[LÖST] Windows 8.1 irql_not_less_or_equal

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finspång
Registrerad
Jul 2010

[LÖST] Windows 8.1 irql_not_less_or_equal

Tja!
Håller på att installera Windows 8.1 x64 på en helt ny hårddisk men efter den har laddat igenom det första steget med copying windows files och alla dom(5?) stegen så startar den om.
När det är gjort så kommer Windows loggan up och den laddar lite, när den har laddat till 100% Blir det BSOD irql_not_less_or_equal och den startar om. Detta händer då hela tiden.
Det är endast med 64 bitars verisionen den får BSOD vilket gör att det inte(?) kan vara HDD'n.
Har testat med olika skivor till Windows 8.1 x64 och blir irql_not_less_or_equal med alla.
Har även testat med olika uppsättningar utav RAM-Minnen.

Ibland så kommer det även till en annan blå skärm där det står:
'"Datorm kunde inte startas"
"Felkod 0xc0000001"

Någon som vet vad det kan vara?

Kom ihåg att ALLTID citera mig om du vill ha svar!

|CPU: Intel Core i7 4790K Kyld av: Corsair H80 GPU: ASUS GTX 970 4GB Chassi: Phanteks Enthoo Evolv MOBO: MSI Z97M Gaming Nätagg: XFX 750W Silver SSD: Kingston 120GB SSDNow V300 HDD: Samsung Spinpoint F3 1TB 7200RPM + 1TB|
Särskrivningar, felskrivningar och diverse grammatikfel kommer finnas i min text.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2010

Finns en tråd på Swec om den felkoden

Men det står inte så mycket

http://www.sweclockers.com/forum/22-microsoft-windows/1163643...

Testa googla felkoden och se om du hittar nån lösning

Intel Core i7 6700K 4.0 GHz | be quiet! Pure Rock | ASUS Z170 PRO GAMING | Corsair 16GB DDR4 3000Mhz | XFX 550W Core Edition | MSI Radeon 280x Gaming | Fractal Design Arc Midi R2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finspång
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av Bazisten:

Finns en tråd på Swec om den felkoden

Men det står inte så mycket

http://www.sweclockers.com/forum/22-microsoft-windows/1163643...

Testa googla felkoden och se om du hittar nån lösning

Har googlat båda felkoderna, hittar endast om Drivrutiner, vilket det inte finns några då det är en nyinstallation.

Kom ihåg att ALLTID citera mig om du vill ha svar!

|CPU: Intel Core i7 4790K Kyld av: Corsair H80 GPU: ASUS GTX 970 4GB Chassi: Phanteks Enthoo Evolv MOBO: MSI Z97M Gaming Nätagg: XFX 750W Silver SSD: Kingston 120GB SSDNow V300 HDD: Samsung Spinpoint F3 1TB 7200RPM + 1TB|
Särskrivningar, felskrivningar och diverse grammatikfel kommer finnas i min text.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bästkusten
Registrerad
Jun 2009

Vill minnas att det kan dyka upp tillsammans med fel på RAM. Kör ett memtest över natten och se om det ger något?

|| 2700K @ 4.7GHz || MSI GTX 1080 TI Gaming X || Xonar DG || Samsung 750 EVO 500GB & OCZ Agility 3 120GB & Crucial C300 64GB & Crucial V4 256GB || XFX XXX 650W || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finspång
Registrerad
Jul 2010
Skrivet av DunderKlumpen:

Vill minnas att det kan dyka upp tillsammans med fel på RAM. Kör ett memtest över natten och se om det ger något?

Glömde skriva,
Har testat med endast ett ram, 2 ram-stickor samt 2 andra fungerande ram-stickor.

Kom ihåg att ALLTID citera mig om du vill ha svar!

|CPU: Intel Core i7 4790K Kyld av: Corsair H80 GPU: ASUS GTX 970 4GB Chassi: Phanteks Enthoo Evolv MOBO: MSI Z97M Gaming Nätagg: XFX 750W Silver SSD: Kingston 120GB SSDNow V300 HDD: Samsung Spinpoint F3 1TB 7200RPM + 1TB|
Särskrivningar, felskrivningar och diverse grammatikfel kommer finnas i min text.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Södertälje
Registrerad
Okt 2010

Det är ram som är problemet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finspång
Registrerad
Jul 2010

Löst, löstes efter man tog ut det trådlösa nätverkskortet.

Kom ihåg att ALLTID citera mig om du vill ha svar!

|CPU: Intel Core i7 4790K Kyld av: Corsair H80 GPU: ASUS GTX 970 4GB Chassi: Phanteks Enthoo Evolv MOBO: MSI Z97M Gaming Nätagg: XFX 750W Silver SSD: Kingston 120GB SSDNow V300 HDD: Samsung Spinpoint F3 1TB 7200RPM + 1TB|
Särskrivningar, felskrivningar och diverse grammatikfel kommer finnas i min text.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Knivsta
Registrerad
Apr 2009
Skrivet av FobbanN:

Löst, löstes efter man tog ut det trådlösa nätverkskortet.

Härligt att höra. Har samma problem här. men har inte orkat börja felsöka, men då vet jag vad jag ska göra för att få det att fungera.

MODERKORT: ASUS Z87-A ATX CPU: Intel Core i7 4770K @4,3GHz Processorkylare: Noctua NH-D14 RAM: Corsair 16GB (2x8GB) CL10 2400MHz VENGEANCE PRO RÖD
PSU: Cooler Master Silent Pro 800W 80+ Gold Modulär Grafikkort: Gigabyte GeForce GTX 780 OC Chassi: Cooler Master Storm Trooper

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bästkusten
Registrerad
Jun 2009
Skrivet av FobbanN:

Löst, löstes efter man tog ut det trådlösa nätverkskortet.

Jao, de kan skapa mycket problem har jag märkt, ofta är drivrutinerna uråldriga eller bara allmänt dåligt gjorda.

|| 2700K @ 4.7GHz || MSI GTX 1080 TI Gaming X || Xonar DG || Samsung 750 EVO 500GB & OCZ Agility 3 120GB & Crucial C300 64GB & Crucial V4 256GB || XFX XXX 650W || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.