Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2014

Repeater till en Asus RT-AC68U

Hej!

Ska sätta upp ett nytt nätverk hemma hos en bekant. Huset är ca 200 kvm2 och har en hel del gamla ytterväggar inomhus. Tänkte satsa på en Asus RT-AC68U och köra allt trådlöst. Lägsta trådlösa standard på klienterna kommer troligtvis vara N. Funderar på hur väl denna router fungerar och om någon ev har ett tips på en bra repeater med stöd för ac.
Initialt kommer det vara rimligtvis få klienter:
Ett par smartphones, en pc, en nas, någon raspberry pi (openelec). Är det kört att tro det går att strömma 1080P till en Pi med N-standard på WIFI-stickan?

MVH

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Det finns få ac repeatrar men det kan ju kanske fungera via DD-WRT/Tomato men kan du undvika repeater så kan nog en accesspunkt som kör n ge högre verklig kapacitet, vad farten blir beror ju mycket på hur det ser ut med angränsande nät.
Det går utmärkt att strömma hd film via 802.11g om man är ensam i etern men det kan ju vara svårt via ac om det finns angränsande nät.

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.