I7 3770k, Sabertooth Z77 LÅST Vcore.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tidaholm
Registrerad
Sep 2011

I7 3770k, Sabertooth Z77 LÅST Vcore.

Jo hallå, jag har en i7 3770K som sitter på ett Sabertooth Z77.

Jag tänkte överclocka cpun, först tänkte jag överclocka i intel XTU men där kunde jag inte röra multipliern, sen tänkte jag clocka i AI, där kunde jag inte röra något och sen gick jag in i bios och tänkte clocka men där kan jag inte dra min Vcore över stock (35)..

Det jag vill ha hjälp med är att hur "låser" jag upp min 3770k så att jag kan höja min Vcore? Jag har kollat runt på forum och kikat efter lösningar men inte hittat något som funkat.

Vad jag har testat:

Uppdaterat Bios
Re-flashat Bios
Ominstalerat AI
Ominstalerat XTU

Specs:
Intel core i7 3770K 3,5Ghz
Sabertooth Z77
Corsair vengeance 2x4gb 1600mhz
GTX 780 3gb
Silverstone strider 1000w
Samsung 840 120gb

Har även custom vk med dubbla 360mm raddar så kyla skall inte vara några större problem.

Bilder

http://imgur.com/a/2optx

MVH

CpuI7 3770k 5Ghz @ 1.44v Mobo ASUS P8P67 WS Revulotion GPU Evga GTX 780 3GB Ram Corsair vengeance 4x4 1600Mhz Chassi Söndersågat Fractal Design XL R2 Kylning D5 med Bitspower modkit/pumptop med en Bitspower rescombo 150mm, EK GTX TITAN XXL, EK Supremecy Acetal, 2st 360mm rads, 19/13.http://valid.x86.fr/u6qyuw

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Mjolks:

Jo hallå, jag har en i7 3770K som sitter på ett Sabertooth Z77.

Jag tänkte överclocka cpun, först tänkte jag överclocka i intel XTU men där kunde jag inte röra multipliern, sen tänkte jag clocka i AI, där kunde jag inte röra något och sen gick jag in i bios och tänkte clocka men där kan jag inte dra min Vcore över stock (35)..

Det jag vill ha hjälp med är att hur "låser" jag upp min 3770k så att jag kan höja min Vcore? Jag har kollat runt på forum och kikat efter lösningar men inte hittat något som funkat.

Vad jag har testat:

Uppdaterat Bios
Re-flashat Bios
Ominstalerat AI
Ominstalerat XTU

Specs:
Intel core i7 3770K 3,5Ghz
Sabertooth Z77
Corsair vengeance 2x4gb 1600mhz
GTX 780 3gb
Silverstone strider 1000w
Samsung 840 120gb

Har även custom vk med dubbla 360mm raddar så kyla skall inte vara några större problem.

Bilder

http://imgur.com/a/2optx

MVH

Har du ställt in från Auto till Manuell Core Multiplier, ligger under OC fliken standard.
Om du inte kan klocka i OS, har du installerat Intel ME?

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Gaming Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tidaholm
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av DavidtheDoom:

Har du ställt in från Auto till Manuell Core Multiplier, ligger under OC fliken standard.
Om du inte kan klocka i OS, har du installerat Intel ME?

Testade att instalera ME samt reboota och det funkade inte

Jo har kollat runt massor i Bios efter just något sådan men inte hittat något (satt nu och kollade när du skrev det) men hittade inget..

Det känns som att mitt moderkort inte vet att min cpu är en "K"

CpuI7 3770k 5Ghz @ 1.44v Mobo ASUS P8P67 WS Revulotion GPU Evga GTX 780 3GB Ram Corsair vengeance 4x4 1600Mhz Chassi Söndersågat Fractal Design XL R2 Kylning D5 med Bitspower modkit/pumptop med en Bitspower rescombo 150mm, EK GTX TITAN XXL, EK Supremecy Acetal, 2st 360mm rads, 19/13.http://valid.x86.fr/u6qyuw

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Mjolks:

Testade att instalera ME samt reboota och det funkade inte

Jo har kollat runt massor i Bios efter just något sådan men inte hittat något (satt nu och kollade när du skrev det) men hittade inget..

Det känns som att mitt moderkort inte vet att min cpu är en "K"

Bara att ändra AI Tuner till Manual så dyker alternativet upp. Bara att googla på skiten nästa gång, overview är en bra sökfras om du har svårt att hitta saker i program/bios.
Möjligen att du måste gå in i en av undermenyerna (Power ctrl eller OC Tuner).

http://www.guru3d.com/articles-pages/asus-sabertooth-z77-revi...

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Gaming Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tidaholm
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av DavidtheDoom:

http://www.guru3d.com/miraserver/images/2012/z77-saber/120416...

Bara att ändra AI Tuner till Manual så dyker alternativet upp. Bara att googla på skiten nästa gång, overview är en bra sökfras om du har svårt att hitta saker i program/bios.
Möjligen att du måste gå in i en av undermenyerna (Power ctrl eller OC Tuner).

http://www.guru3d.com/articles-pages/asus-sabertooth-z77-revi...

Har testat att ha på Manuel och X.M.P men funkar fortfarande inte

CpuI7 3770k 5Ghz @ 1.44v Mobo ASUS P8P67 WS Revulotion GPU Evga GTX 780 3GB Ram Corsair vengeance 4x4 1600Mhz Chassi Söndersågat Fractal Design XL R2 Kylning D5 med Bitspower modkit/pumptop med en Bitspower rescombo 150mm, EK GTX TITAN XXL, EK Supremecy Acetal, 2st 360mm rads, 19/13.http://valid.x86.fr/u6qyuw

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Mjolks:

Har testat att ha på Manuel och X.M.P men funkar fortfarande inte

Vad fungerar inte?

