Ny router gör så websidor tror jag bor i Tyskland

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008

Ny router gör så websidor tror jag bor i Tyskland

Min förra router gick sönder så precis skaffat en ny. D-link dir-636L.

Problemet är att nu när jag surfar typ på youtube etc så kommer jag in på tyska versioner som youtube.de. Får t.ex. tyska reklamer etc på youtube. Det är som om sidorna tror jag är i Tyskland.

Testat byta till en gammal långsam backup router och då är det normalt igen med svenska annonser etc.

Är så både på dator och mobiler och det fixar sig så fort jag byter router så är typ 100% på att det är routern som gör det.

Tar jag min ip från routerstatus och kollar den står det den är i Sverige. Enda landsinställningen jag hittar är tidszon inställningen där Berlin och Stockholm är i samma zon.

Vet ngn vad som kan vara fel? D-links supportsida verkar ej funka heller så får lämna tillbaka den annars.

AMD 760k @ 4.7GHz, NB @ 2200MHz | Asus 760 | Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI | 2x4GB 1866MHz Gskill | Silverstone SFX ST45SF 450W

Intel i5-4670k @ stock | MSI 680 | Gigabyte G1.Sniper Z87 | 2x4GB 2400MHz Gskill | Corsair TX850 850W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Scania-Earth-Milky way
Registrerad
Nov 2001

Fyndvara/begagnad? VPN-tjänst inlagd i routern från tidigare ägaren.
Vad säger bredbandskollen om din ISP med ny resp gammal router?

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008

Nej det är en helt ny router. Har testat reseta den med ifall där skulle varit ngn konstig fabriksinställning med.
Testade bredbandskollen och den säger Leverantör: Bahnhof Internet AB och Mätserver: Malmö
så verkar den känner av det som om jag är i Sverige men ändå tror den jag är i Tyskland?

Kollat igenom alla inställningssidor i routern igen nu men hittar ingenting som är inställt då jag bara satt ett lösen på routern och konfigurerat wifi. Bytar router och direkt kommer jag till t.ex. youtube SE och inte youtube DE. Jäkligt märkligt. Kollade ip, gateway, dns servrar och alla visar de på Sverige i ip locator så hur kan sidorna tro jag är i Tyskland?

AMD 760k @ 4.7GHz, NB @ 2200MHz | Asus 760 | Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI | 2x4GB 1866MHz Gskill | Silverstone SFX ST45SF 450W

Intel i5-4670k @ stock | MSI 680 | Gigabyte G1.Sniper Z87 | 2x4GB 2400MHz Gskill | Corsair TX850 850W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2010

Har du fast IP eller DHCP? Är dina IP-inställningar olika på den nya och den gamla routern?

Om du använder DHCP så kan din ISP's DHCP-server spara den förra adressen som din gamla router använde och ge den samma adress varje gång den startar upp, medans din nya router har fått en ny, tidigare oanvänd adress.

Tjänster på webben som vill veta vilket land man kopplar upp sig ifrån brukar kolla din utgående adress mot spann av adresser i en databas, och den databasen måste tjänsteleverantören uppdatera på något sätt, vilket inte alltid sker hur snabbt som helst.
Jag tänka mig att din ISP relativt nyligen kanske har skaffat ett spann IP-adresser från Tyskland som din nya router hamnat i, och att t.ex. Google inte uppdaterat sin databas ännu medans andra tjänster redan gjort det.

Tja... det är min hypotes i alla fall.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2008
Skrivet av Findecanor:

Har du fast IP eller DHCP? Är dina IP-inställningar olika på den nya och den gamla routern?

Om du använder DHCP så kan din ISP's DHCP-server spara den förra adressen som din gamla router använde och ge den samma adress varje gång den startar upp, medans din nya router har fått en ny, tidigare oanvänd adress.

Tjänster på webben som vill veta vilket land man kopplar upp sig ifrån brukar kolla din utgående adress mot spann av adresser i en databas, och den databasen måste tjänsteleverantören uppdatera på något sätt, vilket inte alltid sker hur snabbt som helst.
Jag tänka mig att din ISP relativt nyligen kanske har skaffat ett spann IP-adresser från Tyskland som din nya router hamnat i, och att t.ex. Google inte uppdaterat sin databas ännu medans andra tjänster redan gjort det.

Tja... det är min hypotes i alla fall.

Kan ligga ngt i det. Fast ipn visade på jag var i Sverige.
Men jag har fått rätt på problemet och tror det låg hos ISPn.

Jag fick en ny beta firmware från dlink men den hjälpte ej. Sen clonade jag min dators mac adress i routern så den körde datorns mac adress mot ISPn och då fick jag ipn min dator brukar få gissar jag och då fungerade det igen.

Så var nog ISPn som gav den nya mac adressen i min nya router ngn skum uppkoppling. Iaf kontakta dem om det då jag hade problem och sen när de svara och tyckte det var konstigt och frågade om VPN etc, men problemet var redan var löst och nu kunde jag inte återskapa det fast jag återställde routerns mac adress. Så känns som ISPn fixade ngt men ej erkände då jag innan haft felet i två veckor och nu när de hörde av sig kunde jag inte återskapa felet igen.

Jaja fick löst det iaf så tack för hjälpen här det gav några ledtrådar på vägen.

AMD 760k @ 4.7GHz, NB @ 2200MHz | Asus 760 | Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI | 2x4GB 1866MHz Gskill | Silverstone SFX ST45SF 450W

Intel i5-4670k @ stock | MSI 680 | Gigabyte G1.Sniper Z87 | 2x4GB 2400MHz Gskill | Corsair TX850 850W