Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013

Fel på USB-porten!

Ny dator, har gjort ett par trådar om problemen, och dom fortsätter komma.
Ingen utav USB-portarna svarar när jag kopplar in tangentbordet, det är inte fel på tangentbordet eftersom det fungerar felfritt på min andra dator. Jag kan dock ladda telefonen genom dessa USB-portarna. Jag fattar verkligen inte vad felet är, moderkortet eller?
Tack på förhand!

Intel 4440, Gigabyte Radeon R9 270x, 8GB RAM(2x4), Fractal Design Core 1000, 1TB HDD, Corsair CX 500M, Asus B85M-G mATX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Mattsson1997:

Ny dator, har gjort ett par trådar om problemen, och dom fortsätter komma.
Ingen utav USB-portarna svarar när jag kopplar in tangentbordet, det är inte fel på tangentbordet eftersom det fungerar felfritt på min andra dator. Jag kan dock ladda telefonen genom dessa USB-portarna. Jag fattar verkligen inte vad felet är, moderkortet eller?
Tack på förhand!

Använde du antistatarmband vid monteringen?

Silverstone RV02-E "vit", Z97-DELUXE/USB 3.1, 4790K@4,4GHz, Corsair 1600MHz 16GB, Intel 730 480GB, GTX Titan X, Phillips BDM4350UC@3840x2160 ,HRT Music Streamer II, Sennheiser HDVA600, HD800.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av Puttefnasket:

Använde du antistatarmband vid monteringen?

Nej, men usb porten fungerade igår, och det ända jag gjort är att frakta den..

Intel 4440, Gigabyte Radeon R9 270x, 8GB RAM(2x4), Fractal Design Core 1000, 1TB HDD, Corsair CX 500M, Asus B85M-G mATX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2007

Testa annat via usb till den datorn.

Citera om du vill ha svar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ljungby
Registrerad
Jun 2013
Skrivet av Mattsson1997:

Nej, men usb porten fungerade igår, och det ända jag gjort är att frakta den..

Kolla så du inte har något skräp i kontakterna.

Intel Core i7 4770k @ 4.5Ghz | Asus Z87-PRO | MSI GeForce GTX 980 Ti Gaming 6G | 4x4GB Corsair Vengeance 2133mhz | Fractal Design Define XL R2 Svart | Samsung 850 EVO 500GB | Samsung 850 Pro 256GB | Western Digital 4TB | Western Digital Red 3TB | Dell U2414H IPS skärm | EVGA Supernova G2 850W | Windows 7 Ultimate 64bit | Custom EK vattenkylning

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrbotten
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Mattsson1997:

Ny dator, har gjort ett par trådar om problemen, och dom fortsätter komma.
Ingen utav USB-portarna svarar när jag kopplar in tangentbordet, det är inte fel på tangentbordet eftersom det fungerar felfritt på min andra dator. Jag kan dock ladda telefonen genom dessa USB-portarna. Jag fattar verkligen inte vad felet är, moderkortet eller?
Tack på förhand!

ny dator = garanti.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av muppens:

Testa annat via usb till den datorn.

Har testat att ladda mobilen vilket fungerar. Kan pröva min ipad också..

Skrivet av Mac83:

Kolla så du inte har något skräp i kontakterna.

Får göra det.

Skrivet av JSvanberg:

ny dator = garanti.

Den är dock hemmabyggd, kan jag lämna in hela datorn eller måste jag montera bort delarna? Allt är från inet.

Intel 4440, Gigabyte Radeon R9 270x, 8GB RAM(2x4), Fractal Design Core 1000, 1TB HDD, Corsair CX 500M, Asus B85M-G mATX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av Mattsson1997:

Har testat att ladda mobilen vilket fungerar. Kan pröva min ipad också..

Får göra det.

Den är dock hemmabyggd, kan jag lämna in hela datorn eller måste jag montera bort delarna? Allt är från inet.

Laddar kräver inte alla kontakter, kör något som kräver dataöverföring.

Citera om du vill ha svar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

Några gula frågetecken i enhetshanteraren?

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av muppens:

Laddar kräver inte alla kontakter, kör något som kräver dataöverföring.

Får försöka hitta nåt.

Skrivet av ggustavsson:

Några gula frågetecken i enhetshanteraren?

Har gjort em tråd tidigare, problemet är att för att jag ska få en bild måste jag gå in i bios, vilket inte går när tangentbordet inte fungerar.

Intel 4440, Gigabyte Radeon R9 270x, 8GB RAM(2x4), Fractal Design Core 1000, 1TB HDD, Corsair CX 500M, Asus B85M-G mATX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Prag
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Mattsson1997:

Får försöka hitta nåt.

Har gjort em tråd tidigare, problemet är att för att jag ska få en bild måste jag gå in i bios, vilket inte går när tangentbordet inte fungerar.

har du inget PS/2 tangentbord liggandes då?

