Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014

144hz funkar inte med BenQ XL2411Z

Hej!
Jag köpte en BenQ XL2411Z idag för att kunna spela CS:GO lite bättre med 144hz.
Men jag får det inte att funka?
PC Specs:
Grafikkort: Två AMD Radeon 6950 (CrossfireX)
Processor: AMD 8350 8-Core Black Edition
Modekort: ASUS M5A99X EVO 2.0
16GB RAM

Är det någonting som inte funkar med 144hz?
Jag kan bara välja upp till 60hz i inställningarna under "Skärmupplösning", och i AMD Catalyst Control Center kan jag bara välja upp till 120hz.
Väljer jag 120hz ändras upplösningen automatiskt till 1024x768.

Någon som vet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2011

144hz fungerar inte med HDMI. Använd en DP kabel eller en DVI-D kabel.

Extremister hugger alltid på dåligt bete. Man ska värna om sina nära och kära. Det är bara demoner som föraktar sina meningsmotståndare.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014

Använder DVI-D just nu, inte HDMI.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2011

Du använder väl en DVI-D port på grafikkortet och inte en DVI-I port?

Extremister hugger alltid på dåligt bete. Man ska värna om sina nära och kära. Det är bara demoner som föraktar sina meningsmotståndare.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av fxfighter:

144hz fungerar inte med HDMI. Använd en DP kabel eller en DVI-D kabel.

Använder DVI-D just nu, inte HDMI.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av Jonafap:

Använder DVI-D just nu, inte HDMI.

Har du tankat in rätt drivrutiner då? Skulle rekommendera att ladda ner senast tillgängliga från BneQs hemsida.

..:: trickeh2k ::.. http://youtube.com/trickysaer Windows 10 Pro - i7 4790k @ 4,5Ghz - ASUS Maximus VII Hero - 8GB AVEXIR Blitz 1.1 Blue LED CL10 2400Mhz - Corsair AX860i - EVGA GTX 780 Classified - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/SteelSeries Sensei RAW Rubberized - A-Data SX900 128GB, Samsung EVO 840 120GB, SanDisk Ultra II 480GB, 2TB WD Caviar Black - ASUS Xonar DX - ASUS Strix 7.1 Gaming Headset - Blue Yeti - Corsair 750D - Custom water loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av fxfighter:

Du använder väl en DVI-D port grafikkortet och inte en DVI-I port?

Japp

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av trickysaer:

Har du tankat in rätt drivrutiner då? Skulle rekommendera att ladda ner senast tillgängliga från BneQs hemsida.

Kanske bara är jag som är trög, men den enda nedladdningen jag hittat har varit en ZIP fil med en AVI fil utan fungerande ljud.
Skulle jag kanske få en länk tack?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Jonafap:

I sådana fall har du ett hårdvarufel och bör då skicka skärmen på reparation. Det ska fungerar utan drivrutiner om du nu har kopplat skärmen rätt.

Extremister hugger alltid på dåligt bete. Man ska värna om sina nära och kära. Det är bara demoner som föraktar sina meningsmotståndare.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av Jonafap:

Kanske bara är jag som är trög, men den enda nedladdningen jag hittat har varit en ZIP fil med en AVI fil utan fungerande ljud.
Skulle jag kanske få en länk tack?

Såg bara firmware-uppdatering jag med. Om skärmen har DP-port skulle jag testa med den, fungerar det inte där heller så är nog skärmen defekt.

..:: trickeh2k ::.. http://youtube.com/trickysaer Windows 10 Pro - i7 4790k @ 4,5Ghz - ASUS Maximus VII Hero - 8GB AVEXIR Blitz 1.1 Blue LED CL10 2400Mhz - Corsair AX860i - EVGA GTX 780 Classified - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/SteelSeries Sensei RAW Rubberized - A-Data SX900 128GB, Samsung EVO 840 120GB, SanDisk Ultra II 480GB, 2TB WD Caviar Black - ASUS Xonar DX - ASUS Strix 7.1 Gaming Headset - Blue Yeti - Corsair 750D - Custom water loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2012

Ta kort på sladden du använder och visa här hur den ser ut. Verkar som att du inte använder rätt kabel, ganska säker på det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2011

Är du helt säker på att du har en Dual Link DVi-kabel?

mITX med vatten: i7 2600k, GTX580, 2x4gb ram, BitFenix Prodigy. Se galleri.

Life is this: ____ . I like this: ¯¯¯¯ .

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av oouhdawg:

Ta kort på sladden du använder och visa här hur den ser ut. Verkar som att du inte använder rätt kabel, ganska säker på det.

http://gyazo.com/f3d6102ff7458c46acadcad2ce3ec6b9

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av epizk:

Är du helt säker på att du har en Dual Link DVi-kabel?

http://gyazo.com/f3d6102ff7458c46acadcad2ce3ec6b9

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2002

Ser onekligen ut som en dual link-kabel. har du testat att skapa en custom upplösning ifrån CCC?

