Fläktproblem med MSI GeForce GTX 970 Gaming , snälla hjälp mig !

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013

Fläktproblem med MSI GeForce GTX 970 Gaming , snälla hjälp mig !

Tjena jag skaffade ett gtx 970 från msi nyligen : https://www.komplett.se/msi-geforce-gtx-970-gaming-4gb-physx/... . Kortet har funkat bra och så men märkte innan idag när jag lirade att kortet låg på 75 grader , kollade på fläktarna och de rörde sig inte.

De "hackade" lite i fläktarna , men de rörde inte på sig. Dem ville liksom gå igång men gjorde inte det, Jag tog och petade till fläkten lite och helt plötstligt började den snurra och gick som normalt.

Detta har hänt några gånger innan men bara 1 fläkt som stannat innan , nu va det båda. De har varit lite olika ibland med vilken av fläktarna som sluttat fungera , ibland den längst bak och ibland den där fram. Vad kan det bero på ? Tycker verkligen det är skit tråkigt att mitt nya kort ska hålla på och krångla ...

Mina pc speccs : amd fx 8320 4.3 ghz överklockad , köpte till en Noctua NH-L12 CPU Kylare som sitter i , har ett corsair 650W nättagg , 8 gb ram.

Någon som har haft ett liknande problem ?
Tacksam för svar !

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013
Skrivet av helgehorse:

Tjena jag skaffade ett gtx 970 från msi nyligen : https://www.komplett.se/msi-geforce-gtx-970-gaming-4gb-physx/... . Kortet har funkat bra och så men märkte innan idag när jag lirade att kortet låg på 75 grader , kollade på fläktarna och de rörde sig inte.

De "hackade" lite i fläktarna , men de rörde inte på sig. Dem ville liksom gå igång men gjorde inte det, Jag tog och petade till fläkten lite och helt plötstligt började den snurra och gick som normalt.

Detta har hänt några gånger innan men bara 1 fläkt som stannat innan , nu va det båda. De har varit lite olika ibland med vilken av fläktarna som sluttat fungera , ibland den längst bak och ibland den där fram. Vad kan det bero på ? Tycker verkligen det är skit tråkigt att mitt nya kort ska hålla på och krångla ...

Mina pc speccs : amd fx 8320 4.3 ghz överklockad , köpte till en Noctua NH-L12 CPU Kylare som sitter i , har ett corsair 650W nättagg , 8 gb ram.

Någon som har haft ett liknande problem ?
Tacksam för svar !

Tror att 970 är semi-passivt om jag inte minns fel,dock inte på 75c . hoppas du får hjälp :).

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2012

Låter som att fläkten inte får tillräckligt med spänning kanske? Kortet ska ju vara halvpassivt, men det låter som du fått ett helpassivt.

Har du testat att pilla med fläktkurvor i mjukvaran? Kanske kan ställa in ngt där.

i5 4690k / Asus H81i-plus / Sapphire R9 Nano / Raijintek Metis / Silverstone SX500-LG / 16 GB Ram / OCZ Trion 150 / Silverstone Argon AR-01 (Noctua F12)

Lenovo Ideapad 700-15ISK - i5 6300HQ / GTX 950M 4Gb / 12 Gb DDR4

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2013
Skrivet av HardstyleLover12:

Tror att 970 är semi-passivt om jag inte minns fel,dock inte på 75c . hoppas du får hjälp :).

Skrivet av heffaklumpmamma:

Låter som att fläkten inte får tillräckligt med spänning kanske? Kortet ska ju vara halvpassivt, men det låter som du fått ett helpassivt.

Har du testat att pilla med fläktkurvor i mjukvaran? Kanske kan ställa in ngt där.

Jo asså 55 grader ungefär så går fläktarna igång lite , men nu går det igång alls. Utan fläktarna hackar bara , jag måste putta igång dem annars står dem bara och hackar , som sagt dem vill gå igång men gör inte det förräns jag puttar till dem. Jag har testat msi afterburner och satt fläktarna på 100 % tex , men de går endå inte igång utan hackar bara. Allting funkar fin fint om fläktarna är igång eller efter jag puttat igång dem. Ibland funkar dem finemang men sen nästa dag så låser dem sig typ. Har testat olika kurvor och testat olika modes på korte , gaming mode , overclock mode osv. Men fläktarna hackar bara endå.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2012
Skrivet av helgehorse:

Jo asså 55 grader ungefär så går fläktarna igång lite , men nu går det igång alls. Utan fläktarna hackar bara , jag måste putta igång dem annars står dem bara och hackar , som sagt dem vill gå igång men gör inte det förräns jag puttar till dem. Jag har testat msi afterburner och satt fläktarna på 100 % tex , men de går endå inte igång utan hackar bara. Allting funkar fin fint om fläktarna är igång eller efter jag puttat igång dem. Ibland funkar dem finemang men sen nästa dag så låser dem sig typ. Har testat olika kurvor och testat olika modes på korte , gaming mode , overclock mode osv. Men fläktarna hackar bara endå.

Reklamera!

Skickades från m.sweclockers.com

i5 4690k / Asus H81i-plus / Sapphire R9 Nano / Raijintek Metis / Silverstone SX500-LG / 16 GB Ram / OCZ Trion 150 / Silverstone Argon AR-01 (Noctua F12)

Lenovo Ideapad 700-15ISK - i5 6300HQ / GTX 950M 4Gb / 12 Gb DDR4

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Håller med föregående skribent att om de inte går igång när de överskrider en viss temp (50 C) är det garantiutbyte som gäller.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud