Konstiga frysningar i spel

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004

Konstiga frysningar i spel

Halloj.

Sedan jag bytte till 334.89 så har BF4 fryst dvs bilden fryser och när jag försöker alt-tabba så blir allt vitt förutom aktivitetsfältet. Jag får upp startmenyn men alla öppna program är gömda inklusive Aktivitetshanteraren vilket tvingar mig att starta om datorn. Då tänkte jag att det säkert var patchen eller så och lyckades trots detta köra BF4 några matcher efter omstart utan problem.

Efter detta testkörde jag FFXIV:ARR och körde Borderless Windowed. När jag tabbade ur och sen in igen så började spelet stuttra som bara den och frös tillsist men då jag körde borderless kunde jag lätt avsluta det via Aktivitetshanteraren. Testade detta tre gånger och varje gång stuttrade det eller gav mig inverted colours så jag körde fullskärm och då funkade allt prima. Tänkte att det antagligen var en bugg i 334.89.

Men nu när jag skulle köra Borderlands 2 med en polare så frös även det spelet efter en kort stund. Här tänkte jag att det säkert var drivisen så jag avinstallerade den med DDU och installerade 334.67 som jag kört med tidigare och aldrig haft några problem med några spel.

Startade Borderlands 2 igen och körde 15min tills det frös IGEN!

Nu vet jag inte längre vad det kan bero på. Har förvisso kört överklockat (+100/100) hela tiden men varför skulle det vara ett problem helt plötsligt?

Hjälp!

[Intel 6700K @ 4500MHz]--[MSI Core Frozr L]--[MSI Z170 Gaming M5]--[Corsair 16GB 2666MHz DDR4]--[MSI 1080Ti Gaming X @ 2038/12006MHz]--[EVGA Supernova G2 850W]--[Fractal Design Define S]--[Windows 10 x64]--[Acer XB270HU]--[Corsair Strafe RGB MX Silent]--[Mionix Naos 7000]--[HyperX Cloud II]--[Creative Gigaworks T20]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Upplands Väsby
Registrerad
Jul 2001

Men se på fasen, samma problem här Har ett 780 referens från EVGA, men det är nog 334.89 som spökar. Jag har precis tankat hem 332.21 för att testa. Borderlands 2 och AC4 krashar.

Alltså, spelet stannar men ljudet spelas fortfarande upp. Måste köra ctrl+alt+del och starta om datorn. Sjukt drygt, vi skyller detta preliminärt på drivrutiner tycker jag. Återkommer!

edit: har återkommit! Samma frysningar igen. 332.21 installerad med "clean installation" och omstart av datorn. AC4 höll 2 minuter innan bilen frös, irriterande

i7 7770K @ 4,7 GHz med Noctua NH-D15. 16GB corsair. Asus Prime Z270-P. GTX 1070 @ 2100 / 8500. Samsung 960 EVO nvme. Dell Ultrasharp 2560x1440. Fractal R4. Antec 650Watt PSU.
Logitech G900. Logitech K65.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Upplands Väsby
Registrerad
Jul 2001

Uppdaterade igen och stängde av shadowplay!

Skickades från m.sweclockers.com

i7 7770K @ 4,7 GHz med Noctua NH-D15. 16GB corsair. Asus Prime Z270-P. GTX 1070 @ 2100 / 8500. Samsung 960 EVO nvme. Dell Ultrasharp 2560x1440. Fractal R4. Antec 650Watt PSU.
Logitech G900. Logitech K65.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004
Skrivet av Printscreen:

Uppdaterade igen och stängde av shadowplay!

Skickades från m.sweclockers.com

Hur gick det då? Hade själv inte installerat Experience utan bara grafikdrivisar, ljud och PhysX.

Själv så köpte jag nytt datorbord och flyttade ut datorn till en kallare miljö vilket den tyckte om. Har dock ej testat att överklocka den än eftersom jag är rädd för fail.

[Intel 6700K @ 4500MHz]--[MSI Core Frozr L]--[MSI Z170 Gaming M5]--[Corsair 16GB 2666MHz DDR4]--[MSI 1080Ti Gaming X @ 2038/12006MHz]--[EVGA Supernova G2 850W]--[Fractal Design Define S]--[Windows 10 x64]--[Acer XB270HU]--[Corsair Strafe RGB MX Silent]--[Mionix Naos 7000]--[HyperX Cloud II]--[Creative Gigaworks T20]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Upplands Väsby
Registrerad
Jul 2001

Det gick bra initiellt, men sen fick jag en freeze i AC4 igen, ledsamt detta

i7 7770K @ 4,7 GHz med Noctua NH-D15. 16GB corsair. Asus Prime Z270-P. GTX 1070 @ 2100 / 8500. Samsung 960 EVO nvme. Dell Ultrasharp 2560x1440. Fractal R4. Antec 650Watt PSU.
Logitech G900. Logitech K65.