Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2014

Ingen bild vid uppstart...

Hej! Jag har köpt nya grejer till datorn från Komplett. Men får ingen bild.

Det enda jag inte köpt nytt är chassi (Cooler Master, Centurion), HDD(Samsung HD753LJ) och PS (Antec 620w).

OP: Win 7

NYA GREJER:

RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB CL10

Moderkort: ASUS Z87-K, Socket-1150

CPU: Intel Core i5-4460

GPU: ASUS GeForce GTX 760 2GB PhysX CUDA

SSD: Kingston SSDNow V300 120GB 2.5" OEM

Har skickat tillbaka moderkortet till Komplett. Svaret:
Följande tester har utförts:
* Systemet gav bild vid första uppstart - OK

Ditt moderkorts BIOS var för gammalt för den helt nya processorarkitektur som din processor har.
Efter att jag nu har uppdaterat BIOS ska moderkortet ha stöd förprocessorn.

Efter att jag fått tillbaka moderkortet händer exakt samma sak. Skärmarna startar men båda säger "No Input Signal" precis som förut. SVART!
Allt snurrar och låter hur fint som helst. Inte ett pip.
Nu har jag provat med tre olika GPUn och tre olika RAM-minnen. Har även provat att starta datorn utan RAM-minnen.

HJÄLP!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Olofström
Registrerad
Feb 2012

Är bildkabeln rätt anslutet? Inte så att du har kopplat på moderkortet istället för GPU?

Chassi: Fractal Design R5 CPU: Intel i7 6700K RAM: 16Gb DDR4 Moderkort: Asus Z170 Pro Grafik: GTX 1080 STRIX OS: W10
Bra Steam design: Metro for Steam Bra gaming VOIP: Discord

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2014

Cooling23 - Japp, testade det igen nu bara för att vara säker. Både moderkort och grafikkort på två skärmar. Inget livstecken.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Olofström
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av HighlordChaos:

Cooling23 - Japp, testade det igen nu bara för att vara säker. Både moderkort och grafikkort på två skärmar. Inget livstecken.

Om du vill få svar måste du citera. Finns en knapp nere till höger. Kan du se bild inne på BIOS då?

Chassi: Fractal Design R5 CPU: Intel i7 6700K RAM: 16Gb DDR4 Moderkort: Asus Z170 Pro Grafik: GTX 1080 STRIX OS: W10
Bra Steam design: Metro for Steam Bra gaming VOIP: Discord

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2014
Skrivet av Cooling23:

Om du vill få svar måste du citera. Finns en knapp nere till höger. Kan du se bild inne på BIOS då?

Yes, sorry blev lite ivrig när jag svarade. Nej, jag får ingen bild alls. Skärmarna reagerar inte på datorn.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ligger i norr
Registrerad
Nov 2007

Distanser, rätt antal på rätt platser?

4/8 pin inkopplad på moderkort vid CPU?

Fo3

Father of love and Father of rain.... Father of loneliness and pain-
(Manfred Mann's Earth Band)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2014
Skrivet av FatherOfThree:

Distanser, rätt antal på rätt platser?

4/8 pin inkopplad på moderkort vid CPU?

Fo3

Du menar distanserna man skruvar fast moderkortet i? Isof. ja, men kan det påverka bildåtergivningen? Och strömmen är i till cpun.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jun 2013

Vad händer om du drar ut bildkabeln och sen stoppar in den igen?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ligger i norr
Registrerad
Nov 2007
Skrivet av HighlordChaos:

Du menar distanserna man skruvar fast moderkortet i? Isof. ja, men kan det påverka bildåtergivningen? Och strömmen är i till cpun.

Om det sitter en distans utan motsvarande hål på moderkortet, kan det kortsluta.

Antar att du har extraström (8pin) till grafikkortet ansluten.

Prova att resetta bios (ClearCmos).

Prova även med bara ett minne åt gången i minneskontakterna.

Vad händer om du tar bort grafikkortet,
och kör på processorns inbyggda grafik (via moderkortet)?

Fo3

Father of love and Father of rain.... Father of loneliness and pain-
(Manfred Mann's Earth Band)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2014
Skrivet av FatherOfThree:

Om det sitter en distans utan motsvarande hål på moderkortet, kan det kortsluta.

Antar att du har extraström (8pin) till grafikkortet ansluten.

Prova att resetta bios (ClearCmos).

Prova även med bara ett minne åt gången i minneskontakterna.

Vad händer om du tar bort grafikkortet,
och kör på processorns inbyggda grafik (via moderkortet)?

Fo3

Skrivet av Darkboot:

Vad händer om du drar ut bildkabeln och sen stoppar in den igen?

Testade dra ur DVI-kabeln och sätta i igen, ingen skillnad.

Det är rätt antal distanser, extrakollade.

Yes, jag har extraström till GPUn anslutet

Resettar jag BIOS funkar inte processorn?

Ramminnet jag har är ETT med 8G

Jag testar köra utan grafikkortet imorgon. Testade det innan jag skickade tillbaka moderkortet till Komplett dock.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ligger i norr
Registrerad
Nov 2007
Skrivet av HighlordChaos:

Resettar jag BIOS funkar inte processorn?

Reset, återställer bios-inställningarna till default,
samt gör så att bios identifierar datorkomponenterna på nytt.

BIOS-versionen (som komplett flashat) ligger kvar helt opåverkad.

Fo3

Father of love and Father of rain.... Father of loneliness and pain-
(Manfred Mann's Earth Band)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ljungby
Registrerad
Jun 2013

Jag kan få detta problemet på min dator ibland, enda sättet för mig att få det att funka igen är att stänga av strömmen till datorn helt och vänta lite och sen starta den igen så funkar det, det är precis som att den inte hittar skärmen ibland när man startar den.

Intel Core i7 4770k @ 4.5Ghz | Asus Z87-PRO | MSI GeForce GTX 980 Ti Gaming 6G | 4x4GB Corsair Vengeance 2133mhz | Fractal Design Define XL R2 Svart | Samsung 850 EVO 500GB | Samsung 850 Pro 256GB | Western Digital 4TB | Western Digital Red 3TB | Dell U2414H IPS skärm | EVGA Supernova G2 850W | Windows 7 Ultimate 64bit | Custom EK vattenkylning

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2014
Skrivet av Mac83:

Jag kan få detta problemet på min dator ibland, enda sättet för mig att få det att funka igen är att stänga av strömmen till datorn helt och vänta lite och sen starta den igen så funkar det, det är precis som att den inte hittar skärmen ibland när man startar den.

Skrivet av FatherOfThree:

Reset, återställer bios-inställningarna till default,
samt gör så att bios identifierar datorkomponenterna på nytt.

BIOS-versionen (som komplett flashat) ligger kvar helt opåverkad.

Fo3

Nu har jag testat på en tredje skärm. Men inget. Snacka med en kompis som jobbar på DELL. Verkar som ASUS har dåligt med beepcodes. Vi startade utan ramminnen, inget ljud. Sen tog vi även ut grafikkortet och alla hårddiskar (SSDn och vanliga) och statade. Alltså med bara CPUn, nätagget och moderkortet. Lampan lyser grönt, men inget beep. Den verkar inte ens klara Power on self testet.

Vi funderar på om det är CPUn. Fast det inte borde vara den så känns så mycket annat uteslutet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2014

Har ringt Komplett. Han jag snackade med tyckte jag skulle plocka ur moderkortet ut chassit och starta det utanför. Jag ska testa det, men förväntar mig samma resultat...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2014

Har testat att starta moderkortet utanför chassit. Inget händer. Heeelt svart. En kompis med samma socket på sitt moderkort testade min CPU och hans dator startade. Det måste alltså vara moderkortet. Undrar vad de gjorde på komplett egentligen om jag fått tillbaka samma moderkort och det funker exakt lika värdelöst dåligt som innan jag skickade det. Jag kommer att skicka tillbaka kortet och be dem skicka mig ett annat istället för att jag ska vänta på att de ska pilla med det här skräpet igen. Det här nya kortet har jag tittat på:
https://www.komplett.se/msi-z97-g43-gaming-socket-1150/815064

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006
Skrivet av HighlordChaos:

Nu har jag testat på en tredje skärm. Men inget. Snacka med en kompis som jobbar på DELL. Verkar som ASUS har dåligt med beepcodes. Vi startade utan ramminnen, inget ljud. Sen tog vi även ut grafikkortet och alla hårddiskar (SSDn och vanliga) och statade. Alltså med bara CPUn, nätagget och moderkortet. Lampan lyser grönt, men inget beep. Den verkar inte ens klara Power on self testet.

Vi funderar på om det är CPUn. Fast det inte borde vara den så känns så mycket annat uteslutet.

Går inte att testa så utan minne, så resultatet blev som det ska bli då.

Nått som kan vara fel är just minnesstickan..
Och man bör testa med en annan innan man kan säga att det faktiskt är moderkortet som felar.

Även nätagget kan vara en felkälla.

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svartå
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av HighlordChaos:

Har testat att starta moderkortet utanför chassit. Inget händer. Heeelt svart. En kompis med samma socket på sitt moderkort testade min CPU och hans dator startade. Det måste alltså vara moderkortet. Undrar vad de gjorde på komplett egentligen om jag fått tillbaka samma moderkort och det funker exakt lika värdelöst dåligt som innan jag skickade det. Jag kommer att skicka tillbaka kortet och be dem skicka mig ett annat istället för att jag ska vänta på att de ska pilla med det här skräpet igen. Det här nya kortet har jag tittat på:
https://www.komplett.se/msi-z97-g43-gaming-socket-1150/815064

Jag har precis det moderkortet fast Z87 istället för Z97.
Gör dig bara säker på att din Haswell original kommer fungera med moderkort för Haswell refresh.
Annars blir det Z87 G43-G för din del.
Men kör på det moderkortet isådanafall, det är riktigt bra.

Charles Bukowski, poet och författare

"Hur i helvete ska en människa kunna njuta av att väckas 6.30 på morgonen av en alarmklocka, hoppa upp ur sängen, klä på sig, tvinga i sig mat, borsta tänder och hår, och kämpa sig genom trafiken för att ta sig till en plats där man i all väsentlighet tjänar massor av pengar åt någon annan och samtidigt förväntas vara tacksam över möjligheten?"