Konstigt fel, antingen moderkort/nätagg

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Röra
Registrerad
Feb 2005

Konstigt fel, antingen moderkort/nätagg

Hej!

Min dator har börjat bete sig väldigt märkligt det senaste.
3 av 4 gånger så startar den inte när jag trycker på startknappen, men dioderna på grafikkort och moderkort lyser.

Jag har däremot fått datorn att starta varje gång om jag först håller inne "on/off"-knappen som är på moderkortet (under nedersta PCI-e sloten). Resultatet av det är då att alla dioder släcks ner på grafikkort och moderkort. Trycker jag sedan på startknappen på chassit så spinner datorn igång utan problem.

Är det fel på moderkortet? Är det någon inställning i BIOS jag kan ändra?
Något fel på nätagget?

Det är rätt segt att gå in i burken varje gång och hålla nere knappen i 10 sec för att sedan starta datorn

Moderkort:
https://www.inet.se/produkt/1902084/msi-z68a-gd65-g3-rev-b3

Nätagg:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=628647

| Moderkort: Asus Maximus VIII Gene | CPU: Intel I7 6700k | Ramminne: Corsair 16GB | Grafikkort: XFX NANO 4Gb HBM | PSU: EVGA SUPERNOVA P2 850W | Chassi: Phanteks Evolv | Skärm: ASUS MG279Q

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av xTG!:

Hej!

Min dator har börjat bete sig väldigt märkligt det senaste.
3 av 4 gånger så startar den inte när jag trycker på startknappen, men dioderna på grafikkort och moderkort lyser.

Jag har däremot fått datorn att starta varje gång om jag först håller inne "on/off"-knappen som är på moderkortet (under nedersta PCI-e sloten). Resultatet av det är då att alla dioder släcks ner på grafikkort och moderkort. Trycker jag sedan på startknappen på chassit så spinner datorn igång utan problem.

Är det fel på moderkortet? Är det någon inställning i BIOS jag kan ändra?
Något fel på nätagget?

Det är rätt segt att gå in i burken varje gång och hålla nere knappen i 10 sec för att sedan starta datorn

Moderkort:
https://www.inet.se/produkt/1902084/msi-z68a-gd65-g3-rev-b3

Nätagg:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=628647

Är det normalt efter att du har fått igång burken? Kört några tester för att se om datorn är stabil? Testa med t ex 3DMark och/eller Unigine Haeven/Valley eller ett mer krävande spel.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Röra
Registrerad
Feb 2005

Datorn i sig är hur stabil som helst, när den väl kommit igång.
Kört BF4 i 3-4h i sträck utan några problem.
Jag stänger av burken varje kväll när jag går och lägger mig, och 3 av 4 gånger måste jag göra ovanstående procedur när jag ska starta den nästa gång.

Den började bli så här för någon vecka sedan, och jag kan inte minnas att jag gjort något speciellt med den.
Kan åskan gjort något? Den har varit ikopplad hela sommaren, och det har ju åskat på rätt bra stundtals.

| Moderkort: Asus Maximus VIII Gene | CPU: Intel I7 6700k | Ramminne: Corsair 16GB | Grafikkort: XFX NANO 4Gb HBM | PSU: EVGA SUPERNOVA P2 850W | Chassi: Phanteks Evolv | Skärm: ASUS MG279Q

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av xTG!:

Datorn i sig är hur stabil som helst, när den väl kommit igång.
Kört BF4 i 3-4h i sträck utan några problem.
Jag stänger av burken varje kväll när jag går och lägger mig, och 3 av 4 gånger måste jag göra ovanstående procedur när jag ska starta den nästa gång.

Den började bli så här för någon vecka sedan, och jag kan inte minnas att jag gjort något speciellt med den.
Kan åskan gjort något? Den har varit ikopplad hela sommaren, och det har ju åskat på rätt bra stundtals.

Det kan ju ha påverkat något ja, men frågan är vaddå? Det som direkt kommer till mig är ju nätagget och att det har fått sig en smäll på någon av strömlinorna? Har du chans att testa med ett annat?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud