Windows 8.1 ren install fungerar inte. error 0x8007025D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gotland
Registrerad
Nov 2009

Windows 8.1 ren install fungerar inte. error 0x8007025D

Hej!

Här kommer ett långt inlägg för ett djävulskt problem. Bare with me

Har byggt ihop en ny dator med nedan specs:
MSI Z87-S02 INET EDITION ATX
1TB Seagate Desktop HDD 7200rpm 64MB
Samsung SSD EVO Basic 840-Series 120GB
Intel Core i5 4670K 3.4 GHz (Haswell)
Corsair 16GB (2x8GB) CL10 1600MHz VENGEANCE LP
MSI GeForce GTX 770 2GB TwinFrozr GAMING-series 2
be quiet! Dark Rock 3
Fractal Design Define R4 Svart
be quiet! Pure Power L8,730W

Jag har även köpt Win 8.1 från microsoftstore och skapat en bootbar usb utifrån den guide som finns i en artikel här.

När jag kommer till steget "Förbereder filer för installation/getting files ready for installation" så dör installationen varje gång vid en viss %. Jag får felmeddelandet "0x8007025D"
Försöker alltså installera på en helt tom ny SSD.
-Har testat på den mekaniska disken också utan framgång.
-Har testat 2 olika USB-minnen. Använt inbyggda verktyget i winistallern för att skapa bootdisken, testat win7 usb download tool och verktyget Rufus men samma resultat på alla.
-Har testat att göra en egen iso i imgburn med filerna och sedan verktyget win 7 usb tool.
-Har inget ikopplat förutom skärm, tgb, mus, nätverk.
-Har flashat bios till senaste version utan resultat.
-Har försökt uppdatera ssd´n men den hade redan senaste firmware.
-I mitt bios har jag en funktion för win 8 optimering, men när jag aktiverar den får jag felmeddelande vid reboot: System Bios detected a non-windows 8 graphic card. There is no Gop(graphics output protocol) support detected in this card. Windows 8 feature changed to "disabled". Detta moderkort har ingen integrerad grafikdel. Orsaken här?
-Testade då med ett gammalt 5770 istället men samma fel där.
-Har laddat hem en ny iso 5-6 gånger men utan framgång.
-Formaterat usb minnena iaf 10 ggr.
-googlat i timmar.....

-har konsulterat inet utan framgång.
-har konsulterat 2-3 pers på microsoft utan framgång.

SÅ, jag är lite trött nu.. NÅGON som har något tips?
Skulle jag kunna kasta in ssdn i min gamla burk för att installare win och bara sätta över den i nya lådan (med annan hårdvara såklart) ??

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bollebygd
Registrerad
Jan 2008

Vad jag vet så kan du det, men det är verkligen inte att rekommendera.

Chassi:Corsair 750d Moderkort:Maximus IV Gene-Z CPU:i5 2500K@4,1 Kylare:Hyper Evo 212 Nätagg:Fractal Design Newton R2, 650W RAM:Corsair 16GB LP RÖD GPU:Asus GeForce GTX660 SSD:OCZ SSD Agility 3 120GB HDD1:WD Black 500GB HDD2:Samsung Spinpoint 500GB Tangentbord:Microsoft Sidewinder x4 Mus:Steelseries Sensei Raw Ljud:M-Audio AV40 MK2
OS:Win10 Pro Mobil:Samsung Galaxy Note 3/iPhone6

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gotland
Registrerad
Nov 2009
Skrivet av svalle:

..det är verkligen inte att rekommendera.

Ok, vad kan hända? Jag tänker att OM jag har en installation på disken så kanske jag iaf kan lyckas reparera den disken.... eller nåt. Vet inte vad jag ska göra annars. Kanske testa att rensa CMOS?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Brunflo
Registrerad
Apr 2007

Har du testat att installera tex windows 8 (alltså inte 8.1) alt windows 7? Just för att se om det blir samma problem även då?

Tjo & tjim
Fractal Design Define S || ASUS Z170 PRO GAMING || EVGA 980TI 6GB || I5-6600K || Corsair Vengeance DDR4 2133MHz 16GB || be quiet! Pure Rock || Samsung Pro Basic 120 GB || Samsung EVO Basic 120GB || 2x Seagate Barracuda 2TB || BenQ GL2760 27" || Corsair CX 750M

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I Villan
Registrerad
Jul 2001
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gotland
Registrerad
Nov 2009
Skrivet av Snoffa:

Har du testat att installera tex windows 8 (alltså inte 8.1) alt windows 7? Just för att se om det blir samma problem även då?

