Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013

Minnet stämmer ej

Nu när jag installerat mitt Asus Maximus Hero VI (cpu: i7 4770k), så stämmer siffran ej med vad som är på moderkortet och vad datorn säger.
Inuti ligger nu 2x8 Corsair XMS3, alltså 16 gb. Men datorn säger 8.

Har även Corsar Vengeance minnen tillgängliga men det är samma problem där.

Även ännu knepigare är att om jag slänger in fler än 2 minnen (finns plats för 4), så vägrar datorn starta.

Tänkte kika direkt med Asus support men det är krångligt då dem kräver sjukligt mycket information för en ticket.

Tackar på förhand och ha en fortsatt fin helg.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Har du testat en nollställning av bios/UEFI:n? Har du också testat minnet i olika socklar? En annan lite tråkigare grej kan vara att du på något sätt skadat CPU-sockeln och dess pinnar?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013

Hur nollställer jag bios? Det är relativt användarvänligt men hittar inte alltför lätt.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av G1SH:

Hur nollställer jag bios? Det är relativt användarvänligt men hittar inte alltför lätt.

Har du läst manualen? Det bör stå exakt hur du gör detta med just ditt moderkort i denna.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013

Heh.. Ska kika. Tänkte på en sak till, jag ser att i bios så läser den minnena som 2x4, när det är som sagt 2x8.
Ska självfallet kika i manualen!

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av G1SH:

Heh.. Ska kika. Tänkte på en sak till, jag ser att i bios så läser den minnena som 2x4, när det är som sagt 2x8.
Ska självfallet kika i manualen!

Har du kollat så du inte har fått fel minnesmoduler? Det kan ju vara att du fått två fyror?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud