Överklockning: AMD E-series E-350 (mITX & integrerad CPU)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Apr 2010

Överklockning: AMD E-series E-350 (mITX & integrerad CPU)

Hej.

Någon som lyckats överklocka detta paket någorlunda bra?
Använder det som en liten pc kopplad till tv'n och försöker klämma ut så mycket som möjligt, så säkert som möjligt (jag är medveten om att överklockning med för risker).

Fick kortet för 300kr så jag känner för att experimentera lite och tyckte att detta var ett intressant project.

Om någon lyckats med detta så skulle jag gärna vilja veta mer, har aldrig överklockat förut..

Produktlänk: http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=4461&dl=#ov

Tack på förhand// John

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Apr 2010

Detta Kanske hjälper?

Processor:
64-bit processor Ja
Processorhastighet 1,6 GHz
Processorkärntyp Dual Core
Processortyp AMD E-series E-350

Någon?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Apr 2010

Finns det kanske något automatiskt program som scannar av och ställer in en stabil överklockning kanske?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Nov 2013
Skrivet av JohnT89:

Finns det kanske något automatiskt program som scannar av och ställer in en stabil överklockning kanske?

Problemet är väl att stor del (om inte all) av all överklockning görs genom bios! Så något program kommer du inte hitta...

Corsair 540 // Z77 Sabertooth // 980Ti G1 // i7-3770k \\ Corsair 16gb \\ Corsair HX850 \\ Barracuda 3TB \\ Win8 Pro

// i5-4330M // Lenovo L440 \\ Geforce GT740M \\

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av JohnT89:

Finns det kanske något automatiskt program som scannar av och ställer in en stabil överklockning kanske?

Vet inte om det går överklocka den cpu:n
Men det finns en överklockningsfunktion i amd ccc, den kallas amd overdrive

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Obygden
Registrerad
Dec 2009

är den upplåst? jag skulle inte gissa det. är det "fsb" överklockning då?

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
online
Registrerad
Mar 2013
Skrivet av Scitus:

Vet inte om det går överklocka den cpu:n
Men det finns en överklockningsfunktion i amd ccc, den kallas amd overdrive

Overdrive är enbart till för gpuer såvitt jag vet,kör det själv på mina 2 7970 kort:-)

FD refine S Msi x99s sli plus 5930k@4400mhz NH-D14 Asus GTX 980 Strix SLI 16gb gskill ripjaws ddr4 3ghz Os Samsung 950 pro 512gb NVME Spel samsung 840/850 evo/pro Win 10 Pro Corsair Ax850 Gold Asus PG278Q Rog Swift

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av jonas1972:

Overdrive är enbart till för gpuer såvitt jag vet,kör det själv på mina 2 7970 kort:-)

Overdrive finns för cpu:er också
Har en vän som har överklockat sin phenom 1090t med det

Här är en video som exempel, kolla vid 1:25 så ser du hur det ser ut
http://www.youtube.com/watch?v=ZmgTv5nwBu8

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svartå
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av jonas1972:

Overdrive är enbart till för gpuer såvitt jag vet,kör det själv på mina 2 7970 kort:-)

Han har till viss del rätt.
Förr så gick det även att överklocka CPU´n om den också var från AMD.
Om det går i dagsläget vet jag inte. Men jag testade den funktionen och aldrig mer igen, CPU´n höll ju på att knallstekas.
Eller vad sägs om 1.7v i 3820MHz. >_>

Zarkov: Det finns bara två sorters hårddiskar, de som har gått sönder och de som kommer att gå sönder.

Om man säljer sitt hus, har man inget hus kvar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Scania-Earth-Milky way
Registrerad
Nov 2001

Obefintlig överklockning på E-350. Kanske kan du nå 102 MHz på fsb, dvs 2% överklockning.

