Är det bara jag eller har hela internet bytt typsnitt?!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Är det bara jag eller har hela internet bytt typsnitt?!

Märkte här om dagen att nånting var annorlunda och kom fram till att typsnittet på typ alla sidor har ändrats! Facebook, Sweclockers, Hotmail, Gizmodo och Youtube för att nämna några. Jag tycker inte att det här typsnittet är lika bra som det som var standard förut, text flyter ihop mer för mig. Är jag ensam om att uppleva detta?

Jag använder Chrome på W7 och har inte fipplat med nån form av inställningar på veckor.

Define R4 | i5 3570K | P8Z77-V | Windforce 3x 7970 OC | Integra R2 750W | Vector 128GB | Vengeance 16GB | Hyper 412S | XL2411T @144hz | Xonar D1 || One Plus One ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Define R4 | i5 3570K | P8Z77-V | Windforce 3x 7970 OC | Integra R2 750W | Vector 128GB | Vengeance 16GB | Hyper 412S | XL2411T @144hz | Xonar D1 || One Plus One ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sala
Registrerad
Apr 2003

Trodde jag var ensam om detta, men ja, jag har märkt att nåt har ändrats med typsnittet. Märker det mest på sweclockers dock. Chrome på W8.1.

Asus P8P67 PRO REV B3 | Intel Core i5 2500K 3,3GHz @ 4,5 GHz med Corsair H100i | Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE | MSI GeForce GTX 1080 Gaming X | XFX Core Edition 750W | Fractal Design Arc | Corsair SP2500 högtalare | SteelSeries Siberia v2 Svarta hörlurar | QPad mk-50 & 5k tangentbord & mus | Asus Xonar DGX | Oneplus One 64 gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gbg
Registrerad
Okt 2005

Hamnade här efter att ha googlat på problemet, vilket börjat idag för mig.

Hittade ett par andra trådar också:
https://productforums.google.com/forum/#!topic/chrome/YorPy_u...
https://code.google.com/p/chromium/issues/detail?id=395528

Ser skumt ut även i Internet Explorer, men där vet jag inte hur det brukar se ut.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av blame_me:

Trodde jag var ensam om detta, men ja, jag har märkt att nåt har ändrats med typsnittet. Märker det mest på sweclockers dock. Chrome på W8.1.

Skrivet av Bestefar:

Hamnade här efter att ha googlat på problemet, vilket börjat idag för mig.

Hittade ett par andra trådar också:
https://productforums.google.com/forum/#!topic/chrome/YorPy_u...
https://code.google.com/p/chromium/issues/detail?id=395528

Ser skumt ut även i Internet Explorer, men där vet jag inte hur det brukar se ut.

Skönt att jag inte är ensam, trodde att jag höll på att bli knäpp först

Define R4 | i5 3570K | P8Z77-V | Windforce 3x 7970 OC | Integra R2 750W | Vector 128GB | Vengeance 16GB | Hyper 412S | XL2411T @144hz | Xonar D1 || One Plus One ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finland
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av Mozziee:

Skönt att jag inte är ensam, trodde att jag höll på att bli knäpp först

Nej du är inte ensam, jag höll på att bli galen jag också. Men hittade en fix, borde fungera för er också.

Gå till "flags" i Chrome (skriv chrome://flags i adress fältet). Sök upp "Disable DirectWrite Windows" i listan och tryck på enable/disable (kommer inte ihåg vilket det blir). Starta om Chrome och fonten borde vara "fixad".

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Wh1sp:

Nej du är inte ensam, jag höll på att bli galen jag också. Men hittade en fix, borde fungera för er också.

Gå till "flags" i Chrome (skriv chrome://flags i adress fältet). Sök upp "Disable DirectWrite Windows" i listan och tryck på enable/disable (kommer inte ihåg vilket det blir). Starta om Chrome och fonten borde vara "fixad".

Hjälp vad skönt, tror att det blev normalt igen. Tack så mycket!

Define R4 | i5 3570K | P8Z77-V | Windforce 3x 7970 OC | Integra R2 750W | Vector 128GB | Vengeance 16GB | Hyper 412S | XL2411T @144hz | Xonar D1 || One Plus One ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Maj 2003

Detta är asirriterande.

Chrome har lagt till någon sorts rendering av fonter. Ta bort detta genom att gå in på chrome://flags (i adressfältet) och klicka "Aktivera" på att "Inaktivera Direct Write". Starta om. Nu är det som vanligt igen.