Vattenkylning funkar ej, dåligt flöde, missljud från pumpen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I skogen
Registrerad
Mar 2004

Vattenkylning funkar ej, dåligt flöde, missljud från pumpen

Hej

Har precis monterat ihop vattenkylningen som jag fick igår. Men har stött på problem, kylningen är usel. CPU'n blir varmare än med H120, har kört intel burn test och då går den ända upp till 75 grader, sen stoppar jag.

Tycker att flödet är dåligt, det blir bara en krusning på vattnet i res. Pumpen låter lite illa tycker jag också, knorrar.
Vad kan vara fel? Pumpen?

Delarna som jag har:
5x - http://www.coolingstuff.se/p/685/adapter-45-roterbar-svart
1x - http://www.coolingstuff.se/p/604/alphacool-single-5-25-bay-cl...
1x - http://www.coolingstuff.se/p/826/alphacool-xt45-fc-240
1x - http://www.coolingstuff.se/p/825/alphacool-ut60-fc-240
1x - http://www.coolingstuff.se/p/868/ek-d5-vario-motor--12v-dc-pu...
1x - http://www.coolingstuff.se/p/117/ek-d5-x-top-csq---acetal
2x - http://www.coolingstuff.se/p/925/ek-fc-r9-290x
1x - http://www.coolingstuff.se/p/937/ek-fc-terminal-dual-parallel
14x - http://www.coolingstuff.se/p/792/ek-psc-fitting-13-19-black
1x - http://www.coolingstuff.se/p/913/ek-supremacy-clean-csq---ace...
4x - http://www.coolingstuff.se/p/88/feser-one-uv-clear-blue

Har bara en gpu monterad eftersom att gpu-bryggan inte räcker till på x79 mobo. Vet nån var man kan köpa en som är längre för 2 st gpu?

Tacksam för svar

Edit1: Loopen ser ut som följer: Res>pump>rad>cpu>gpu>rad>res

Edit2: Fixade länkarna

Stuff: Asus P9X79 Deluxe | 3930K @ 4375 Mhz | 16 GB DDR3 @ 2000 Mhz | 2x R9 290X CrossFireX | SSD |
Windows 10
-=Water-cooled with custom loop=-
MG279Q triple screen
6700K, 32 GB DDR4, Fury X, Samsung PRO M.2 SSD 256 GB, Samsung SSD 1 TB, Windows 10 pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Jan 2010

1 Vänt fläktarna åt rätt håll på radiatorn?
2 Kolla kylpasta
3 Kolla hastigheten på pumpen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I skogen
Registrerad
Mar 2004
Skrivet av Xiqt:

1 Vänt fläktarna åt rätt håll på radiatorn?
2 Kolla kylpasta
3 Kolla hastigheten på pumpen

1, check, inga problem

2, använde lika mycket kylpasta som jag gör i vanliga fall 1,5- 2 riskorn

3, man kan ändra hastigheten på pumpen från 1-5, kör på 5 har provat alla andra inställningar också utan resultat.

Stuff: Asus P9X79 Deluxe | 3930K @ 4375 Mhz | 16 GB DDR3 @ 2000 Mhz | 2x R9 290X CrossFireX | SSD |
Windows 10
-=Water-cooled with custom loop=-
MG279Q triple screen
6700K, 32 GB DDR4, Fury X, Samsung PRO M.2 SSD 256 GB, Samsung SSD 1 TB, Windows 10 pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Sep 2010

Har du fått ur all luft ordentligt.

Spolade du rent radiator innan du monterade den om inte har du massa skit som åker runt i loopen.

Min dator
"Delid" I7 4790K@4.8Ghz 1.390v adaptiv volt + 16GB Gskill TridentX cl 9 2400mhz Vattenkylning EK-Supremacy naked Ivy mount. SLI 2xEvga GTX 980 Ti 6GB SC+ ACX 2.0 [Evga supernova P2 1000w]Min spel burk Corsair 900D

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2013
Skrivet av cyzed:

Hej

Har precis monterat ihop vattenkylningen som jag fick igår. Men har stött på problem, kylningen är usel. CPU'n blir varmare än med H120, har kört intel burn test och då går den ända upp till 75 grader, sen stoppar jag.

