Mitt andra 280x Asus Direct CUII TOP, artefakter. Vad kan det vara?

Permalänk
Medlem

Mitt andra 280x Asus Direct CUII TOP, artefakter. Vad kan det vara?

Hej Sweclockers!

Nu börjar jag bli lite less på att skicka kort fram och tillbaka. Beställde i mitten av januari ett 280x Asus Direct CUII TOP, fick hem det och började ivrigt spela BF4.
Det funkade inget vidare, massvis med artefakter och efter en tid blev spelet ospelbart. Jag skickade in kortet på service, där de uppdaterade BIOS vilket de sa avhjälpte felet. De skickade sedan tillbaka kortet och det var värre än någonsin. Jag skickade återigen tillbaka kortet och fick beskedet att kortet var defekt, och att jag skulle få ett nytt.

Igår fick jag mitt nya kort, sätter i det, hinner inte spela mer än 30 minuter Batman: AO innan "schackrutor" kommer i ett område av 3x3cm, blinkandes. Det enda som gör att jag får bort det är att starta om spelet. Jag surfar på sweclockers, och jag får något liknande på hemsidan.

Eftersom detta är andra gången, börjar jag fundera. Är det min dator som det är fel på? Jag har haft ett 6870 i 2 år och det har funkat helt perfekt, aldrig varit några problem som är värda att nämna. Det verkar vara ganska vanligt med problem med just denna modellen jag har (280x direct CUII), men jag lyckas inte riktigt fastslå vad lösningen kan vara förutom att RMA (något jag verkligen vill undvika då det börjar bli tröttsamt att skicka fram och tillbaka kort).

Är de senaste drivisarna stabila? Kan man uppdatera BIOS och se om det är problemet? Eller är det bara att skicka in skitet och gå över till Nvidia?

Tacksam för hjälp.

//Raesmus

Permalänk
Medlem

Vad har du för andra specs på datorn? Du kan ju testa att ta ur din GPU för att se ifall problemet kvarstår.

Visa signatur

Jag är inte intresserad om jag har rätt eller fel, jag gillar diskussion :)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alexander7938:

Vad har du för andra specs på datorn? Du kan ju testa att ta ur din GPU för att se ifall problemet kvarstår.

Moderkort: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
Processor: Intel i5 2500k 3.3 GHz. Klockad till 4 GHz
RAM-minnen: Corsair XMS3 8GB(2x4GB) 1600 MHz

Problemet existerar inte om jag stoppar i mitt gamla 6870.

Kan det vara något kompatibilitetsproblem mellan moderkortet och det nya grafikkortet eller något?

Permalänk
Medlem

Om problemet enbart uppkommer med det andra kortet i är det med störta sannolikhet kortet som är defekt. Konstig åtgärd att enbart uppdatera bios. Artefakter brukar uppkomma när kortet antingen är defekt, eller får för lite spänning. Kör du dock kortet stock är det aldrig något du ska behöva pilla på själv.

Visa signatur

..:: trickeh2k ::..
Windows 11 Pro - Ryzen 7 7800X3D - ASUS TUF B650-PLUS - Kingston FURY Beast DDR5 64GB CL36 - MSI MAG A850GL - MSI RTX 4080 VENTUS 3X OC - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/Logitech G PRO Wireless - Samsung 960 EVO 250GB, Samsung EVO 860 500GB, SanDisk Ultra II 480GB, Crucial MX500 1TB, Kingston KC3000 2TB - Steelseries Arctic 5 - Cooler Master Masterbox TD500 Mesh V2