Högre idle temp i samma veva som ny skärm (144hz)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2011

Högre idle temp i samma veva som ny skärm (144hz)

Jag kör i skrivande stund på en 144Hz skärm samt en TV på 60Hz och har efter inhandlandet av den nya skärmen resulterat i att gpu1 (lätt överklockad) går konstant i 899mhz (istället för 135) och ligger på ca 50c (istället för ca 40) i idle och klättrar till ca 80 i full load (normalt). Gpu2 är precis som innan och jag undrar då om detta är normalt eller är något galet?

Tack

Dator: Asus RoG Maximus VII Gene - Intel i5 4690K @4,4Ghz (1,21v)
MSI GTX 980 @1455Mhz - G. Skill Ripjaws X 8GB 2133Mhz XMP
Samsung 850 EVO 250GB - WD Blue 1TB - EVGA SuperNOVA G2 750W

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2014

Ja gpun måste nu rendera 144 bilder per sekund ist för 60,så temp går nog upp. Vet inte exakt med hur mycket, 10C låter ju inte helt galet, mwn det är ganska mycket

Z170-WS | Intel 6700K | Dominator 2x16GB 3000MHz | Samsung 950 Pro 2x512GB NVMe RAID0 | MSI 1080 Gaming X | Seasonic 520 Fanless | 7260 HMV-AC | Fractal Design Define R4 | Noctua NH-U12S@475RPM | Noctua P12@475RPM x5
Supermicro X10SLL-F | Supermicro 1U SC813MT-300C | XEON E3 1231v3 | Hynix 4x8GB ECC | 840 EVO | WD 6x 4TB RE
x220 | IPS | i7 | SSD | 9-cell

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2013
Skrivet av Melodylekfull:

Jag kör i skrivande stund på en 144Hz skärm samt en TV på 60Hz och har efter inhandlandet av den nya skärmen resulterat i att gpu1 (lätt överklockad) går konstant i 899mhz (istället för 135) och ligger på ca 50c (istället för ca 40) i idle och klättrar till ca 80 i full load (normalt). Gpu2 är precis som innan och jag undrar då om detta är normalt eller är något galet?

Tack

Testa att låsa på 60 fps och kolla tempen igen, sen lås den på 144 och sedan utan låsning, du kommer se att tempsen ökar rätt kraftigt ju mer fps kortet pumpar ut.

Chassi: Corsair 900D Mobo: MSI Z77A-S03
Cpu Intel 3770K 4.4 ghz Kylare EVO Supremacy Gpu XFX 290 ekwb 2.0Ram Ballistix 24 GB
SSD Samsung evo 840 120gb HDD Samsung 1Tb, PSU: EVGA SuperNova 850 G2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
The Culture
Registrerad
Feb 2013

Har exakt samma fenomen med mitt system. Kör jag min Asus ROG Swift i 144 Hz i Windows så klockar bara det ena av mina 2st GTX 780 ner till 324 MHz, det andra stannar på 692 MHz. Har dock aldrig sett mina kort någonsin klocka ner till 135 MHz oavsett frekvens på skärmen men det beror väl på att jag har äldre mer strömslukande grafikkort.

Nu är det inget problem för mig då jag kör 120 Hz i Windows och då klockar båda korten ner och sedan ändrar jag med Asus "turboknapp" på skärmen när jag spelar till 144 Hz.

Core i7 5820K @ 4.5GHz | Asus Strix X99 Gaming | Palit Super Jetstream GTX 1080 | 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4 2666MHz | Intel® 750 SSD 400GB PCIe, Samsung 840 Evo 250GB & 750GB | Asus 12x Blu-Ray Combo | Phanteks Enthoo Luxe | 3x Nanoxia Deep Silence 140mm + 5x 120mm | Corsair H105 | Corsair AX1200i 1200W | Windows 10 Pro | Asus ROG Swift PG348Q | Audio Pro Addon T12 | Sennheiser HD650 | Corsair Vengeance K70 | Mad Catz R.A.T. 7 MMO

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004

Jag hade samma problem som er och valde därför att köra på 120Hz istället. Då klockar korten ner sig normalt i Windows.

Dock klockar ena kortet också ner sig till 899MHz när jag spelar mindre krävande spel och jag har fortfarande inte förstått varför.

[Intel 6700K @ 4500MHz]--[MSI Core Frozr L]--[MSI Z170 Gaming M5]--[Corsair 16GB 2666MHz DDR4]--[MSI 1080Ti Gaming X @ 2038/12006MHz]--[EVGA Supernova G2 850W]--[Fractal Design Define S]--[Windows 10 x64]--[Acer XB270HU]--[Corsair Strafe RGB MX Silent]--[Mionix Naos 7000]--[HyperX Cloud II]--[Creative Gigaworks T20]