Du ändrar till manuel och så letar du. Svårare än så är det inte. Se till att ha Advanced mode igång och inte EZ-Bios. Använd F7 för att växla mellan dessa.

Här har du tom svaret.
http://www.hardwaresecrets.com/article/ASUS-Sabertooth-Z77-Mo...

Gå ner till OC options och så är svaret där på två bilder, Manual och skrolla bara ner sen.
Om du bara letar så hittar du det mycket snabbare än att jag ska lägga ner och Googla på det.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Gaming Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tidaholm
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av DavidtheDoom:

Vad fungerar inte?

Du ändrar till manuel och så letar du. Svårare än så är det inte. Se till att ha Advanced mode igång och inte EZ-Bios. Använd F7 för att växla mellan dessa.

Här har du tom svaret.
http://www.hardwaresecrets.com/fullimage.php?image=49770

http://www.hardwaresecrets.com/fullimage.php?image=49771

Om du bara letar så hittar du det mycket snabbare än att jag ska lägga ner och Googla på det.

http://imgur.com/a/8fad8

CpuI7 3770k 5Ghz @ 1.44v Mobo ASUS P8P67 WS Revulotion GPU Evga GTX 780 3GB Ram Corsair vengeance 4x4 1600Mhz Chassi Söndersågat Fractal Design XL R2 Kylning D5 med Bitspower modkit/pumptop med en Bitspower rescombo 150mm, EK GTX TITAN XXL, EK Supremecy Acetal, 2st 360mm rads, 19/13.http://valid.x86.fr/u6qyuw

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012

Ja men du har ju inte letat efter det. Bara att skrolla ner så ligger VCore options precis nedanför det du ser.
http://www.hardwaresecrets.com/article/ASUS-Sabertooth-Z77-Mo...

Svaret ligger dessutom på din första bild, det står ju CPU Voltage - Offset mode längst ned.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Gaming Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tidaholm
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av DavidtheDoom:

Ja men du har ju inte letat efter det. Bara att skrolla ner så ligger VCore options precis nedanför det du ser.
http://www.hardwaresecrets.com/article/ASUS-Sabertooth-Z77-Mo...

Svaret ligger dessutom på din första bild, det står ju CPU Voltage - Offset mode längst ned.

Grejen är att det är så det inte blir

http://i.imgur.com/UeeLPv9.png

CpuI7 3770k 5Ghz @ 1.44v Mobo ASUS P8P67 WS Revulotion GPU Evga GTX 780 3GB Ram Corsair vengeance 4x4 1600Mhz Chassi Söndersågat Fractal Design XL R2 Kylning D5 med Bitspower modkit/pumptop med en Bitspower rescombo 150mm, EK GTX TITAN XXL, EK Supremecy Acetal, 2st 360mm rads, 19/13.http://valid.x86.fr/u6qyuw

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Mjolks:

Grejen är att det är så det inte blir

http://i.imgur.com/UeeLPv9.png

Kan du inte ändra spänningen där längst ner, eller va?

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jkpg
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av Mjolks:

Grejen är att det är så det inte blir

http://i.imgur.com/UeeLPv9.png

Under offset mode rutan bör det finnas en till ruta där det står Offset voltage. Förmodligen står den på auto men sätt den på manual och sen välj +/- och öka/minska voltage. Det verkar dessutom att du har turbo avaktiverat vilket du inte borde om du vill klocka.

ASUS Maximus VIII Hero | i7 6700K @ stock | ASUS GTX 1080 Strix | 32 GB Corsair Vengeance LPX 2666MHz | Samsung 850 Pro 256GB | Intel 520 240GB SSD | Seagate Barracuda Green 2TB | EVGA Supernova G2 750W | Corsair 400Q |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tidaholm
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Rydisen:

Kan du inte ändra spänningen där längst ner, eller va?

Jodå det kan jag, men kan inte få upp min cpu ratio

CpuI7 3770k 5Ghz @ 1.44v Mobo ASUS P8P67 WS Revulotion GPU Evga GTX 780 3GB Ram Corsair vengeance 4x4 1600Mhz Chassi Söndersågat Fractal Design XL R2 Kylning D5 med Bitspower modkit/pumptop med en Bitspower rescombo 150mm, EK GTX TITAN XXL, EK Supremecy Acetal, 2st 360mm rads, 19/13.http://valid.x86.fr/u6qyuw

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
arboga
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av llrobbanll:

Under offset mode rutan bör det finnas en till ruta där det står Offset voltage. Förmodligen står den på auto men sätt den på manual och sen välj +/- och öka/minska voltage. Det verkar dessutom att du har turbo avaktiverat vilket du inte borde om du vill klocka.

spelar ingen roll om volten står på offset eller om turbo är avaktiver du ska fortfarande kunna ändra multipliern

http://hwbot.org/team/harder_faster_benchmarks/
mountain mods extended ascension,asus z9pe-d8,2xE5-2665 OC 2,65ghz,evga supernova 1000w,corsair ax1200i,4way 780 classified OC 1275mhz stock mem,dominator 32gb 1600mhz cl6 6-6-6-17,2x vertex3 120gb raid0,headphones dt990 250ohm
[img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/hah0pi-5.png[/img]

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Mjolks:

Jodå det kan jag, men kan inte få upp min cpu ratio

Rekommenderar dig att skriva detta i trådrubriken om det är det stora problemet istället för att skriva VCore.

Ta en screenshot på CPU-Z och släng upp på CPU?

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Gaming Discord-server |
Forumregler