Flytta gammal installation till VirtualBox?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2005

Flytta gammal installation till VirtualBox?

Ja har en gammal dator där jag har ett par program installerade som jag verkligen behöver (bokföring mm). Eftersom det är lite bök att installera om och få till alla inställningar osv så de funkar med varandra, för att inte tala om att hitta alla gamla CD-skivor i källaren, så undrar jag om det funkar att föra över hela installationen till en VirtualBox fil?

Är det någon som har erfarenhet av det? Kan man t.ex. bara köra PING och göra en ghostavbildning av hårddisken och sen återställa den i VB?
Om det inte går, finns det någon möjlighet att plocka ut hårddisken och få den att funka på nya datorn?

Gamla datorn kör på XP btw.

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Feb 2004

Vad kör du för oS? du kan ju konvertera den till VHD, och köra den i Win 7 eler Win 8, fördelen att köra den i win 8 är att du kan mounta den dirket i OS eller köra som en Hyper-v