Tycker att flödet är dåligt, det blir bara en krusning på vattnet i res. Pumpen låter lite illa tycker jag också, knorrar.
Vad kan vara fel? Pumpen?

Delarna som jag har:
5x - http://www.coolingstuff.se/p/685/adapter-45-roterbar-svart
1x - http://www.coolingstuff.se/p/604/alphacool-single-5-25-bay-cl...
1x - http://www.coolingstuff.se/p/826/alphacool-xt45-fc-240
1x - http://www.coolingstuff.se/p/868/ek-d5-vario-motor--12v-dc-pu...
1x - http://www.coolingstuff.se/p/117/ek-d5-x-top-csq---acetal
2x - http://www.coolingstuff.se/p/925/ek-fc-r9-290x
1x - http://www.coolingstuff.se/p/937/ek-fc-terminal-dual-parallel
14x - http://www.coolingstuff.se/p/792/ek-psc-fitting-13-19-black
1x - http://www.coolingstuff.se/p/913/ek-supremacy-clean-csq---ace...
4x - http://www.coolingstuff.se/p/88/feser-one-uv-clear-blue

Har bara en gpu monterad eftersom att gpu-bryggan inte räcker till på x79 mobo. Vet nån var man kan köpa en som är längre för 2 st gpu?

Tacksam för svar

Edit1: Loopen ser ut som följer: Res>pump>rad>cpu>gpu>rad>res

Edit2: Fixade länkarna

Skrivet av Gunner357:

Har du fått ur all luft ordentligt.

Spolade du rent radiator innan du monterade den om inte har du massa skit som åker runt i loopen.

Dold text

Tycker också det låter som att det kan vara luft i pumpen. testa vänd runt på pumpen ifall du kan medan den kör, för att få ut ev. luft.

Citera mig för svar :D
- Årets Citat: Vattenulf -
"Pumpen snurrar inte den står stilla i botten på chassit. Om den hade snurrat skulle slangarna blivit vridna så det vill man ju inte."

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av Gunner357:

Har du fått ur all luft ordentligt.

Spolade du rent radiator innan du monterade den om inte har du massa skit som åker runt i loopen.

Luftbubblor eller ej så ska han inte få 75C vid full load.
Vid full load på min 4670K @4.6Ghz @1.4Vcore så har jag en temp på 65-70C (custom vattenkylning)
Och Haswell är kända för att gå j*vligt varma.

Hur varmt har du det i rummet TS?

Edit, hur hög Vcore har du TS?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Mar 2007

Om du kopplar in RPM från pump till mobo, vilket varvtal ligger den på? En D5'a ska knappt höras alls när all luft är ur loopen.

Har du en bild på alltihop så man kan se hur du dragit allt?

Det är troligtvis en sånhär terminal du behöver: http://www.coolingstuff.se/p/938/ek-fc-terminal-dual-parallel...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Boden
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av cyzed:

1, check, inga problem

2, använde lika mycket kylpasta som jag gör i vanliga fall 1,5- 2 riskorn

3, man kan ändra hastigheten på pumpen från 1-5, kör på 5 har provat alla andra inställningar också utan resultat.

Om pumpen låter mycket beror det på att du kör den på högsta varvtal. Jag kör min D5 via PWM på 20%. Steg 2 borde räcka för en vario.

Om den missljuder, kolla att du inte har skruvat fast toppen/pumpen för hårt. Om toppen klämmer fast impellern hindrar det pumpen från att rotera som den ska.

Eventuellt gör en okulär besiktning av toppen så att det inte finns ojämnheter eller något som tyder på fabrikationsfel.

Edit: Jaghoppas du har glömt at länka en radiator, annars kommer det bli kärvt att köra två GPU och en CPU på din 240-rad

Använd citera-funktionen så blir allt mycket enklare!

i7 3770K 4,0Ghz Delid | ASUS Sabertooth Z77 | Corsair Vengeance LP 16Gb | GTX 980 Ti G1 Gaming 1500/8000Mhz | Corsair AX850 | NZXT Source 340W | Noctua NH-U12S | Noctua NF-A14 PWM / Noctua NF-S12A PWM

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av thereal_twisted:

Om du kopplar in RPM från pump till mobo, vilket varvtal ligger den på? En D5'a ska knappt höras alls när all luft är ur loopen.

Har du en bild på alltihop så man kan se hur du dragit allt?

Det är troligtvis en sånhär terminal du behöver: http://www.coolingstuff.se/p/938/ek-fc-terminal-dual-parallel...

Vad ligger grafikkortet på för temp om du lastar det med tex kombustor? Om GPU håller temp så kan det vara så att du behöver delidda cpu för att få bättre temp. Haswell har värme problem och vissa exemplar har större problem än andra.

Vänta nu...Ska han delidda en Sandy Bridge?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Mar 2007
Skrivet av Xiqt:

Vänta nu...Ska han delidda en Sandy Bridge?

Ooops, my misstake. Försök inte delidda för guds skull!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av Xiqt:

Luftbubblor eller ej så ska han inte få 75C vid full load.
Vid full load på min 4670K @4.6Ghz @1.4Vcore så har jag en temp på 65-70C (custom vattenkylning)
Och Haswell är kända för att gå j*vligt varma.

Hur varmt har du det i rummet TS?

Edit, hur hög Vcore har du TS?

Ja vet:d min är het som lava. Hur kan du köra din med 1.4v skulle jag göra det med min så har det nog bara varit en kol bit kvar av den.

Jag har delidat min och kör utan ihs och på 1.26v i 4.4 ghz så ligger jag i full load på ca 70 grader. Har 2 480 rads o en 240 rad.

Och två r9 290 med block.

Min dator
"Delid" I7 4790K@4.8Ghz 1.390v adaptiv volt + 16GB Gskill TridentX cl 9 2400mhz Vattenkylning EK-Supremacy naked Ivy mount. SLI 2xEvga GTX 980 Ti 6GB SC+ ACX 2.0 [Evga supernova P2 1000w]Min spel burk Corsair 900D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av Gunner357:

Ja vet:d min är het som lava. Hur kan du köra din med 1.4v skulle jag göra det med min så har det nog bara varit en kol bit kvar av den.

Jag har delidat min och kör utan ihs och på 1.26v i 4.4 ghz så ligger jag i full load på ca 70 grader. Har 2 480 rads o en 240 rad.

Och två r9 290 med block.

Jag var uppe i 1.47Vcore för att se om jag kunde pusha 4.7GHz men det gick icket.
Jadu, 360mm radd yta på bara CPU,n sen alla fönster och dörrar öppna

Jag har icket delidat min xD Känner inte att det är någon mening att göra det heller då den klockar pissdåligt!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av Xiqt:

Jag var uppe i 1.47Vcore för att se om jag kunde pusha 4.7GHz men det gick icket.
Jadu, 360mm radd yta på bara CPU,n sen alla fönster och dörrar öppna

Jag har icket delidat min xD Känner inte att det är någon mening att göra det heller då den klockar pissdåligt!

Ha och perma frost ute va. Att det kan vara så olika mellan chippen hur de presterar.

Min dator
"Delid" I7 4790K@4.8Ghz 1.390v adaptiv volt + 16GB Gskill TridentX cl 9 2400mhz Vattenkylning EK-Supremacy naked Ivy mount. SLI 2xEvga GTX 980 Ti 6GB SC+ ACX 2.0 [Evga supernova P2 1000w]Min spel burk Corsair 900D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av Gunner357:

Ha och perma frost ute va. Att det kan vara så olika mellan chippen hur de presterar.

