Drivrutiner från W8 till W7?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2007

Drivrutiner från W8 till W7?

Hejsan, har en laptop med AMDs svagaste APU-prolle och den är bland det segaste jag varit med om någonsin. Försöker fixa Windows 7 på den, men har lite problem med drivrutinerna då det bara finns till Windows 8.0 och 8.1 på Acers hemsida och när jag försöker använda dessa i Windows 7 fungerar det inte, det kommer upp varningstext om att de ej är kompatibla och jag blir tvungen att avbryta.

Finns det något sätt att kringgå detta? Har även funderat på om man kan sno drivrutiner för samma nätverkskort från någon tillverkare som har drivrutiner, men då nätverkskortet bara kommer upp som ett frågetecken i Device Manager kan jag inte se vad det är för modell. Det blir inte bättre av att det finns drivrutiner för både Atheros och Broadcom för samma dator.

Detta kanske kan ses som felsökning, men problemet ligger just med Windows och därför postade jag det här. Hittade en post på ett utländskt Acer-forum där någon från Acer sa att man inte kommer släppa drivrutiner till äldre datorer.

Datorn är en ACER V5-123-12104.

http://www.acercomputer.se/ac/sv/SE/content/drivers

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2007

Självklart borde jag ha testat från början, men jag tankade drivrutinerna för Windows 8.1, och det fungerade direkt. Hoppas denna tråd hjälper någon annan att komma ihåg detta steg om de har samma problem.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Varför använda W7 då W8.1 inte kräver mer hårdvarumässigt?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud