Datorn går igång av sig själv 5 sec efter avstängning i Win.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2006

Datorn går igång av sig själv 5 sec efter avstängning i Win.

Tjenare alla, hoppas ni kan hjälpa för jag har slut på idéer.

Spec:

OS: Windows 7 Home Premium 64bit
Mobo: Z87-WS BIOS ver: 1803 (Senaste, stock settings, ingen OC)
CPU: i7 4770K Stepping 3, rev C0
RAM: 2x8GB Kingston (HX318C10FBK2/16)
GPU: CPU Integrated
SSD: Intel 530 120GB mSATA (SSDMCEAW120A401)
PSU: Corsair AX760

Monterad utanför chassi på moderkortslådan.

Inga frontpanelskontakter anslutna.

Inga instickskort.

Wake on funktioner avstängda i BIOS.

Erp = Enabled

Har testat: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-pe...

Ett stycke Watch Dogs kod till den som lyckas lösa detta!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Aug 2004
Skrivet av WoeN:

Monterad utanför chassi på moderkortslådan.
Inga frontpanelskontakter anslutna.

Så kan det gå när du har inte installerat din moderkort korrekt, det enda du behöver göra att montera den i en ATX dator låda och ha distans skruvar bakom moderkortet. Om allt är ansluten korrekt (Power on & Reset & HDD LED, etc) då återstår bara bios och Windows felsökning. Uppdatera bios verkar du har gjort.

Skrivet av WoeN:

Ett stycke Watch Dogs kod till den som lyckas lösa detta!

Verkligen ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kristianstad
Registrerad
Sep 2010

Du bör installera moderkortet i en dator då distanserna används som jordning. Kan också vara tangentbord, testa anslut ditt tangentbord och mus till eventuell usb 3 port

Chassie: Phantek Enthoo Evolv ATX
CPU:6700K i 4.85ghz 1,44V. //// 16 GB DDR4 HYPERX 3000MHZ CL15 GPU:Nvidia Palit Jetstream 1080@2150mhz Core///850WCoolermaster
Chassie: Phantek Enthoo Evolv ATX CpuKylare: NZXT Kraken x62
Skärm: 24" Benq 144hz //24" Asus 60hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2004
Skrivet av WoeN:

Tjenare alla, hoppas ni kan hjälpa för jag har slut på idéer.

Spec:

OS: Windows 7 Home Premium 64bit
Mobo: Z87-WS BIOS ver: 1803 (Senaste, stock settings, ingen OC)
CPU: i7 4770K Stepping 3, rev C0
RAM: 2x8GB Kingston (HX318C10FBK2/16)
GPU: CPU Integrated
SSD: Intel 530 120GB mSATA (SSDMCEAW120A401)
PSU: Corsair AX760

Monterad utanför chassi på moderkortslådan.

Inga frontpanelskontakter anslutna.

Inga instickskort.

Wake on funktioner avstängda i BIOS.

Erp = Enabled

Har testat: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-pe...

Ett stycke Watch Dogs kod till den som lyckas lösa detta!

Startar datorn sig själv även om du intw går in i Windows? Jag tänker om du startar datorn och går in i bios o gör en inställning sen stänger av datorn. Startar den sig själv då också? Om ja, så känns det som att du kan utesluta fel från windows. Om du ska ha sakerna inne i chassit sen så tycker jag att du kan montera allt där bara för att om det löser sig.

Om det krånglar så kan du prova de olika energialternativen som finns i bios och prova fippla lite med inställningarna som som bestämmer hur den ska bete sig edrer strömavbrott.

Skickades från m.sweclockers.com

---Under uppbyggnad----

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Aug 2004

Det kan finnas bara 2 orsaker att en dator startar av sig själv.
1.) Wake on funktioner i BIOS där man gör en inställning som gör att när man pressar en tangent på tangentbordet exempel, space , eller annat.
2) Att köra starta datorn utan chassi lådan kan bli problem när inga front panel kablar är anslutna för power on, rest, etc.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Maj 2002

På mitt gamla moderkort (nå't Asus 775-kort i de högre prisklasserna), så startade datorn om sig om något var inkopplat på något av två usb-portar. Det var bara två av portarna som betedde sig så och det verkar inte har varit något tillverkningsfel utan det skulle vara så. Det var flera som klagade på det men de fixade det aldrig.

Vituð ér enn, eða hvað?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2006
Citat:

Så kan det gå när du har inte installerat din moderkort korrekt, det enda du behöver göra att montera den i en ATX dator låda och ha distans skruvar bakom moderkortet. Om allt är ansluten korrekt (Power on & Reset & HDD LED, etc) då återstår bara bios och Windows felsökning.

Moderkortet satt från början monterat i chassi med distanser. Togs ut i för att utesluta kortslutning. Inga, pwr, hdd osv sladdar är anslutna. Moderkortet har pwr/reset knappar.

Citat:

Citat:
Ursprungligen inskrivet av WoeN Visa inlägg
Ett stycke Watch Dogs kod till den som lyckas lösa detta!
Verkligen ?

Ja.

Citat:

Kan också vara tangentbord, testa anslut ditt tangentbord och mus till eventuell usb 3 port

Testat alla USB portar. Har testat att rycka alla tillbehör, mus, tng-bord, skärm, allt, direkt efter att ha tryckt på stäng av i windows. Datorn går likväl på efter shutdown.

Citat:

Startar datorn sig själv även om du intw går in i Windows?