Perma frost plz...Jag bor i Norrland!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av Xiqt:

Perma frost plz...Jag bor i Norrland!

Ja skämtade bara.:)

Min dator
"Delid" I7 4790K@4.8Ghz 1.390v adaptiv volt + 16GB Gskill TridentX cl 9 2400mhz Vattenkylning EK-Supremacy naked Ivy mount. SLI 2xEvga GTX 980 Ti 6GB SC+ ACX 2.0 [Evga supernova P2 1000w]Min spel burk Corsair 900D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Mar 2007
Skrivet av Gunner357:

Ja vet:d min är het som lava. Hur kan du köra din med 1.4v skulle jag göra det med min så har det nog bara varit en kol bit kvar av den.

Jag har delidat min och kör utan ihs och på 1.26v i 4.4 ghz så ligger jag i full load på ca 70 grader. Har 2 480 rads o en 240 rad.

Och två r9 290 med block.

Låter ju väldigt högt för ett deliddat ex, med liquid metal brukar man få bra mkt bättre resultat än så, har gjort underverk på mina ivy's. Haswell verkar ju ha ungefär samma värmeproblem, möjligtvis något värre än Ivy.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av thereal_twisted:

Låter ju väldigt högt för ett deliddat ex, med liquid metal brukar man få bra mkt bättre resultat än så, har gjort underverk på mina ivy's. Haswell verkar ju ha ungefär samma värmeproblem, möjligtvis något värre än Ivy.

Nu har jag använt mx2 pasta hade inte tillgång till flytande metal sist jag monterade cpun. Har köpt det nu och ska använda det vid nästa gång jag monterar om den.

Min dator
"Delid" I7 4790K@4.8Ghz 1.390v adaptiv volt + 16GB Gskill TridentX cl 9 2400mhz Vattenkylning EK-Supremacy naked Ivy mount. SLI 2xEvga GTX 980 Ti 6GB SC+ ACX 2.0 [Evga supernova P2 1000w]Min spel burk Corsair 900D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Mar 2007
Skrivet av Gunner357:

Nu har jag använt mx2 pasta hade inte tillgång till flytande metal sist jag monterade cpun. Har köpt det nu och ska använda det vid nästa gång jag monterar om den.

Med Naked mount är det extremt viktigt att det är jämnt tryck mot chippet också. Jag har provat naked mount men märkte ingen större skillnad jämfört med IHS med liquid metal.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av Xiqt:

Jag var uppe i 1.47Vcore för att se om jag kunde pusha 4.7GHz men det gick icket.
Jadu, 360mm radd yta på bara CPU,n sen alla fönster och dörrar öppna

Jag har icket delidat min xD Känner inte att det är någon mening att göra det heller då den klockar pissdåligt!

Får min 4770K nästan stabil vid 4,7GHz 1,4V men vågar man köra det 24/7? Hörde 1,35V var rekommenderat. Har en 420mm radiator.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Mar 2007
Skrivet av Pussmunnen:

Får min 4770K nästan stabil vid 4,7GHz 1,4V men vågar man köra det 24/7? Hörde 1,35V var rekommenderat. Har en 420mm radiator.

Se länge temps är ok så är det ingen fara.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av thereal_twisted:

Med Naked mount är det extremt viktigt att det är jämnt tryck mot chippet också. Jag har provat naked mount men märkte ingen större skillnad jämfört med IHS med liquid metal.

Kan inte bli jämnare tryck med ek supremasy kit som jag änvänder. Men som sagt jag ska köra med liquid metal snart jag ska bygga om kylningen strax och byta res och så.

Min dator
"Delid" I7 4790K@4.8Ghz 1.390v adaptiv volt + 16GB Gskill TridentX cl 9 2400mhz Vattenkylning EK-Supremacy naked Ivy mount. SLI 2xEvga GTX 980 Ti 6GB SC+ ACX 2.0 [Evga supernova P2 1000w]Min spel burk Corsair 900D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I skogen
Registrerad
Mar 2004

Hej ledsen för segt svar. Men har klurat en hel del på detta. Samt skaffat en vattentemp mätare.

