Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

Frysningar och Flimmer på 144Hz

Hejsan!

Jo, det är så att jag skaffade nyss en ny Skärm med 144Hz till datorn min som då är en https://www.komplett.se/acer-24-led-gn246hlb/816989.
Jag har tyvärr fått ett problem när det kommer till att när man ska sätta igång 144Hz på AMD Catalyst och vad jag får är att bilden flimmrar och jag får Blue Screens där själva Bluescreen in princip bara är sträck och inga bokstäver och siffror som vanliga Bluescreens är och det händer samma sak när jag sätter igång ett spel så pang poff så blir det konstiga Bluescreen där med.

Jag kör med DVI-D (Dual Link) kabeln som medföljde skärmen och vad jag har för grafikkort är Två stycken Sapphire Radeon R9 270X Toxic (Crossfire) och jag har dom senaste drivrutinerna till grafikkortet dessutom.

Snälla Hjälp mig någon jag blir GALEN!

Hälsningar
// André

Chassi: Fractal Design R4 Artic White - Nätaggregat: EVGA Supernova G2 850W Guld - CPU: AMD FX-8350 - Grafikkort: Sapphire Radeon R9 390 NITRO - Moderkort: ASUS Sabertooth 990FX R2.0 - RAM Minnen: 2x8 Kingston HyperX Fury 16GB - CPU Kylare: Fractal Design Kelvin T12 - Hårddiskar: 2st Hdd 1st SSD (Samsung EVO)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013

Vad händer om du kör på 120 eller 100Hz?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2005
Skrivet av Drowen:

Hejsan!

Jo, det är så att jag skaffade nyss en ny Skärm med 144Hz till datorn min som då är en https://www.komplett.se/acer-24-led-gn246hlb/816989.
Jag har tyvärr fått ett problem när det kommer till att när man ska sätta igång 144Hz på AMD Catalyst och vad jag får är att bilden flimmrar och jag får Blue Screens där själva Bluescreen in princip bara är sträck och inga bokstäver och siffror som vanliga Bluescreens är och det händer samma sak när jag sätter igång ett spel så pang poff så blir det konstiga Bluescreen där med.

Jag kör med DVI-D (Dual Link) kabeln som medföljde skärmen och vad jag har för grafikkort är Två stycken Sapphire Radeon R9 270X Toxic (Crossfire) och jag har dom senaste drivrutinerna till grafikkortet dessutom.

Snälla Hjälp mig någon jag blir GALEN!

Hälsningar
// André

Jag fick köra med 2st CF-bryggor för att få 144hz att funka med mina 280x i CF

Mer om det här:
http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=440&threadid=169686

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014
Skrivet av Wickman:

Vad händer om du kör på 120 eller 100Hz?

Det går bra att köra med 120Hz men så fort jag ändrar till 144Hz så går allt snett :'(

Chassi: Fractal Design R4 Artic White - Nätaggregat: EVGA Supernova G2 850W Guld - CPU: AMD FX-8350 - Grafikkort: Sapphire Radeon R9 390 NITRO - Moderkort: ASUS Sabertooth 990FX R2.0 - RAM Minnen: 2x8 Kingston HyperX Fury 16GB - CPU Kylare: Fractal Design Kelvin T12 - Hårddiskar: 2st Hdd 1st SSD (Samsung EVO)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014
Skrivet av KaptenB:

Jag fick köra med 2st CF-bryggor för att få 144hz att funka med mina 280x i CF

Mer om det här:
http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=440&threadid=169686

Okeey jag ska prova sätta dit 2st Crossfire Bryggor och se om det funkar
Föresten, din länk som du skickade kan jag ej öppna får The service is unavailable

Chassi: Fractal Design R4 Artic White - Nätaggregat: EVGA Supernova G2 850W Guld - CPU: AMD FX-8350 - Grafikkort: Sapphire Radeon R9 390 NITRO - Moderkort: ASUS Sabertooth 990FX R2.0 - RAM Minnen: 2x8 Kingston HyperX Fury 16GB - CPU Kylare: Fractal Design Kelvin T12 - Hårddiskar: 2st Hdd 1st SSD (Samsung EVO)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av Drowen:

Det går bra att köra med 120Hz men så fort jag ändrar till 144Hz så går allt snett :'(

Ok, då har du två val.
Antingen så kör du på 120Hz och är nöjd med det, eller också så går du på KaptenB:s förslag.

Nu tror jag personligen inte att du kommer märka så stor skillnad mellan 120Hz och 144Hz, men valet är ditt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2005
Skrivet av Drowen:

Okeey jag ska prova sätta dit 2st Crossfire Bryggor och se om det funkar
Föresten, din länk som du skickade kan jag ej öppna får The service is unavailable

Amd's forum verkar tyvärr ligga nere just nu så därför funkar inte länken.

Det stod ialla fall något om att bandbredden inte räckte till med bara en CF-brygga när man kör i 144hz.

Skickades från m.sweclockers.com