Free/G-Sync - Hur fungerar det i Desktop (Normalt läge)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Unknown
Registrerad
Jul 2007

Free/G-Sync - Hur fungerar det i Desktop (Normalt läge)

Har länge undrat detta.

Kan förstå i Spel som kör exklusivt att den kan leka runt med handskakningar till graffet etc, men hur fungerar det i Desktop läget, alltså när du bara leker runt på datorn, kollar film, surfar etc?

För det perfekta vore ju om det alltid är på. Vilket, va ja förstår var grunden till det hela då det kom från laptops och var ämnat att höja batteri tiden.

Om detta då är fallet, är det ju perfekt för filmer då Stuttering och allt kommer försvinna (så länge det är inom Synkens "Ram", vilket varierar, men typ 20-120 eller nåt beroende på). För surfning och vanligt flum gör det vilket som då vi gör saker i takt på måfå, och då lär vi uppleva mer flyt även här (även om det knappast lär bli skillnad, är jäkligt svårt att röra saker i mindre än max frekvens).

Så någon som vet?

//Tack

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Upplands Väsby
Registrerad
Maj 2003

Jag sitter på en Gsync skärm, G-sync är bara aktiverat på samma sätt som V-sync skulle vara aktiverat - dvs inte alls när du kör bara OS/Web. Dock tycker jag den är grym då också pga 144hz, allt är så "mjukt"...

Mvh
//4bsylon

CM Sniper, F-D 800w, P8P67DLX, i7-2600k@4,8Ghz@h100i, C-V16Gb, 4xIntelSSD, 780SLI, Asus 27" ROG SWIFT PG278Q, QPAD mus/tgb/headset

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Unknown
Registrerad
Jul 2007

Ah. Hmm, undrar om Freesync blir anorlunda.
För den ska ju bygga på Laptop implementationen som ska vara aktiv hela tiden (för tror inte vitsen är att spara batteri i spel direkt;P).

Det bör vara möjligt, fast beror på hur dom gör handskakningar, om den endast säger (Ny informationen, ta och va glad), blir det nog kontant. Men om den väntar på förändring mot föregående är det fullkomligt möjligt. (Nya bilden är identisk till gamla, skippa uppdateringen) i princip.