Skrivet av Xiqt:

Luftbubblor eller ej så ska han inte få 75C vid full load.
Vid full load på min 4670K @4.6Ghz @1.4Vcore så har jag en temp på 65-70C (custom vattenkylning)
Och Haswell är kända för att gå j*vligt varma.

Hur varmt har du det i rummet TS?

Edit, hur hög Vcore har du TS?

Har monterat en temp mätare för vattnet och den visar från ca 22 grader vid systemstart upp till 43 grader efter några timmars spelande. Men problemet är att jag kan inte ens köra intel burn test när loppen håller 24 grader utan att processorn går upp till 70 grader och throttlar. Vad göra?
1,38 Vcore

Skrivet av thereal_twisted:

Om du kopplar in RPM från pump till mobo, vilket varvtal ligger den på? En D5'a ska knappt höras alls när all luft är ur loopen.
Har du en bild på alltihop så man kan se hur du dragit allt?

Det är troligtvis en sånhär terminal du behöver: http://www.coolingstuff.se/p/938/ek-fc-terminal-dual-parallel...

RPM är normalt, har ställt den på läge 4 vilket ger ca 3800 RPM. Bilder ska fixas.

Skrivet av kribol01:

Om pumpen låter mycket beror det på att du kör den på högsta varvtal. Jag kör min D5 via PWM på 20%. Steg 2 borde räcka för en vario.

Om den missljuder, kolla att du inte har skruvat fast toppen/pumpen för hårt. Om toppen klämmer fast impellern hindrar det pumpen från att rotera som den ska.

Eventuellt gör en okulär besiktning av toppen så att det inte finns ojämnheter eller något som tyder på fabrikationsfel.

Edit: Jaghoppas du har glömt at länka en radiator, annars kommer det bli kärvt att köra två GPU och en CPU på din 240-rad

Kör på läge 4 istället för högsta vilket gör att den blir tyst. Sen så upptäckte jag att packningen mellan pump och toppen var för liten och det gjorde nog att impellern tog i toppen. Har bytt o-ring nu så nu funkar den delen fint.

Edit1: Är det någon annan här som kör 3930k med EK supremacy vattenblock? Skulle tippa på att 3930k med den klock som jag kör avger ca 200 W värme. Kan verkligen EK sypremacy avleda den värmen? Eller är blocket undermåligt? Har för övrigt 2011 jetplaten, borde jag köra med någon annan?

Stuff: Asus P9X79 Deluxe | 3930K @ 4375 Mhz | 16 GB DDR3 @ 2000 Mhz | 2x R9 290X CrossFireX | SSD |
Windows 10
-=Water-cooled with custom loop=-
MG279Q triple screen
6700K, 32 GB DDR4, Fury X, Samsung PRO M.2 SSD 256 GB, Samsung SSD 1 TB, Windows 10 pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Feb 2008

Har du en vattentemp på 24 grader och processorn throttlar så känns det som att det är dålig värmeöverföring mellan cpu och vatten.
Blocket är fullt tillräckligt att kyla din CPU så det kan vi nog räkna bort.
Har du kopplat inflöde till rätt port på blocket? Finns det skit i blocket? jag antar att flödet är bra i loopen i övrigt för pumpen ska utan problem klara att driva ditt system. Testat att montera om blocket bara för att?

/S

Skrivet av cyzed:

Hej ledsen för segt svar. Men har klurat en hel del på detta. Samt skaffat en vattentemp mätare.

Har monterat en temp mätare för vattnet och den visar från ca 22 grader vid systemstart upp till 43 grader efter några timmars spelande. Men problemet är att jag kan inte ens köra intel burn test när loppen håller 24 grader utan att processorn går upp till 70 grader och throttlar. Vad göra?
1,38 Vcore

RPM är normalt, har ställt den på läge 4 vilket ger ca 3800 RPM. Bilder ska fixas.

