

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Dec 2012

win 7 el 8? titta i aktivitetshanteraren om något mysko drar CPU (tex systemavbrott (system interuptt)

RyZen 1600x, MSI B350 Mortar, 16gb corsair LTX, GPU FURY och en Lenovo w510...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014
Skrivet av L.T.G:

win 7 el 8? titta i aktivitetshanteraren om något mysko drar CPU (tex systemavbrott (system interuptt)

win 7

kan inte se något som drar överdrivet mkt CPU i aktivitetshanteraren.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2012

Prova avinstallera drivrutinerna för grafikkortet, kör sedan utan och kontrollera om datorn fortfarande hänger sig.

Har du installerat senaste firmware för din SSD enhet, samt kör du ACHI eller IDE mode?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014
Skrivet av Mr.Murdoc:

Prova avinstallera drivrutinerna för grafikkortet, kör sedan utan och kontrollera om datorn fortfarande hänger sig.

Har du installerat senaste firmware för din SSD enhet, samt kör du ACHI eller IDE mode?

Yes! har senaste firmware för SSD och ja kör ACHI

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av munnymaka:

Yes! har senaste firmware för SSD och ja kör ACHI

Eftersom du kör windows7 kan det vara rekommenderat att gå igenom denna guide. http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=313676

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014
Skrivet av Mr.Murdoc:

Eftersom du kör windows7 kan det vara rekommenderat att gå igenom denna guide. http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=313676

Funkade inte att köra utan drivisar till graffe kortet. å allt var redan inställt rätt i bios

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av munnymaka:

Funkade inte att köra utan drivisar till graffe kortet. å allt var redan inställt rätt i bios

Det handlar inte bara om BIOS, ibland måste man tillämpa inställningarna i windows7 manuellt också.

Prova med det integrerade grafikkortet som finns på moderkortet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungälv
Registrerad
Apr 2012

Hade samma problem med min dator för ett tag sen och det visade sig att det var min SSD som krångla.
Bytte ut den och problemet försvann.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014
Skrivet av Mr.Murdoc:

Det handlar inte bara om BIOS, ibland måste man tillämpa inställningarna i windows7 manuellt också.

Prova med det integrerade grafikkortet som finns på moderkortet.

Syftar du på inställningarna man gör i Regedit? För där är värdet är inställt på "0" alltså ACHI

Ska prova de integrerade graffe kortet nu iaf!
Återkommer med update.

Hursomhaver uppskattar jag verkligen hjälpen!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014
Skrivet av Slanteryao:

Hade samma problem med min dator för ett tag sen och det visade sig att det var min SSD som krångla.
Bytte ut den och problemet försvann.

Mina tankar har gått lite kring att de är SSD:n som krånglar också faktiskt... får jag inte till problemet inom kort så lär jag nog också investera i en ny.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tranås
Registrerad
Okt 2008

Har du provat något så simpelt som att RS'a (nollställa) BIOS ?
Kan ju prova iaf, de skadar ju inte .
- - -

i7 2600K| Zalman CNPS-9900 MAX | Asus P8P67 Deluxe | RX480 OC+8GB | 2x4GB VENGEANCE CL8 | Fractal Design R2 1000W | NZXT Tempest EVO | 256GB Samsung SSD 830

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Har provat allt möjligt nu å inget fungerar... blir nog att köpa ny SSD!
Tips på bra och stabil SSD?