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Lifooz:

Han har till viss del rätt.
Förr så gick det även att överklocka CPU´n om den också var från AMD.
Om det går i dagsläget vet jag inte. Men jag testade den funktionen och aldrig mer igen, CPU´n höll ju på att knallstekas.
Eller vad sägs om 1.7v i 3820MHz. >_>

Overdrive fungerar fortfarande på CPU. Den ändrar inte spänningen automatiskt utan det får du sköta.
4.5GHz på stockkylare med min Athlon II x4 760k 1.425V. 1.4V är stock.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2010

Testa "Brazos tweaker"; https://code.google.com/p/brazostweaker/

Det funkar för att ändra klok på E-350 korten, jag har använt det för att underklocka min server för att spara på värme/el....

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Mar 2007

Tror inte E-350 går att klocka alls. Har en laptop med E-300 och den går inte alls, det verkar dock som det går med brazos tweaker(allt stämmer i cpu-z osv.). Med efter att överklockat till typ 2Ghz helt utan att röra volten drog jag slutsatsen att det bara verkade så, prestandan var helt oförändrad också.

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av thereal_twisted:

Tror inte E-350 går att klocka alls. Har en laptop med E-300 och den går inte alls, det verkar dock som det går med brazos tweaker(allt stämmer i cpu-z osv.). Med efter att överklockat till typ 2Ghz helt utan att röra volten drog jag slutsatsen att det bara verkade så, prestandan var helt oförändrad också.

Verkar vara så, finns ju dock folk som hävdar att de har kunnat klocka E-serien ganska duktigt med faktisk förändrad prestanda. Dock svårt att verifiera.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Mar 2007
Skrivet av DavidtheDoom:

Verkar vara så, finns ju dock folk som hävdar att de har kunnat klocka E-serien ganska duktigt med faktisk förändrad prestanda. Dock svårt att verifiera.

Kollade och visst går det, var nog E-300 som inte gick.

SuperPi WR med E-350@2167Mhz. 36,5s

http://hwbot.org/submission/2179620_borandi_superpi___1m_fusi...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Apr 2010

Jag vet att e350 skall gå att överklocka, så långt har jag lyckats komma men jag vet inte vad som är ett stabilt överklockat läge.. och det är väll lite dem värdena som jag vill få reda på.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Purgatory
Registrerad
Mar 2004

Min gör tuffa 1780 MHz sen är det så stopp.

Skickades från m.sweclockers.com

//Sur gammal gubbe

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Mar 2007
Skrivet av JohnT89:

Jag vet att e350 skall gå att överklocka, så långt har jag lyckats komma men jag vet inte vad som är ett stabilt överklockat läge.. och det är väll lite dem värdena som jag vill få reda på.

Som med all överklockning varierar det från cpu till cpu och kylning, så det är bara att prova sig fram.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Jan 2008

Fungerar fusion tweaker? Kör det själv för att klocka laptopen.

i7 6700. 20GB DDR4. GTX 1060 6GB. Fractal node 202. Intel 535 480GB. HTC Vive.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2010

Att underklocka en E-350 med Brazos Tweaker sänkte iaf effektuttaget mätt vid vägguttaget! Kanske inte många procent men jag var ändå nöjd med att ta bort några procent ström/värme ur min burk som stod på 24/7 och knappast behövde den där sista prestandan som ändå inte fanns

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svartå
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av DavidtheDoom:

Overdrive fungerar fortfarande på CPU. Den ändrar inte spänningen automatiskt utan det får du sköta.
4.5GHz på stockkylare med min Athlon II x4 760k 1.425V. 1.4V är stock.

När jag testade så skötte den själv volten utan att jag kunde säga till om något, men idag är jag en erfaren överklockare så nu behöver jag inte använda liknande program.

Zarkov: Det finns bara två sorters hårddiskar, de som har gått sönder och de som kommer att gå sönder.

Om man säljer sitt hus, har man inget hus kvar.

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Lifooz:

När jag testade så skötte den själv volten utan att jag kunde säga till om något, men idag är jag en erfaren överklockare så nu behöver jag inte använda liknande program.

Jag använde den då bios saknade stödet men overdrive fixade biffen.

Skickades från m.sweclockers.com

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler