Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2014

Problem med AOC q2770Pqu

Hej Sweclockers,

Jag har ett problem med min nyss införskaffade q2770Pqu. Den är köpt på NetOnNet och jag har bytt skärmen en gång redan pga att jag tyckte att det var extrem backlight bleeding på den vilket såhär med facit i hand kanske snarare var extrem "IPS glow" (dåligt påläst innan). Med detta exemplar så tycker jag att IPS glow är mindre och inte lika märkbart, kör med samma inställningar som TFT central kör med i sin recension av denna skärm (http://www.tftcentral.co.uk/reviews/aoc_q2770pqu.htm).

Nu till problemet. Det har dykt upp en annan sorts bleeding/glow som två fläckar centralt på skärmen. Vad jag kommer ihåg så var de inte där från början utan har dykt upp nu efter några dagars användande. Det är extremt störigt om man kollar på en film eller spelar ett mörkt spel.

Min fråga är om det är någon här som har sett något liknande?

ALLA reviews jag spanade in innan jag köpte denna skärm säger att de inte har haft ett dugg problem med backlight bleeding eller överdriven IPS glow...

Bilderna jag laddat upp är tagna med olika lång slutartid för att få fram problemen tydligare då det är svårt att få med problemet på kameran med realistiskt ljus.

http://imgur.com/8XWkD65,6f9NSMJ,4WdsGwE,px2OIFG,GSuCAal,0IvQ...

Vad tycker ni? Byta igen eller är jag överkänslig?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jan 2008

Byt, det verkar vara fel på skärmen, den ska inte visa "smuts" fläckar som denna gör. BLB/IPS Glow får du nog räkna med iom att detta är en "budgetskärm".

Igrali smo dobro ali zajebo nas sudija.