Nej, det händer endast när jag stänger av den i Win.

Startar jag datorn och håller in pwr för att direkt tvinga av den igen så går den inte på av sig själv. Med strömbrytaren på nättagget av så kan den däremot gå på när jag slår på brytaren, utan att jag trycker på pwr-knappen på moderkortet.

Citat:

Wake on funktioner i BIOS där man gör en inställning som gör att när man pressar en tangent på tangentbordet exempel, space , eller annat.

Samtliga wake-funtioner är avstängda.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Maj 2004

Googla på Asus z87 och du kommer få fler med liknande problem.
Jag har också haft detta problem och jag har för mig att det har med hibernation i windows att göra.
Prova detta,
http://support.microsoft.com/kb/920730/sv

Intel i7 6700K, Asus Maximus VIII HERO, Gigabyte GTX 970 G1 Gaming, Corsair 16GB DDR4 2133Mhz, Noctua NH-D15, Samsung 850 Pro 128 GB-OS, Samsung 840 EVO 250 GB -Spel, NZXT H440, Evga Supernova G2 850W, AOC q2770Pqu,

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Aug 2004

Det måste vara moderkortet som har problem. Just Asus Z87 moderkortet hade chipset klock problem också många hade postat om det.
Hade du provat att installera om Windows ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Maj 2002

Ja, det kan vara någon hårdvara som inte klarar hibernation, testa att stänga av alla energisparfunktioner och se om det hjälper.

Vituð ér enn, eða hvað?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1 - Stockholm
Registrerad
Jun 2010

Nu gissar jag lite från erfarenhet med mitt pucko till dator. Den är lika dum.

1. Uppdatera alla drivers. Speciellt chipset nvidia och bios!

2. Prova samma grej utan extra pci kort anslutna.

3. Kolla med en multimeter att verkligen nätaggett stänger av strömmen. Fortsätter det bara mata trots moderkort vill stänga ner tvingas vissa kort starta om. Kan vara relä i nätaggett eller styr strömmen från moderkortet som strular.

I mitt fall gör datorn likadant om grafikkortet glappar när den är avstängd. Då bootar den själv upp.

Coolermaster Stacker 810. Asus rampage II Extreme x58. Core i7 990x 3.46ghz. 24GB Corsair XMS3. 2st Nvidia 295 Q-Sli. 2x120gb ssd, 1.5tb wd green, 640gb wd blue. (6x500gb raid6, 2x1tb raid0 på adaptec 5805) Corsair AX1200 psu. Lexicon Lambda Usb ljudkort. 2st skärmar + tv.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Sep 2007

Kolla under enhetshanteraren vissa av enheterna kan ha tillåtelse att väcka ditt system.

Sen att det skall spela någon roll om moderkortet ligger löst utanför på tex en pappkartong är knappast problemet, utan kolla
enhetshanteraren och energi alternativ samt kolla i loggen kanske står vad som orsakar det?

Chassi: Adtronics 7890A (modifierat) || Moderkort: Asus m5a99x-evo || Cpu: Amd PhenomII 1100T || Ram: 32GB ddr3 1600mhz || Gfx: Hd5850 || Hdd: Vertex3 120gb Lagring: 1x3TB 3x2TB 2x1TB mm || Nätagg: Corsair AX850

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Jan 2011

Du har fått mycket goda tips ovan, men något värt att kolla på är också en eventuell bios uppdatering, har du provat det?

Main: Moderkort: MSI P67A-C45 B3 | CPU: i5 2500k@4.3GHz | GFX: Gigabyte GTX 670 Windforce X3 OC | PSU: Fractal Design Integra R2 650w 80+ Bronze | Minne: 8GB Corsair XMS3 1600MHz@1.65v | CPU kylare: Corsair A50 | Chassi: FD Core 3000
Kringutrustning: Skärm: BenQ G2420HD | Tangentbord: Qpad MK-50 | Mus: I.E 3.0 | Hörlurar: SS Siberia V2 | Högtalare: Creative T10 (Även som hörlurs förstärkare)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Aug 2004

@enzity
Har har redan skrivit han har senaste bios i första posten.

@WoeN
Asså Om du har ingen multimeter föratt felsöka nätaggregatet då kan du testa att låna av någon en annat nätaggregat och prova reda ut om det är nätaggregat problem.

Sammanfattning:
Antingen är det Moderkortet eller Nätaggregatet som strular. Eller något har blivit skadat av kortslutning.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2006

Tack för alla svar men tyvärr hjälpte inget. Asus support kom fram till att kortet ska in på garantin. Jag fick det utbytt hos min återförsäljare och nu fungerar datorn som den ska.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
U-a
Registrerad
Maj 2008

Har haft liknande problem på Asus P8z77-i. Datorn har startat om av sig självt och man fick felmeddelande om strömspikar eller liknande.
Ändrat inställningen i bios: Monitor > Anti Surge Support > DISABLED
Har inte haft en enda omstart sen dess..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hudiksvall
Registrerad
Apr 2014
Skrivet av WoeN:

Tack för alla svar men tyvärr hjälpte inget. Asus support kom fram till att kortet ska in på garantin. Jag fick det utbytt hos min återförsäljare och nu fungerar datorn som den ska.

Då borde väl ändå jag få Watch_Dogs koden!

Hej Achmed
CPU En potatis.
Grafikkort En pinne med coola märken på.
Chassi Pappers kartong jag hittade på Ica.
Vattenkylning Kopplad till vattenkranen med trädgårdsslang.