Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2014

Ny dator får ingen bild!

Tja! Har satt ihop min nya dator och alla fläktar startar men får inte bild, kommer inte in på bios! Hjälp önskas http://www.inet.se/kundvagn/visa/6542841/2014-03-02

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007

Är allt rätt kopplat?
T.ex. du har inte glömt strömmen till grafikkortet?

Verkar datorn starta upp annars eller stänger den av efter någon sekund?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2014

Allt verkar starta men "pipet" kommer aldrig.. Allt ska vara rätt kopplat och alla fläktarna går igång...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gusum
Registrerad
Feb 2014

Testa att koppla in skärmen direkt på moderkortet med Intels integrerade grafik.

Dator: MB Asus Maximus VII Formula CPU Intel i7 4790k @4.5GHz Kylare Corsair H80i RAM BallistiX Sport 16GB @1600MHz
HDD Seagate Barracuda 2TB PSU Corsair RM1000 GPU HD7970/280X CrossFire
Chassi Fractal design define r4 Skärm AOC 24" 144Hz LED
Mobil: OnePlus 2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gusum
Registrerad
Feb 2014

Att det inte piper beror på att grafikkortet inte har kontakt.
Om du har ett gammalt grafikkort så testa att felsöka med det.

Dator: MB Asus Maximus VII Formula CPU Intel i7 4790k @4.5GHz Kylare Corsair H80i RAM BallistiX Sport 16GB @1600MHz
HDD Seagate Barracuda 2TB PSU Corsair RM1000 GPU HD7970/280X CrossFire
Chassi Fractal design define r4 Skärm AOC 24" 144Hz LED
Mobil: OnePlus 2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
uddevalla
Registrerad
Sep 2007

Det är inte klassikern att du kopplat skärmen mot moderkortets integrerade (okej processorns) grafik istället för i grafikkortet?
Annars gör som macke0010 säger, ta ur grafikkortet och testa med intern grafik.

Spelburk: Fractal Design R4 * AMD FX-8320 @ 4,5GHz med Corsair H80i * ASUS GTX770 DCII * 8GB DDR3 * Gigabyte GA-970A-UD3 * EVGA Supernova G2 750W * 1TB HDD * Samsung EVO 250GB SSD
Tillbehör: Logitech G500S * SweC Qpad Musmatta * BenQ XL2411T 144hz * BenQ 24" * Qpad MK-50 * Qpad QH-90 *

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2002

Moderkortet har inga skärmutgångar.

System: i7 4790k | Asus Maximus VII Hero Z97 | 16GB Adata Red | MSI GTX 1070 | Noctua NH-U12S | Lagring SSD: Samsung 850 Pro 256GB, Samsung 850 EVO 1TB, 2x Crucial MX100 512GB | HDD: >20TB | NZXT H440W | EVGA Supernova G2 750W | 32" Philips BDM3270QP | 27" Dell U2713HM | SteelSeries Apex M800 | Logitech G502 Proteus Spectrum | Logitech Z-623 | Windows 10 Eng |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Någon stad i sverige
Registrerad
Jul 2008

Ram minnet sitter väl inte i som det ska eller på fel plats?

Linux Kalle - Skaffa dig ett liv!
Torrent Johan - Får ta och tanka hem ett!
-----------------------------------------------------
Overclocking during summer is a bitch!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2003
Skrivet av Bean:

Ram minnet sitter väl inte i som det ska eller på fel plats?

+1. Kolla detta, hade råkat sätta ett ramminne snett häromdagen i min laptop och det resulterade i svart skärm, prova dra ut dem och trycka i dem igen.

i7-4770K@4.3 | ASUS GTX 780 | QNIX 2560x1440@110Hz