Tele2 NETGEAR EVG2000 router... NAT loopback?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2014

Tele2 NETGEAR EVG2000 router... NAT loopback?

Hejsan.

Jag har en liten fråga... låt mig introducera den lite.

Min Tele2 router (av märket NETGEAR EVG2000) har ett WAN-gränssnitt och ett antal LAN-gränssnitt. Ett externt inkommande http (port 80) anrop på WAN-gränsnittet lägger jag på en LAN-intern host. Men, om jag nu innifrån LAN:et gör "samma" http (port 80) anrop så kommer jag inte till den LAN-interna hosten utan anropet blir hängandes.

Som jag förstått det så skulle jag vilja att routern fånger upp LAN.-interna anrop till den externa WAN IP-adressen och dirigera om den till den associerade LAN-interna hosten, det tror jag kallas NAT loopback. Men hur gör jag det på min rouiter? Det verkar inte gå så vitt jag kan förstå det hela men någon här kan kanske hjälpa mig?

Mvh,

/ChJ

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2004

Det borde ju fungera, stannar det i routern? Det bör bete sig som du vill och ja, det heter NAT-loopback / DNAT.

Hur som helst, det här är inte svar på din fråga utan hur man löser problemet... lägg det i en hostfil eller i lokala DNS:en.

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T