Datorn startar sen stänger av sig(nytt minne)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010

Datorn startar sen stänger av sig(nytt minne)

Tjena,
Satte i mina nya Corsair CL9 VENGEANCE nyss men datorn startar och är på i cirka 5 sekunder men stänger sen av sig av sig självt. Vad kan detta bero på?
Hinner inte få någon bild på monitorn heller...

Heeelp pls?

BitFenix Phenom White Micro | Zotac GeForce GTX 1080 AMP! Extreme 8GB | Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5 | Corsair 16GB CL9 1600Mhz VENGEANCE LP | EVGA Supernova GS 650W 80+ Gold | Intel i5 4690K 3,5 Ghz, OC: 4,4 Ghz - Noctua NH-U14S | 2x 500 GB Crucial BX100

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av Funkish:

Tjena,
Satte i mina nya Corsair CL9 VENGEANCE nyss men datorn startar och är på i cirka 5 sekunder men stänger sen av sig av sig självt. Vad kan detta bero på?
Hinner inte få någon bild på monitorn heller...

Ärligt talat. Du har bytt minne och sedan funkar det inte. Vad tror du att det kan bero på?

Har du provat att montera om minnena och se så att de kommer ner ordentligt i slotten?
Har du provat att byta tillbaka till dina gamla minnen för att se om det funkar?

Förvänta dig inte mer hjälp om du inte svarat på alla mina frågor och provat alla mina förslag!
Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010

Ärligt talat så har jag det ärligt talat alltså.

Funkar med gamla minnena. Har satt i minnena i bott. Får inte in dem längre även fast jag inte hör nåt klick. Ärligt talat.

BitFenix Phenom White Micro | Zotac GeForce GTX 1080 AMP! Extreme 8GB | Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5 | Corsair 16GB CL9 1600Mhz VENGEANCE LP | EVGA Supernova GS 650W 80+ Gold | Intel i5 4690K 3,5 Ghz, OC: 4,4 Ghz - Noctua NH-U14S | 2x 500 GB Crucial BX100

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010

Nu funkar det inte med dem gamla minnena heller... Wtf?

BitFenix Phenom White Micro | Zotac GeForce GTX 1080 AMP! Extreme 8GB | Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5 | Corsair 16GB CL9 1600Mhz VENGEANCE LP | EVGA Supernova GS 650W 80+ Gold | Intel i5 4690K 3,5 Ghz, OC: 4,4 Ghz - Noctua NH-U14S | 2x 500 GB Crucial BX100

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2007

Får du någon form av felkod i form av blinkade dioder eller ljudsignaler? om den piper så kan du kolla här:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/326842-30-asrock-start-he...
Antar att du har pluggat ur så mycket du kan från moderkortet när du testar?

Att förespråka Mac på Swec är som att förespråka hybridbilar på en raggarträff i Mora.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010

Jag hällde coca-cola i datorn, nu funkar den igen mirakeldryck alltså

BitFenix Phenom White Micro | Zotac GeForce GTX 1080 AMP! Extreme 8GB | Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5 | Corsair 16GB CL9 1600Mhz VENGEANCE LP | EVGA Supernova GS 650W 80+ Gold | Intel i5 4690K 3,5 Ghz, OC: 4,4 Ghz - Noctua NH-U14S | 2x 500 GB Crucial BX100

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010

Nää nu funkar den inte igen...

BitFenix Phenom White Micro | Zotac GeForce GTX 1080 AMP! Extreme 8GB | Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5 | Corsair 16GB CL9 1600Mhz VENGEANCE LP | EVGA Supernova GS 650W 80+ Gold | Intel i5 4690K 3,5 Ghz, OC: 4,4 Ghz - Noctua NH-U14S | 2x 500 GB Crucial BX100

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sweden
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av Funkish:

Jag hällde coca-cola i datorn, nu funkar den igen mirakeldryck alltså

Trolll eller inte nykter?

att spilla saker i datorn och sen låssas som inget hänt är dumt och slutar med en trasig dator.

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010

Jag har typ provat allt man kan prova nu. Tog ur batteriet och sattenin det efter ett tag. Kunde då köra igång datorn med alla minnen i. Efter inloggningsskärmen så blåskärmade datorn varje gång. Moderkortet har nog gett upp?

BitFenix Phenom White Micro | Zotac GeForce GTX 1080 AMP! Extreme 8GB | Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5 | Corsair 16GB CL9 1600Mhz VENGEANCE LP | EVGA Supernova GS 650W 80+ Gold | Intel i5 4690K 3,5 Ghz, OC: 4,4 Ghz - Noctua NH-U14S | 2x 500 GB Crucial BX100

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Scania-Earth-Milky way
Registrerad
Nov 2001

Felaktiga/inkompatibla minnesinställningar i bios.

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010

Men nu startas inte ens datorn.. Nu är den på i en halv sekund ungefär innan den stänger av sig själv igen.. Lite svårt att göra BIOS inställningar då :/

BitFenix Phenom White Micro | Zotac GeForce GTX 1080 AMP! Extreme 8GB | Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5 | Corsair 16GB CL9 1600Mhz VENGEANCE LP | EVGA Supernova GS 650W 80+ Gold | Intel i5 4690K 3,5 Ghz, OC: 4,4 Ghz - Noctua NH-U14S | 2x 500 GB Crucial BX100

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Okt 2006

Hade du på dig "armandet" man ska ha när man är nära Moderkort? Vet att det är fjantigt men det kan inte vara som så att ditt Moderkort fått sig en liten stöt från din hand å på så sätt slutat fungera? Tänkte mer på att den inte ens startar nu med dina gamla minnen?

