ShadowPlay vägrar startas för inspelning!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Grycksbo
Registrerad
Feb 2010

ShadowPlay vägrar startas för inspelning!

Är det bara jag som upplever att ShadowPlay vägrar starta sig via den här knapp symbolen som ska lysa grönt när den har startat, vilket den inte gör för mig?

Det här har pågått nu i över 1 vecka, i förrgår var jag tvungen och installera om GeForce Experience för att få den att funka, men inte ens nu vill den utan det står bara "Aktiverar ShadowPlay" med en snurrande grej och sen så startas det ej.

[i5 4670k]-[MSI Z87 GD65-GAMING]-[Corsair 16GB 1600MHz XMP ]-[EVGA Supernova G2 750W]-[ZOTAC GTX 980Ti AMP Extreme 6GB]-[Windows 10]-[Acer 27" XB270HU]-[]-[QPAD 8K]-[QPAD MK-90][Asus Essence STX II]-[Beyerdynamic DT 770 Pro 250 ohm]-[Röde PodCaster USB + PSM-1 + PSA-1]-[Wii U]-[PS4 Pro]

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av Sebastian R:

Är det bara jag som upplever att ShadowPlay vägrar starta sig via den här knapp symbolen som ska lysa grönt när den har startat, vilket den inte gör för mig?

Det här har pågått nu i över 1 vecka, i förrgår var jag tvungen och installera om GeForce Experience för att få den att funka, men inte ens nu vill den utan det står bara "Aktiverar ShadowPlay" med en snurrande grej och sen så startas det ej.

Kan den ha för lite hårddiskutrymme att jobba på? Nu kör jag inte med denna själv men kan man lägga filerna där man vill vid installation?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Grycksbo
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av Jalle64:

Kan den ha för lite hårddiskutrymme att jobba på? Nu kör jag inte med denna själv men kan man lägga filerna där man vill vid installation?

Nope, jag spar den på en hårddisk som är 1TB och just nu så har den 800GB ungefär.

Det sista du sa förstod jag inte riktigt.

Sparfilerna? Filmen, Installationen??

[i5 4670k]-[MSI Z87 GD65-GAMING]-[Corsair 16GB 1600MHz XMP ]-[EVGA Supernova G2 750W]-[ZOTAC GTX 980Ti AMP Extreme 6GB]-[Windows 10]-[Acer 27" XB270HU]-[]-[QPAD 8K]-[QPAD MK-90][Asus Essence STX II]-[Beyerdynamic DT 770 Pro 250 ohm]-[Röde PodCaster USB + PSM-1 + PSA-1]-[Wii U]-[PS4 Pro]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Maj 2011

Jag sprang på 3st fel varför ShadowPlay inte fungerade för mig, funkar nu dock efter att ha åtgärdat dem;

1. Hårddisken jag först tänkte spela in mot var "för slö", en extern hårddisk via USB 2.
Lösning: Bytte till en intern 7200RPM disk för inspelning.

2. Fel vid installation av Experience.
Lösning: Installera om alla drivare och experience manuellt istället för att använda den inbyggda "update" funktionen.

3. Jag kör Windows 7 Ultimate N (Nordic), och det saknar vissa mjukvaru-drivare/Codecs som andra Windows versioner tydligen ska komma med.
Lösning: Ladda ner Windows Media Player paketet (Media Feature Pack).

Här har du nedladdningslänk för Media Feature pack (Gratis från Microsoft's hemsida);
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=16546

---

Om det fortfarande inte funkar efter du har testat dessa 3 metoder återkom gärna!
(får gärna skriva om någon metod löste det med!)

Mvh

Behöver du hjälp med något gällande PC/kringutrustning?
Tveka inte på att skicka ett PM, vi kan klura ut en lösning tillsammans!

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av Sebastian R:

Nope, jag spar den på en hårddisk som är 1TB och just nu så har den 800GB ungefär.

Det sista du sa förstod jag inte riktigt.

Sparfilerna? Filmen, Installationen??

Just när programmet installeras.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Jun 2005

någon som kan hjälpa mig med ett problem ljudet försvinner ibland när man spelar in i shadowplay varför hjälp pls ?

Intel Core 2 Quad Q6600 NIVIDIA GeForce GTX470 Cooler Master Real Power M1000 MSI P35 Neo-F SyncMaster T220