Kan man sätta in en HDD med operativsystem i en annan dator?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

Kan man sätta in en HDD med operativsystem i en annan dator?

Hej!

Min familj har tänkt att byta dator. På deras äldre dator har de en HDD på 250GB med Windows Vista installerat. Skulle det fungera om man bara flyttade över HDD till den nya datorn?

Tack på förhand!

//weriton

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

skulle kunna prova att köra reparation från installations skivan.. men är tveksam till att det är en bra ide om det ens fungerar.
det bästa är att köpa en ssd och installera om allt på.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

Med största sannolikhet nej om inte den nya datorn har samma chipset som den gamla.
Ibland har man dock tur och det funkar, men det känns dumt att köpa en ny dator och sätta i en trött gammal HDD med ett OS som säkert redan på den gamla datorn skulle må bra av en ominstallation.

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Scania-Earth-Milky way
Registrerad
Nov 2001

Om du tänkt starta från gamla windowsinstallationen - största problemet är att den gamla installationen nästan garanterat saknar drivrutiner för den nya datorns hårddiskkontroller, och datorn kommer blåskärma med 'inaccessible boot drive'.

Om du däremot bara vill plugga in gamla disken så att du enkelt kan kopiera filer till nya datorn - inget större problem. Kommer eventuellt bli lite klagomål att du saknar rättigheter till filerna, men det är enkelt ordnat.

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara