Permalänk

Köpa ny tv, runt 4000kr.

Hallå!

Nu har min tv gått sönder och jag ska därför köpa en ny. Jag hade 42" och känner att det är rätt bra storlek även om jag skulle kunna tänka mig att ha större. Är för tillfället student så har inte så gott om pengar så 4000kr går att lägga ut och jag såg några intressanta val för runt 4000kr eller mindre. Vill även köpa tvn så snart som möjligt så kommer inte kunna spara mer pengar.

Jag kommer använda tvn till att spela ps3 och wii u samt kolla på filmer. Jag misstänker att någon kommer nämna att jag ska sikta på 100Hz tv men jag är inte så petig. Har spelat på 50Hz tv fram till nu och det har funkat ok.

Samsung UE46F5005 http://www.mediamarkt.se/mcs/product/SAMSUNG-UE46F5005,90952,...
En kompis har en sådan och säger att den är helt ok

LG 49LB550V http://www.billigteknik.se/tv-apparater/11977-lg-49-tums-led-...
Den där ser väldigt trevlig ut, reducerat pris för att den saknar originalkartong vilket inte gör mig något alls. Är däremot lite mer skeptisk mot att beställa från en affär jag aldrig hört talas om tidigare.

Samsung UE46EH5005 http://www.mediamarkt.se/mcs/product/SAMSUNG-UE46EH5005,90952...

Panasonic Viera TX-42A400E http://www.netonnet.se/art/tv-och-bild/lcd_led-och-plasma-tv/...

Sony Bravia KDL-40R485B http://www.netonnet.se/art/tv-och-bild/lcd_led-och-plasma-tv/...

Det här är de 5 tv apparaterna jag har kollat mest på och är någorlunda intresserad av. Någon som vet något om dessa tv apparaterna eller kan komma med ett alternativ som är bättre? De två jag är mest intresserad av är väl LGn och Samsung F5005. LGn är ny för i år och har trevliga funktioner som ARC samt att den är 49" som är rätt trevligt. Däremot så har jag ingen aning om hur bilden är på den. Jag kan inte heller kolla på Panasonic eller Sony TVn utan länkade de mest för att de är kända märken och de var billiga.

Kom gärna med åsikter.

Tack så mycket.

Niklas

Permalänk
Entusiast

Det viktigaste du måste kolla efter är TVns input lag dvs tiden det tar för det du gör på din spelkontroll att synas på skärmen.
TVs har ofta en ganska hög sådan i allmänhet och därför blir alternativen ofta väldigt få.

En bra tråd för detta är: http://www.sweclockers.com/forum/101-skarmar-och-tv-apparater...
Låt dig inte tro att det bara är för "Hardcore-gamers" även om titeln säger det, det är för alla som ens funderar på att använda sin TV till spel
Det finns en ganska bra lista på TVs i alla prisklasser på framsidan men eftersom den senast uppdaterades den 3:e Mars så föreslår jag att du skriver i tråden så får du hjälp snabbt

Visa signatur

Den digitala högborgen: [Fractal Design Meshify C] ≈ [Corsair RM850x] ≈ [GeForce RTX 3080] ≈ [AMD Ryzen 7 7800X3D ≈ [Noctua NH-U14S] ≈ [G.Skill Flare X5 32GB@6GHz/CL30] ≈ [MSI MAG B650 TOMAHAWK] ≈ [Kingston Fury Renegade 2 TB] ≈

Permalänk

Hej Uzanar.

Tack så mycket för tipset om den där tråden. I listan han gjorde på framsidan så fanns faktiskt UE46F5005 vilket är den första tvn jag har listat i mitt första inlägg. Det står att den har 28ms input lag vilket låter högt men jag antar är bra då killen skriver att han endast listar de snabbaste tv apparaterna. Jag googlade lite och kunde inte hitta någon info alls om LGn jag länkade gällande input lag. Skulle kunna testa att göra en post i den där input lag tråden för att se om någon vet något om det men känns som att Samsungen helt klart blev ett väldigt bra alternativ nu då jag vet att den har låg input lag.

EH5005 som jag också tog med är i stort sett identisk i specs jämfört med F5005 förutom att den är ett år äldre. Han hade tagit med 40" varianten men inte 46" varianten som är den jag listade. Är det fel att tänka att det borde vara samma input lag på 46" som 40"? Tänkte bara eftersom EH5005 faktiskt finns i Gävle medan F5005 inte gör det så jag kan kolla på Eh men inte F.

Hur som helst, tack igen för svar