Kör på läge 4 istället för högsta vilket gör att den blir tyst. Sen så upptäckte jag att packningen mellan pump och toppen var för liten och det gjorde nog att impellern tog i toppen. Har bytt o-ring nu så nu funkar den delen fint.

Edit1: Är det någon annan här som kör 3930k med EK supremacy vattenblock? Skulle tippa på att 3930k med den klock som jag kör avger ca 200 W värme. Kan verkligen EK sypremacy avleda den värmen? Eller är blocket undermåligt? Har för övrigt 2011 jetplaten, borde jag köra med någon annan?

Dator: Big Tower i Trä,||H2O||, Intel 4670K 4.6GHz, Gigabyte Z87X-UD3H, 24GB 1600MHz, MSI GTX 1070 Sea Hawk EK X, Asus Xonar DX, NZXT Hale90 750W, Crucial MX100 512GB, Win 10 Pro 64bit, BenQ BL3200PT, Sennheiser HD650, Objective 2.
Våran Podcast Stoppacopyswede.se/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I skogen
Registrerad
Mar 2004
Skrivet av Saandberg:

Har du en vattentemp på 24 grader och processorn throttlar så känns det som att det är dålig värmeöverföring mellan cpu och vatten.
Blocket är fullt tillräckligt att kyla din CPU så det kan vi nog räkna bort.
Har du kopplat inflöde till rätt port på blocket? Finns det skit i blocket? jag antar att flödet är bra i loopen i övrigt för pumpen ska utan problem klara att driva ditt system. Testat att montera om blocket bara för att?

/S

Testade att köra i stock klock nu och då håller den sig på ca 52 grader under full belastning. Det kanske är så att blocket inte klarar av att kyla min processor under full belastning med 4,4 Ghz klock. Lite besviken är jag, trodde att blocket skulle klara mer...

EDIT1: Är det ingen annan här som har en 3930k som de vattenkyler? Vilket block använder ni och vilka temps får ni?

Stuff: Asus P9X79 Deluxe | 3930K @ 4375 Mhz | 16 GB DDR3 @ 2000 Mhz | 2x R9 290X CrossFireX | SSD |
Windows 10
-=Water-cooled with custom loop=-
MG279Q triple screen
6700K, 32 GB DDR4, Fury X, Samsung PRO M.2 SSD 256 GB, Samsung SSD 1 TB, Windows 10 pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Mar 2007
Skrivet av cyzed:

Testade att köra i stock klock nu och då håller den sig på ca 52 grader under full belastning. Det kanske är så att blocket inte klarar av att kyla min processor under full belastning med 4,4 Ghz klock. Lite besviken är jag, trodde att blocket skulle klara mer...

EDIT1: Är det ingen annan här som har en 3930k som de vattenkyler? Vilket block använder ni och vilka temps får ni?

Jag har 3930k på vatten, kör ett koolance 370si block, får bra temps, sällan över 60C om jag inte klockar väldigt högt. Kör ett ek supremacy på min 2700k och den håller sig väldigt sval och fin. Har du bytt jet plate i blocket som rekommenderas när man kör 3930k? Isf kanske nåt gick snett när du monterade ihop allt?

Mitt ek cpu block hade så dåligt flöde en gång så pumpen inte orkade med att dra runt vattnet, visade sig att blocket var igensatt av bara lite ludd/damm, trodde inte så lite material kunde sätta tvär stopp för flödet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I skogen
Registrerad
Mar 2004
Skrivet av thereal_twisted:

Jag har 3930k på vatten, kör ett koolance 370si block, får bra temps, sällan över 60C om jag inte klockar väldigt högt. Kör ett ek supremacy på min 2700k och den håller sig väldigt sval och fin. Har du bytt jet plate i blocket som rekommenderas när man kör 3930k? Isf kanske nåt gick snett när du monterade ihop allt?

