Hur får jag ut 144hz på min skärm?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014

Hur får jag ut 144hz på min skärm?

Fick nyligen hem en skärm som ska klara 144hz.
Ställer in 144hz i inställningar, men nästa gång jag går in och kikar så står det på 100hz. Varför?
Hur får jag ut 144hz när jag spelar spel? Eller kan man inte det? Förstår inte, hjälp!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2013
Skrivet av Skumgodis432:

Fick nyligen hem en skärm som ska klara 144hz.
Ställer in 144hz i inställningar, men nästa gång jag går in och kikar så står det på 100hz. Varför?
Hur får jag ut 144hz när jag spelar spel? Eller kan man inte det? Förstår inte, hjälp!

Du måste ansluta skärmen med en dual link dvi kabel för att få 144 hz, har du en sådan kopplad från grafikkortet till skärmen?

Chassi: Corsair 900D Mobo: MSI Z77A-S03
Cpu Intel 3770K 4.4 ghz Kylare EVO Supremacy Gpu XFX 290 ekwb 2.0Ram Ballistix 24 GB
SSD Samsung evo 840 120gb HDD Samsung 1Tb, PSU: EVGA SuperNova 850 G2

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014

Jag har den kabeln inkopplad som jag fick med skärmen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014
Skrivet av NatureBoyyy:

Du måste ansluta skärmen med en dual link dvi kabel för att få 144 hz, har du en sådan kopplad från grafikkortet till skärmen?

Dual link är inkopplad. Men det återgår till 100hz hela tiden efter jag valt 144hz :/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2004
Skrivet av Skumgodis432:

Dual link är inkopplad. Men det återgår till 100hz hela tiden efter jag valt 144hz :/

Vet inte vilket grafikkort du har, men på mitt GTX770 så har jag både en dual-link dvi och en "vanlig". Se om du möjligtvis satt sladden i fel port?

MSI Z97-S02 | i5 4670K @ 3,4Ghz| 2x4GB DDR3 | 250GB SSD | 1TB HDD | MSI TwinFrozr Gaming GTX770 2GB | BeQuiet! Kraft 600W | Acer 24" Predator 144Hz | Corsair Vengeance K70 Cherry MX Red

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Feb 2013
Skrivet av team polly_sONic:

Vet inte vilket grafikkort du har, men på mitt GTX770 så har jag både en dual-link dvi och en "vanlig". Se om du möjligtvis satt sladden i fel port?

Eller använt fel typ av sladd

Speldator: Intel core i5 3570k 4,2GHz@1,128V| Asus P8Z77-I DELUXE | Gigabyte GTX1060 6GB Windforce 2X | Fractal Design Node 304 | Cooler Master Hyper 212 EVO |Crucial MX300 525GB SSD | 2TB Seagate Barracuda 3,5 HDD | Corsair Vengeance LP 16GB (2x8) 1600MHz cl10 | Be Quiet! Straight power 600w 80+ Gold |Windows 8.1| Lapptop: Lenovo T420ip + 660Ti eGPU Kringutrustning: Qpad MK-85 Pro MX-Brown | Sennheiser HD598cs | Logitech G900 | ASUS PB278QR | Audio Pro Addon T14

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
M:hamn
Registrerad
Nov 2010

Eller så har du en switch på grafikkortet som man måste ändra på för att få ur 144hz...

Asus Strix Z270G Gaming - Core i5-7600K - Phanteks TC14S Black Slim - Corsair Vengeance 16GB DDR4 3200MHz - Samsung 960 EVO M.2 250GB SSD - WD Purple IntelliPower 2TB - FRACTAL DESIGN Define Mini C Window- ASUS VC239H 23" IPS - OPO 5