Har aldrig hänt mig men man får ju med armbandet av en orsak...

hej

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007

Böjra med en sticka gå in i BIOS och välj ladda defaultinställningar.
Stoppa in en till och upprepa.

AMD FX-8350 | KINGSTON 32GB ECC arbetsminne | Asus Sabertooth 990FX R2 | Radeon R9 290 | Seagate 2TB 3,5 " SSHD | Cooler Master V700 | Noctua NH-U12P SE2 | Dell U2410 | Corsair 600T Graphite vit | Windows 10 64bit |
Ett standardknep om hårdvaran krånglar, är att gå in i BIOS och ladda defaultinställningarna, på så sätt konfigureras BIOS mot din hårdvara.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av lauen:

Hade du på dig "armandet" man ska ha när man är nära Moderkort? Vet att det är fjantigt men det kan inte vara som så att ditt Moderkort fått sig en liten stöt från din hand å på så sätt slutat fungera? Tänkte mer på att den inte ens startar nu med dina gamla minnen?

Har aldrig hänt mig men man får ju med armbandet av en orsak...

Nej hade inget ESD-armband men ser alltid till att ta på ett element eller jorda mig själv med ett uttag innan jag börjar pilla.

Jag har ju tagit ur batteriet.... Men ska se om det funkar att starta den med en sticka igen.

BitFenix Phenom White Micro | Zotac GeForce GTX 1080 AMP! Extreme 8GB | Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5 | Corsair 16GB CL9 1600Mhz VENGEANCE LP | EVGA Supernova GS 650W 80+ Gold | Intel i5 4690K 3,5 Ghz, OC: 4,4 Ghz - Noctua NH-U14S | 2x 500 GB Crucial BX100

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010

Ddr3 frequencyn stod på 1333 istället för 1600. Kan detta spela någon roll? Tror nämligen jag kört på 1333 MHz med mina gamla minnen :S

BitFenix Phenom White Micro | Zotac GeForce GTX 1080 AMP! Extreme 8GB | Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5 | Corsair 16GB CL9 1600Mhz VENGEANCE LP | EVGA Supernova GS 650W 80+ Gold | Intel i5 4690K 3,5 Ghz, OC: 4,4 Ghz - Noctua NH-U14S | 2x 500 GB Crucial BX100

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010

Gjorde det du sa också ratatosk... Fortfarande samma problem(blåskärm vid inloggning)

BitFenix Phenom White Micro | Zotac GeForce GTX 1080 AMP! Extreme 8GB | Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5 | Corsair 16GB CL9 1600Mhz VENGEANCE LP | EVGA Supernova GS 650W 80+ Gold | Intel i5 4690K 3,5 Ghz, OC: 4,4 Ghz - Noctua NH-U14S | 2x 500 GB Crucial BX100

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010

Nuuuuu.... Verkar det funka som det ska.....

BitFenix Phenom White Micro | Zotac GeForce GTX 1080 AMP! Extreme 8GB | Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5 | Corsair 16GB CL9 1600Mhz VENGEANCE LP | EVGA Supernova GS 650W 80+ Gold | Intel i5 4690K 3,5 Ghz, OC: 4,4 Ghz - Noctua NH-U14S | 2x 500 GB Crucial BX100

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av Funkish:

Nuuuuu.... Verkar det funka som det ska.....

Grattis! vet du vad som hjälpte?

AMD FX-8350 | KINGSTON 32GB ECC arbetsminne | Asus Sabertooth 990FX R2 | Radeon R9 290 | Seagate 2TB 3,5 " SSHD | Cooler Master V700 | Noctua NH-U12P SE2 | Dell U2410 | Corsair 600T Graphite vit | Windows 10 64bit |
Ett standardknep om hårdvaran krånglar, är att gå in i BIOS och ladda defaultinställningarna, på så sätt konfigureras BIOS mot din hårdvara.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Svartå
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av lauen:

Hade du på dig "armandet" man ska ha när man är nära Moderkort? Vet att det är fjantigt

Nej min vän det är inte fjantigt. Det är precis som med bilbälte, du kan åka utan och det går perfekt. Men i nästa stund kan det smälla.

Skrivet av Funkish:

Nej hade inget ESD-armband men ser alltid till att ta på ett element eller jorda mig själv med ett uttag innan jag börjar pilla.

Varsågod och köp ett armband. Elementet och andra placeboställen gör ingen nytta alls.
För även om du är jordad precis när du håller i elementet, så har du redan laddat upp fullbombat med statisk elektricitet så fort du tagit bort handen från elementet.

Att jorda sig i ett eluttag är att leka rysk roulette med sig själv. För eran diskmaskin mikro tvättmaskin eller annan apparatur, kan när som helst drabbas av ett elfel och lägger då ut ström till jorden. Det är det jorden är till för, och är du då inkopplad på jordpinnen i ditt eluttag, så kan du nog räkna ut på egen hand vad följande händelseförlopp blir.

Zarkov: Det finns bara två sorters hårddiskar, de som har gått sönder och de som kommer att gå sönder.

Om man säljer sitt hus, har man inget hus kvar.