NZXT H440 - MSI Z97 Gaming 5 - Intel core i5-4690K - Noctua NH-D15 - 2x Gigabyte r9 280x Windforce 3X - Corsair XMS3 DDR3 4x2GB - Corsair TX850M - Samsung evo 840 1TB - 4x Seagate Constellation ES 2TB
HTC Legend> LG Optimus 2x> Nokia Lumia 800> HTC One X > HTC one > LG G2 > Motorola Nexus 6 > Samsung galaxy S7
Surface pro 3 i3 64GB
Hellre att det aldrig fungerar än att man öppnar instruktionsboken!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrbotten
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Mattsson1997:

Har testat att ladda mobilen vilket fungerar. Kan pröva min ipad också..

Får göra det.

Den är dock hemmabyggd, kan jag lämna in hela datorn eller måste jag montera bort delarna? Allt är från inet.

du har garanti fast du har byggt den själv

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Mattsson1997:

Nej, men usb porten fungerade igår, och det ända jag gjort är att frakta den..

Inte helt omöjligt att dina problem beror på ESD skador, dom kan uppkomma direkt vid skadetillfället och efter en tid...

Silverstone RV02-E "vit", Z97-DELUXE/USB 3.1, 4790K@4,4GHz, Corsair 1600MHz 16GB, Intel 730 480GB, GTX Titan X, Phillips BDM4350UC@3840x2160 ,HRT Music Streamer II, Sennheiser HDVA600, HD800.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2011

ESD hit och ESD dit.. morsan hade samma problem med hennes köpta HP dator. Alla USB-portarna dog och när jag kopplade hennes HDD till min dator för att spara alla bilder och dokument dog även alla mina portar...

När jag senare skulle fixa till hp'n så den skulle fungera så small nätagget och tog hela datorn med sig. inkl mina gamla delar jag "uppgraderat" med.

Tl;dr : ingen aning om vad felet är, men ni fick iaf en liten läsning om min erfarenhet av det :>

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Sep 2007

Har du USB mus eller andra USB prylar/kablar som du kan testa?
Testades du tangentbordet på andra datorn före eller efter att du fraktat datorn?

Jag frågar för att det inte är så självklart för alla som ber om hjälp att man testar efteråt. Vi behöver veta om det bara är tangentbordet eller fler saker/kablar. Att du kan ladda telefonen säger bara att det är ström i kontakten. Det säger inte om datorn förstår vad du kopplat. Tex min telefon dyker upp som en hårddisk.

Med börja undra om du byggt datorn dåligt. I värsta fall får du riva isär ALLT igen. Processorn och moderkortet också. Kolla alla hållare och kontakter efter skador, böjda pinnar mm. Se till att du distanserna som ska vara mellan moderkortet och chassit sitter på rätt ställe.

När du sen bygger ihop den igen så kopplar du bara det som behövs för att avgöra om tangentbordet funkar eller inte. Du vill inte skicka tillbaka allt bara för att inse att det var nån skadad USB kabel/pryl som dom trodde inte spelade roll som slog ur portarna så att de bara gick att ladda.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av Puttefnasket:

Inte helt omöjligt att dina problem beror på ESD skador, dom kan uppkomma direkt vid skadetillfället och efter en tid...

Skrivet av Xcym:

ESD hit och ESD dit.. morsan hade samma problem med hennes köpta HP dator. Alla USB-portarna dog och när jag kopplade hennes HDD till min dator för att spara alla bilder och dokument dog även alla mina portar...

När jag senare skulle fixa till hp'n så den skulle fungera så small nätagget och tog hela datorn med sig. inkl mina gamla delar jag "uppgraderat" med.

Tl;dr : ingen aning om vad felet är, men ni fick iaf en liten läsning om min erfarenhet av det :>

Skrivet av panpo98:

Har du USB mus eller andra USB prylar/kablar som du kan testa?
Testades du tangentbordet på andra datorn före eller efter att du fraktat datorn?

Jag frågar för att det inte är så självklart för alla som ber om hjälp att man testar efteråt. Vi behöver veta om det bara är tangentbordet eller fler saker/kablar. Att du kan ladda telefonen säger bara att det är ström i kontakten. Det säger inte om datorn förstår vad du kopplat. Tex min telefon dyker upp som en hårddisk.

Med börja undra om du byggt datorn dåligt. I värsta fall får du riva isär ALLT igen. Processorn och moderkortet också. Kolla alla hållare och kontakter efter skador, böjda pinnar mm. Se till att du distanserna som ska vara mellan moderkortet och chassit sitter på rätt ställe.

När du sen bygger ihop den igen så kopplar du bara det som behövs för att avgöra om tangentbordet funkar eller inte. Du vill inte skicka tillbaka allt bara för att inse att det var nån skadad USB kabel/pryl som dom trodde inte spelade roll som slog ur portarna så att de bara gick att ladda.

Tack alla för visat intresse/hjälp, men lyckades fixa den! Det var drivrutinerna till moderkortet samt till grafikkortet som behövdes uppdateras/installeras. Usb portarna funkade alltså då jag tog ut grafikkortet och körde VGA genom moderkortet. Återigen, tack!

Intel 4440, Gigabyte Radeon R9 270x, 8GB RAM(2x4), Fractal Design Core 1000, 1TB HDD, Corsair CX 500M, Asus B85M-G mATX