..:: trickeh2k ::.. http://youtube.com/trickysaer Windows 10 Pro - i7 4790k @ 4,5Ghz - ASUS Maximus VII Hero - 8GB AVEXIR Blitz 1.1 Blue LED CL10 2400Mhz - Corsair AX860i - EVGA GTX 780 Classified - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/SteelSeries Sensei RAW Rubberized - A-Data SX900 128GB, Samsung EVO 840 120GB, SanDisk Ultra II 480GB, 2TB WD Caviar Black - ASUS Xonar DX - ASUS Strix 7.1 Gaming Headset - Blue Yeti - Corsair 750D - Custom water loop

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2012

Högerklicka på skrivbordet -> Screen resolution -> Advanced Settings -> Monitor -> Kolla om du kan välja 144hz.

Vilka drivrutiner kör du förövrigt?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2011

Värt att anmärka är att det kan vara så att det endast är ena porten på grafikkortet som stödjer dual link så testa att sätta kabeln i den andra porten:)

Falling In Reverse - Game Over

"Midway upon the journey of our life I found myself within a forest dark, For the straightforward pathway had been lost."

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av Curemylife:

Värt att anmärka är att det kan vara så att det endast är ena porten på grafikkortet som stödjer dual link så testa att sätta kabeln i den andra porten:)

Har testat båda portarna ska nog köpa en adapter till grafikkortet

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av oouhdawg:

Högerklicka på skrivbordet -> Screen resolution -> Advanced Settings -> Monitor -> Kolla om du kan välja 144hz.

Vilka drivrutiner kör du förövrigt?

Kan endast välja upp till 60hz, och vad menar du med drivrutinerna?
Söker jag efter uppdateringar i Enhetshanteraren står det att jag har den senaste versionen, båda av skärmen och grafikkorten.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2014
Skrivet av trickysaer:

Ser onekligen ut som en dual link-kabel. har du testat att skapa en custom upplösning ifrån CCC?

Nope

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2013

Jag har visserligen XL2411T skärmen. kommer ihåg att jag hade lite strul att få den o funka när jag köpte den, körde 2 x 7970 i x fire på den tiden.
jag var tvungen att ha 2 st xfire bryggor mellan korten och då fungerade det, visdade sig senare att en (den första) x-fire kabeln var det nått wajsing med.

märkte också att det fungerade bättre när x-fire bryggan satt på de innersta bryggfästena på korten inte de yttre
kommer också ihåg att maskinen krävde en omstart efter att ha hittat skärmen.

vet inte om nån nämde det men viktigt använda DEN ÖVERSTA DUAL DVI UTGÅNGEN PÅ KORTET

sedan står det inpräntat Dual D på vita höljet på min kabel, lite osäker din bild där då det bara är på stiften,

Mobo: ASUS ROG STRIX Z270I GAMING | CPU: i7-7700k @4.6 | GPU: EVGA Gtx1080 Hybrid | RAM: Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz | PSU: Corsair RM650x gold | Chassi: Fractal Design Define Nano S | CPUkylare: Corsair Hydro H115i |SSD1: | SSD2:Samsung 850 Evo 1Tb | HDD: WD Black 1Tb | Monitor: Acer Predator X34 @100hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2011

För att min skärm skulle funka såg kabeln ut som ett +, alltså flatstiften .

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2012
Skrivet av Jonafap:

Kan endast välja upp till 60hz, och vad menar du med drivrutinerna?
Söker jag efter uppdateringar i Enhetshanteraren står det att jag har den senaste versionen, båda av skärmen och grafikkorten.

http://support.amd.com/en-us/download

Autodetect och tanka, installera dom och testa igen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av HolyPriest:

vet inte om nån nämde det men viktigt använda DEN ÖVERSTA DUAL DVI UTGÅNGEN PÅ KORTET

^this!

..:: trickeh2k ::.. http://youtube.com/trickysaer Windows 10 Pro - i7 4790k @ 4,5Ghz - ASUS Maximus VII Hero - 8GB AVEXIR Blitz 1.1 Blue LED CL10 2400Mhz - Corsair AX860i - EVGA GTX 780 Classified - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/SteelSeries Sensei RAW Rubberized - A-Data SX900 128GB, Samsung EVO 840 120GB, SanDisk Ultra II 480GB, 2TB WD Caviar Black - ASUS Xonar DX - ASUS Strix 7.1 Gaming Headset - Blue Yeti - Corsair 750D - Custom water loop

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007

Man kan inte titta på kontakten för att avgöra om det är en dual link kabel. Det händer att tillverkare använder samma kontakt till båda.

Är kontakten väldigt slank så skulle jag säga att det inte är en dual link kabel.

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!