Mitt ek cpu block hade så dåligt flöde en gång så pumpen inte orkade med att dra runt vattnet, visade sig att blocket var igensatt av bara lite ludd/damm, trodde inte så lite material kunde sätta tvär stopp för flödet.

Ja, jag bytte till jet platen för 2011 socketen. Men jag tror inte att nåt gick snett där, men ska iaf kolla upp det samt kolla om det kommit nåt skit som hindrar flödet.

Vilka klocks och Vcore kör du? Samt vilket program använder du när du ska stressa cpun? När du når maxtemp vad har du för temp på vattnet då?

Stuff: Asus P9X79 Deluxe | 3930K @ 4375 Mhz | 16 GB DDR3 @ 2000 Mhz | 2x R9 290X CrossFireX | SSD |
Windows 10
-=Water-cooled with custom loop=-
MG279Q triple screen
6700K, 32 GB DDR4, Fury X, Samsung PRO M.2 SSD 256 GB, Samsung SSD 1 TB, Windows 10 pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Mar 2007
Skrivet av cyzed:

Ja, jag bytte till jet platen för 2011 socketen. Men jag tror inte att nåt gick snett där, men ska iaf kolla upp det samt kolla om det kommit nåt skit som hindrar flödet.

Vilka klocks och Vcore kör du? Samt vilket program använder du när du ska stressa cpun? När du når maxtemp vad har du för temp på vattnet då?

Har ingen vatten temp mätare installerad i loopen till 3930k. Jag använder den riggen till benchmarking bara mer eller mindre, använder inga stress program öht. Så länge det är stabilt genom benchmarks så är det all good.

Men i cinebench tex, kör jag 5.2Ghz med drygt 1,7Vcore, tempsen håller sig under 70C. Kör en extern 1080(9x120) rad och en D5'a på fullt ös. Ofta kör jag 5100Mhz på ca 1.6Vcore, ungefär samma med tempsen där.

Du kan ha vänt blocket fel så kylkanalerna ligger åt fel håll, gjort det engång på ett Ek VGA block och det resulterade i väldigt mkt högre temps än normalt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Feb 2013

Låter inte som att du har fått dit blocket fel eller dålig kontakt då vatten tempen stiger som fan.
Min spontana gissning är luft i systemet eller att pumpen vifftar runt vattnet för långsamt av någon anledning.
Har du bra fläktar och bra flöde i systemet så ska det inte gå upp i 42 grader!
Blir det någon skillnad om du kör pumpen på max eller lägsta hastigheten? Syftar på vattentempen nu...

| i7 3770k | GTX980 | 16GB Ram | 250GB 740 Evo | Asus 24" 144hz |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Mar 2007
Skrivet av Obalaan:

Låter inte som att du har fått dit blocket fel eller dålig kontakt då vatten tempen stiger som fan.
Min spontana gissning är luft i systemet eller att pumpen vifftar runt vattnet för långsamt av någon anledning.
Har du bra fläktar och bra flöde i systemet så ska det inte gå upp i 42 grader!
Blir det någon skillnad om du kör pumpen på max eller lägsta hastigheten? Syftar på vattentempen nu...

Han kör 3930k + 2st 290X på 2x240 rad så vatten temp lär utan problem gå upp i 42C

Jag skulle inte köra det på mindre än 360+480(tjocka rads)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Feb 2013
Skrivet av thereal_twisted:

Han kör 3930k + 2st 290X på 2x240 rad så vatten temp lär utan problem gå upp i 42C

Jag skulle inte köra det på mindre än 360+480(tjocka rads)

Nope, han har bara en gpu inkopplad.
Körde en 420mm till min cpu och gpu och var inte i närheten av den vattentempen trots varmt i rummet så tror fortfarande att flödet är kasst...

| i7 3770k | GTX980 | 16GB Ram | 250GB 740 Evo | Asus 24" 144hz |