Nej, har ingen win 7 licens att testa med. Finns det någon ISO med 30-dagars utan kod man kan testa ifrån?
Och skulle 8 funka med min licens? Var hittar jag isåfall den ison?

Njaaaee, läst tråden men dom har redan 8 och uppdaterar till 8.1. Spelar ingen roll vilket språk jag väljer.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Feb 2004

har du provat att installera med samma usb på en annan dator? det låter som hårdvarufel om jag skulle få gissa, minnen kanske?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gotland
Registrerad
Nov 2009

Testade nu med en win7 installation istället (hittade iso). Installationen dog på samma ställe men denna gång ett annat felmeddelande.
"0x80070570"
trött man blir.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gotland
Registrerad
Nov 2009

Googlade lite på det senaste felmeddelandet. Har nu även testat med 1 ramsticka i taget utan framgång. Även testat att rensa CMOS utan framgång...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gotland
Registrerad
Nov 2009

YEEEEEEEEEEEEEEES!

Problemet är löst! Tror jag iaf.
Fick byta från AHCI i bios till IDE-läge. Då kunde jag installera och komma igång med windows 8.
Finns det något negativt med att använda IDE-läge?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bollebygd
Registrerad
Jan 2008
Skrivet av laasek:

YEEEEEEEEEEEEEEES!

Problemet är löst! Tror jag iaf.
Fick byta från AHCI i bios till IDE-läge. Då kunde jag installera och komma igång med windows 8.
Finns det något negativt med att använda IDE-läge?

Du får inte ut full hastighet med din SSD.

Chassi:Corsair 750d Moderkort:Maximus IV Gene-Z CPU:i5 2500K@4,1 Kylare:Hyper Evo 212 Nätagg:Fractal Design Newton R2, 650W RAM:Corsair 16GB LP RÖD GPU:Asus GeForce GTX660 SSD:OCZ SSD Agility 3 120GB HDD1:WD Black 500GB HDD2:Samsung Spinpoint 500GB Tangentbord:Microsoft Sidewinder x4 Mus:Steelseries Sensei Raw Ljud:M-Audio AV40 MK2
OS:Win10 Pro Mobil:Samsung Galaxy Note 3/iPhone6

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Scania-Earth-Milky way
Registrerad
Nov 2001

Du kan ändra till AHCI i efterhand. Tror att det är samma registernycklar som gäller för win8(.1).
http://bengansblogg.wordpress.com/2010/11/25/sla-till-ahci-mo...

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gotland
Registrerad
Nov 2009
Skrivet av Hardware guy:

Du kan ändra till AHCI i efterhand. Tror att det är samma registernycklar som gäller för win8(.1).
http://bengansblogg.wordpress.com/2010/11/25/sla-till-ahci-mo...

Körde på denna guide och det funkade: http://www.ithinkdiff.com/how-to-enable-ahci-in-windows-8-aft...

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Maj 2007
Skrivet av laasek:

YEEEEEEEEEEEEEEES!

Problemet är löst! Tror jag iaf.
Fick byta från AHCI i bios till IDE-läge. Då kunde jag installera och komma igång med windows 8.
Finns det något negativt med att använda IDE-läge?

Jag skulle inte vara så nöjd med det. AHCI vill man ha, något är helt klart fel och jag tycker att du ska fortsätta leta till du hittar vad det beror på. Har du provat andra portar för hårddisken på moderkortet?

Nya funktioner i “Anniversary Update” för Windows 10 som släpps till sommaren:
http://www.howtogeek.com/248177/whats-new-in-windows-10s-anni...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gotland
Registrerad
Nov 2009
Skrivet av strejf:

Jag skulle inte vara så nöjd med det. AHCI vill man ha, något är helt klart fel och jag tycker att du ska fortsätta leta till du hittar vad det beror på. Har du provat andra portar för hårddisken på moderkortet?

Ja men jag har bytt till AHCI nu och det gick bra.
Alla komponenter har installerats korrekt med nya drivisar.Har även stresstestat cpu, samt testat disken i crystaldisk med gott resultat.
Så det verkar fungera bra faktiskt!