Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2012

Ingen bild efter byte av grafikkort

Hejsan!

Jag byte precis grafikkort från Nvidia GT640 till MSI gtx760 men dessvärre så får jag ingen bild alls, det står bara "No signal input". Jag har provat att använda mig av en skärm med DVI och en med HDMI men jag får bara samma resultat.

Här är datorkomponenterna i datorn:
http://www.game-debate.com/motherboard/index.php?mot_id=1410&... (mobo)
http://www.mediamarkt.se/mcs/product/ACER-Predator-G3620,9095... (datorn)
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2022903 (Nya GPU)

Såg att nätaggregatet inte var med i listan men den ligger på 500W. Hjälp skulle uppskattas! Jag börjar nämligen få slut på idéer.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2009

Det första du kan testa är om du får bild via t.ex. ett integrerat grafikkort.

Citera för svar!
Stationär: ASUS X99-A/USB 3.1 | HyperX 32GB (4x8GB) DDR4 2133MHz Fury Black | Intel Core i7 5820K 3.3 GHz | EVGA GTX 970 SC ACX 2.0
Laptop:Touchbar MacBook Pro 13" 2016 16gb 512gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av Gauz:

Det första du kan testa är om du får bild via t.ex. ett integrerat grafikkort.

CPU 3350p har inget inbyggt grafikkort, men jag testade i alla fall jag fick samma resultat. Eller skulle jag kanske plocka ut grafikkortet först innan jag testade?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010

Enligt länkarna du länkade så är inte 760 kompatibelt med datorn; http://www.pc-specs.com/mobo/Acer/Acer_Predator_G3620/1410/Co...

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H
NAD T787 | B&W CM10S2, CMC2S2, DB1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2006
Skrivet av Iskalder:

CPU 3350p har inget inbyggt grafikkort, men jag testade i alla fall jag fick samma resultat. Eller skulle jag kanske plocka ut grafikkortet först innan jag testade?

Har du provat att stoppa i det gamla grafikkortet igen för att se om du får bild?

Är du säker på att det nya kortet är itryckt ordentligt och all ström är inkopplad? Snurrar fläktarna på kortet? Kan du starta datorn, ansluta till den med fjärrskrivbord och se om grafikkortet dyker upp i enhetshanteraren? Kan du prova grafikkortet i en annan dator för att se om det är helt och inte trasigt?

Återkommer du med svar på samtliga frågor har du löst problemet

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av Rydisen:

Enligt länkarna du länkade så är inte 760 kompatibelt med datorn; http://www.pc-specs.com/mobo/Acer/Acer_Predator_G3620/1410/Co...

Hmm.. det var väldigt skumt att den inte stöder 700 serien med tanke på att allt passade. Hur länge sedan var den sidan uppdaterad?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ute i skogen
Registrerad
Nov 2002

Har du kopplat in strömkablarna till ditt nya grafikkort?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Iskalder:

Hmm.. det var väldigt skumt att den inte stöder 700 serien med tanke på att allt passade. Hur länge sedan var den sidan uppdaterad?

Ja, lite kanske. Släng iväg ett mail till Acer och fråga.

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H
NAD T787 | B&W CM10S2, CMC2S2, DB1

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av Killbom:

Har du provat att stoppa i det gamla grafikkortet igen för att se om du får bild?

Är du säker på att det nya kortet är itryckt ordentligt och all ström är inkopplad? Snurrar fläktarna på kortet? Kan du starta datorn, ansluta till den med fjärrskrivbord och se om grafikkortet dyker upp i enhetshanteraren? Kan du prova grafikkortet i en annan dator för att se om det är helt och inte trasigt?

Återkommer du med svar på samtliga frågor har du löst problemet

Allt är inkopplat och alla fläktar snurrar, det ända som inte fungerar är att jag inte får någon bild. Jag testade att byta tillbaka till det gamla kortet och då funkar allt som det ska. Det kan bli lite jobbigt att testa grafikkortet i annan dator för jag har ingen som jag vill testa med dock så är det ju ett nytt grafikkort som kom från inet. Hur ansluter man sig till fjärrskrivbort?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av omen:

Har du kopplat in strömkablarna till ditt nya grafikkort?

Ja strömkablarna är inkopplade, annars skulle man höra ett ljud om de inte hade ström. (Hände med ett annat grafikkort)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av Rydisen:

Ja, lite kanske. Släng iväg ett mail till Acer och fråga.

Jag kan skriva ett senare ikväll om jag inte får igång den tills dess.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2008

http://www.acer.co.uk/ac/en/GB/content/drivers
Kolla om du behöver nytt BIOS för moderkortet. Har kommit en del nya.

Desktop - Predator - Predator G3620. Förstår däremot inte vad Acer menar med (Not for Upgrades).

1090T | NH-U9S | GA-MA770T-UD3P | GTX 960 | 8 GB DDR3 | MX300 275 GB
Asus Book T100HA-FU029T | x5-Z8500 | 4 GB DDR3 | 64 GB
iPod 16GB 7th generation

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ligger i norr
Registrerad
Nov 2007

Father of love and Father of rain.... Father of loneliness and pain-
(Manfred Mann's Earth Band)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2012

Tack till alla som svarade! Speciellt @FatherOfThree och @Superlight för de länkar som ni länkade utan de skulle jag nog inte ha kunna lösa problemet.

Först så laddade jag ner en ny uppdatering av bios från http://www.acer.co.uk/ac/en/GB/content/drivers BIOS - UEFI for Windows 8 (Not for Upgrades) och följde de instruktioner som kom med.
Efter det så läste jag på https://forums.geforce.com/default/topic/607957/gtx-760-and-a... marcheenek andra inlägg där han skrev:

" I've read that other people with newer Acer Predators with Windows 8 were able to install the card by changing settings via UEFI ('secure boot' to disabled and CSM enabled). I have no such options in my BIOS, since it's a Win7 machine. "

Så efter att jag hade uppdaterat så gick jag in i mobo's huvudmenu och gjorde det han sa, sedan så satte jag i det nya grafikkortet och till slut så fick jag en bild. Tack för alla som svarade i denna tråd! Hoppas att denna tråd kan hjälpa andra som har liknande problem.

Mvh Iskalder