Vid boot stannar datorn på modekortets splashscreen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Dec 2010

Vid boot stannar datorn på modekortets splashscreen

Tjena,

Har precis bytt modekort till ett Gigabyte G1.Sniper 3 Socket 1155 men nu när jag bootar datorn så stannar den kvar på modekortets Splash Screen i ca 1 minut och 27sek.Har heller ingen möjlighet att gå in i BIOS eller något även fast det är här jag ska kunna göra det.

Efter det har gått ca 1 och en halv minut så kom jag in i Windows.

Jag försökte sedan göra en reset på modekortet genom att plocka ut klockbatteriet, vänta 5 min och sedan sätta tillbaka det men detta verkade inte hjälpa, splash screnn visas ungefär lika länge men nu kommer jag inte in I Windows, nu når den endast en black screen efter denna tid har gått.

Någon som har en idé om vad som skulle kunna vara fel?

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Vad händer när du trycker på Delete-tangenten under start? Testat att koppla in ditt tangentbord i en USB-2 kontakt?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av Jalle64:

Vad händer när du trycker på Delete-tangenten under start? Testat att koppla in ditt tangentbord i en USB-2 kontakt?

Händer tyvärr inget, har även testat att koppla in tangentbordet i en USB2 port.

Testade att klicka på Delete tangenten upprepade gånger tills splash screenen försvann och gick över till den svarta skärmen. Samt även att klicka och hålla ner tangenten tills den gick över till den svarta skärmen och ja sist endast klicka en gång.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kiruna
Registrerad
Dec 2010

Pröva ta ut/koppla ur grafik kort och diskar som inte är OS diskar, startar den då?

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Kan du testa med ett annat tangentbord och då kanske med PS2-koppling?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av Rugbyspelaren:

Pröva ta ut/koppla ur grafik kort och diskar som inte är OS diskar, startar den då?

Skrivet av Jalle64:

Kan du testa med ett annat tangentbord och då kanske med PS2-koppling?

Gjorde en reset med CMOS reset knappen och nu går den iaf tillbaka till Windows startsidan.

Plockar jag ur grafikkortet och kopplar in skärmen i modekorts porten så bootar datorn direkt och man ser endast modekorts bilden några sek som den ska. Nu kommer jag även in i BIOS och boot menyn. Men kopplar jag tillbaka grafikkortet så stannar jag på modekortets start bild i fortfarande ca 1 och en halv minut men jag kommer nu iaf in i Windows och når inte en black screen.

Vad jag gör nu är att jag kör en ny installation av windows, rensar hårdisken helt osv. Detta utan att grafikkortet sitter i, sen ska jag installera alla drivers och hoppas då på att detta löser problemen Återkommer med resultat

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Dec 2010

Datorn är fortfarande seg på mobots bootscreen men nu fungerar den iaf och helt ny version av Win 8.1 är installerat

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av Sweppi:

Tjena,

Har precis bytt modekort till ett Gigabyte G1.Sniper 3 Socket 1155 men nu när jag bootar datorn så stannar den kvar på modekortets Splash Screen i ca 1 minut och 27sek.Har heller ingen möjlighet att gå in i BIOS eller något även fast det är här jag ska kunna göra det.

Efter det har gått ca 1 och en halv minut så kom jag in i Windows.

Jag försökte sedan göra en reset på modekortet genom att plocka ut klockbatteriet, vänta 5 min och sedan sätta tillbaka det men detta verkade inte hjälpa, splash screnn visas ungefär lika länge men nu kommer jag inte in I Windows, nu når den endast en black screen efter denna tid har gått.

Någon som har en idé om vad som skulle kunna vara fel?

Edit: läste inte all inlägg innan min post :/