Bios flash men versionen ändras inte på MSI Z68A-GD65

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finspång
Registrerad
Jan 2004

Bios flash men versionen ändras inte på MSI Z68A-GD65

Hejsan.

Uppgraderade datorn lite häromveckan men jag får inte mitt nya grafikkort att fungera. Det är bara ett litet bindestreck/pil uppe vänstra hörnet och så står det B2 nere i högra hörnet.
Har kommit fram till att jag måste uppdatera BIOS men problemet är att det inte fungerar. Jag använder MSI HQ USB BIOS Flashing Tool och har laddat ner senaste BIOS versionen men ändå efter "flashen" så har jag samma version.
Själva uppdateringen flyter på som den ska men som sagt ingen nyare version blir det.

Jag har följt MSI's guide: https://forum-en.msi.com/index.php?topic=174985.0

Har även läst att man måste uppdatera Intel ME driver, och det är väl där det tar stopp för mig då jag inte riktigt vet hur man ska göra.
Drivern går att ladda ner i Live update programmet har jag sett.
Har läst detta också om Bios uppdateringen och ME drivers: https://forum-en.msi.com/index.php?topic=163549.msg1198800#ms...

Men jag vet inte riktigt hur man ska göra, den ena tråden säger att man ska använda M-flash och den andra tråden rekommenderar typ INTE det då det finns risk att man "brickar" moderkortet.
Så nu är jag lite förvirrad och vet inte riktigt hur jag ska göra.

Nu har jag säkert snurrat ihop allt så ingen förstår vad jag menar men förhoppningsvis finns det väl någon som sitter på samma moderkort som kan hjälpa mig kanske. Det är för övrigt ett Geforce 780 som inte datorn vill boota med.

Är det någon ni undrar är det bara att fråga! Tack på förhand.

EDIT*
Lösningen som fungerade för mig och kanske kan hjälpa någon annan med samma problem.
Vill också tillägga att ni gör detta på egen risk då chansen finns att flashningen misslyckas och moderkortet slutar fungera.

Börja med att ladda ner MSI Forum HQ USB Flashing Tool

Sedan letar ni igenom denna forum tråd och laddar ner den version av BIOS ni vill ha. Själv valde jag BIOS version näst längst ner. Av någon anledning funkade den men inte den man laddar ner från MSI's download sektion. Trots att den ska vara officiell. Men den heter: E7681IMSvP80.rar
För personer med andra moderkort och kanske har samma problem kan ni finna BIOS versioner HÄR.

Nu när allt är nerladdat så behöver du bara ett bootbart USB-minne. Det finns en funktion i MSI's program som kan göra det bootbart ifall ni inte vet hur.
Men kom ihåg att allt görs på egenrisk såklart!
Efter uppdateringen av BIOS så ska man installera senaste Intel ME drivers. Jag tog mina direkt från liveupdate programmet som jag har installerat på datorn.

Nåja, hoppas detta hjälper någon åtminstone.

Chassi: Corsair Obsidian 750D | Moderkort: MSI Z68A-GD65 | CPU: Intel Core i7 2600K (OC: 4,5ghz) | Minne: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 16GB | GPU: MSI GeForce GTX 780 Gaming 3GB | OS Disk: 2xCorsair SSD Force Series 3, 120GB@Raid0 | PSU: Corsair TX V2 750W | Skärm: BENQ XL2720T@120hz
Kylning: Corsair H100i, Push och pull med 4st Noctua NF-F12 PWM 120mm Fläkt