GeforceFX kylning

Permalänk
Melding Plague

GeforceFX kylning

<img src="http://www.sweclockers.com/img/ico_note.gif"><b class="red">GeforceFX kylning</b> <small class="small">Skrivet Torsdag, 27 Februari, 2003 av <a href="mailto:herman@sweclockers.com">Herman</a><br /></small>
<a href="http://www.thermaltake.com/products/chipset/oem/nv30.htm">ThermalTake</a> har publicerat en alternativ kylning till Nvidias nya grafikkort GeforceFX. Då många klagar på referenskylningen från Nvidia som är rätt högljudd så har de introduderat en ljudlös. Den består av så kallade heatpipes, som täcker alla minnen och GPUn. Det är tydligen en referenskylning för OEM-tillverkare, men det står tyvärr inte vilka. Den stora frågan är ju dock ifall en stor kylfläns klarar av att kyla minnen på 500 MHz samt GPUn. Här kommer en bild:<br><br><img src="http://www.sweclockers.com/nyhetsbilder/030226_thermaltake_NV..." border="1"><p>

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

En sån vill jag ha till mitt GF3...

Visa signatur

Intel i7 6700K @ 4,4 Ghz | MSI Z170 KRAIT GAMING 3X | be quiet! Dark Rock 4 | 16 GB Kingston HyperX Fury 2133 Mhz | Asus RTX 3060 OC | PNY XLR8 CS3030 500 GB | Samsung 860 QVO 1 TB

Permalänk

OMG den var stor behövs säkert lite fläktar iaf om man ska kyla ordentligt.

Visa signatur

CHASSI: Addtronics 7896a | MB: DFI LanParty-UT| HDD: 1 Maxtor 80 gig @ ata133 | CPU: AMD X2 3800+ @ 2500 mhz [250*10] | [color="blue"] Minnen[/color]: Gskill 2x1024 |GFX: XFX 7800gt

Permalänk
Medlem

Men jag förstår inte hur bara ett rör skulle kunna överföra all den värmen.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

zalman ripoff!

Visa signatur

: AMD Ryzen 2600X : 32GB Corsair : Nvidia RTX 2070 :

Permalänk
Medlem

Vet bara hur varm min Zalman ZM80A-HP blev efter lite överklockning av mitt 9700Pro kort, och den där FX kylaren ser ju nästan lika dan ut.

Permalänk
Medlem

LOL Fy fan va dem har rippat zalman, t o m samma färg. Pinsamt ju, jag var hundra på att det var zalman när jag såg bilden, Tt har mkt att lära! Kryll å andra sidan så känns det som att det kvittar om man måste köra en 80mm @5 volt på den för det blir ändå bra mkt lägre ljudnivå än referens kylaren.

Permalänk
Medlem

Kollar man länken ser man att den är mer solid än zalmans....undrar hur mycket kortet väger....

Visa signatur

The world is made of murderers dreams

Permalänk

ett gf fx utvecklar 75w värme.. ganska mkt faktiskt, jag blev skit glad när jag såg denna lösning för jag la in en order på ett asus gf fx 5800ultra på komplett.se häromdan och d e feta kylningen som låter som faen på d kortet. hoppas bara spermaltake tar sitt förnuft tillfånga och säljer denna kylanordning löst.
dock tveksam till att spermaltakes passiva kylare klarar av att hålle nere tempen på ett fx.
har ett zalman 80ahp på mitt nuvarande överklockade gf4 ti4200 och d funkar skit bra kylnings mässigt.

Visa signatur

utför custom lackeringar å graffix

Permalänk
Medlem

Ripoff? Det är ju knappast Zalman som har uppfunnit heatpipen.. Dom var bara först med att sätta den på grafikkort och den kan ju knappast se ut på så många andra sätt. (OK, den har samma färg.. OOOoo..)

75w är ju lika mycket som en thunderbird 1.4!! Är det någon som har tabeller över hur mycket värme grafikkort alstrar? Jag har hittat över processorer. http://users.erols.com/chare/elec.htm Info om vad olika passiva kylningar klarar vore också bra..

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zyphoon
Men jag förstår inte hur bara ett rör skulle kunna överföra all den värmen.

Om du tittar lite närmare så är kylaren byggd i ett massivt stycke. Röret bara understödjer och påskyndar värmefördelningen. Den kylaren är definitivt fetare än Zalmans variant. Kanske uppåt en 600-800 gram.