Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerbått'n
Registrerad
Jul 2013

Windows 8.1 internetproblem/(bug?)

Tjenixen.

Min maindator(se signatur) kör internet via ethernet, har ingen internetuppkoppling. men det ska till synes fungera bra(ikonen i aktivitetsfönstret ser lycklig ut, Troubleshooting hittar inget fel).

Tror inte det är fel på resten av nätverket för att det funkar på laptopen(som jag för övrigt forum-iserar på), på mobilen och på andra stationära datorer som är uppkopplade via ethernet.

HJÄLP!

PS. Tråden är kanske felplacerad på forumet.

|i5 4670k (@Stock)|AR01|Z87M Pro4|MSI GTX 770|SSD 128GB|HDD 500GB|Fractal Design Arc R2|superNOVA 750w G2|Windows 8 Home Premium|Avid FastTrack Duo|Yamaha HS5|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2004

inaktivera och aktivera närverks ansklutningen och se vad som händer,
Kolla även om du får ett ip.

du kan kolla detta enkelt via:
-start
-skriv: cmd
- i kommandoprompten skriver du ipconfig eller Ipconfig /all

Så ser du vad du får för Ip.

Test alt även att pinga ut. typ ping google.se eller liknande

| Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz | Gigabyte Z68X-UD3H-B3 | CORSAIR 8GB DDR3 1866MHZ | NVIDIA GeForce GTX 560 Ti | CORSAIR HX 650W |KÜHLER H₂O 620 | Gigabyte Chassis 3D Aurora |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerbått'n
Registrerad
Jul 2013
Skrivet av Hed_pe:

inaktivera och aktivera närverks ansklutningen och se vad som händer,
Kolla även om du får ett ip.

du kan kolla detta enkelt via:
-start
-skriv: cmd
- i kommandoprompten skriver du ipconfig eller Ipconfig /all

Så ser du vad du får för Ip.

Test alt även att pinga ut. typ ping google.se eller liknande

Min IPv4-adress är : 192.168.1.86(Preferred)
Det borde väl inte vara en 192.168. - adress?

Klarade av att pinga "www.google.se" med en avg. ping på 58ms.

Prövade att disablea min Connection och sedan Enablea den, didnt work.

|i5 4670k (@Stock)|AR01|Z87M Pro4|MSI GTX 770|SSD 128GB|HDD 500GB|Fractal Design Arc R2|superNOVA 750w G2|Windows 8 Home Premium|Avid FastTrack Duo|Yamaha HS5|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2004
Skrivet av ZedFerN:

Min IPv4-adress är : 192.168.1.86(Preferred)
Det borde väl inte vara en 192.168. - adress?

Klarade av att pinga "www.google.se" med en avg. ping på 58ms.

Prövade att disablea min Connection och sedan Enablea den, didnt work.

Precis. 192.168.1.86 är ett internt ip.

Verkar som att den kommer till till router/switch och fastnar sedan där.

Testa att gå in på 192.168.1.1 logga in på router/Switchen och se om det är något som strular där.

Cu kan även testa med en "Tracert" i kommandoprompten och se vilka steg den där.
Där kan du se varje "Point" som du måste gå igenom för att komma till en önskad adress.

testa med typ tracert google.se så kollar du på steg 1 och 2 och se vad de indikerar på.

Alt starta om din Router/switch och se om det kan lösa något.

Kolla även så att du inte har satt ett "fast" ip nummer på nätverkskortet.
högerklicka på nätverksanslutningen, egenskaper.
Internet protocol ipv4
egenskaper
där bör du ha aktiverat "Erhåll en IP-adress automatiskt" på båda valen där.

(Utgår att du sitter på ett hemmanätverk i dessa fall)

| Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz | Gigabyte Z68X-UD3H-B3 | CORSAIR 8GB DDR3 1866MHZ | NVIDIA GeForce GTX 560 Ti | CORSAIR HX 650W |KÜHLER H₂O 620 | Gigabyte Chassis 3D Aurora |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerbått'n
Registrerad
Jul 2013
Skrivet av Hed_pe:

Precis. 192.168.1.86 är ett internt ip.

Verkar som att den kommer till till router/switch och fastnar sedan där.

Testa att gå in på 192.168.1.1 logga in på router/Switchen och se om det är något som strular där.

Cu kan även testa med en "Tracert" i kommandoprompten och se vilka steg den där.
Där kan du se varje "Point" som du måste gå igenom för att komma till en önskad adress.

testa med typ tracert google.se så kollar du på steg 1 och 2 och se vad de indikerar på.

Alt starta om din Router/switch och se om det kan lösa något.

Kolla även så att du inte har satt ett "fast" ip nummer på nätverkskortet.
högerklicka på nätverksanslutningen, egenskaper.
Internet protocol ipv4
egenskaper
där bör du ha aktiverat "Erhåll en IP-adress automatiskt" på båda valen där.

(Utgår att du sitter på ett hemmanätverk i dessa fall)

Det var rebooten på routern som gjorde susen!
Lite slarvigt av mig att inte pröva detta före... Tack iallafall!

|i5 4670k (@Stock)|AR01|Z87M Pro4|MSI GTX 770|SSD 128GB|HDD 500GB|Fractal Design Arc R2|superNOVA 750w G2|Windows 8 Home Premium|Avid FastTrack Duo|Yamaha HS5|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2004

Grymt! Lycka till!

Skrivet av ZedFerN:

Det var rebooten på routern som gjorde susen!
Lite slarvigt av mig att inte pröva detta före... Tack iallafall!

| Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz | Gigabyte Z68X-UD3H-B3 | CORSAIR 8GB DDR3 1866MHZ | NVIDIA GeForce GTX 560 Ti | CORSAIR HX 650W |KÜHLER H₂O 620 | Gigabyte Chassis 3D Aurora |