Bytt grafikort till 2x 970 och har problem!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Boxholm
Registrerad
Apr 2009

Bytt grafikort till 2x 970 och har problem!

Hej!

Har nyligen bytt till 2x 970 från 660ti.
Jag har också bytt nätagg till 1000w från 750,
Använder 2133 corsair ram minnen har också 1600mhz,

Fick koppla om en del, problemet är att när jag startar datorn är att det piper 3 gånger och grafikorts fläktarna slutar snurra efter kanske 20 sekunder och börjar ej snurra igen. Pipen ska betyda memory failure 64, har testat reseta cmos,bytt platser på raminne i olika sticks men fungerar ej, kommer heller inte in i BIOS. Får upp modekorts screen sen efter ett tag blire svart bara.

Tacksam för svar

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av Fredde9000:

Hej!

Har nyligen bytt till 2x 970 från 660ti.
Jag har också bytt nätagg till 1000w från 750,
Använder 2133 corsair ram minnen har också 1600mhz,

Fick koppla om en del, problemet är att när jag startar datorn är att det piper 3 gånger och grafikorts fläktarna slutar snurra efter kanske 20 sekunder och börjar ej snurra igen. Pipen ska betyda memory failure 64, har testat reseta cmos,bytt platser på raminne i olika sticks men fungerar ej, kommer heller inte in i BIOS. Får upp modekorts screen sen efter ett tag blire svart bara.

Tacksam för svar

Du kan ju börja med att byta tillbaka till det du hade tidigare och testa med de andra ram minnena och se om det fallerar där, sedan byta till sli 970 (borde klara dig gott på 750W) och till sist nätagget, så kan du med största sannolikhet hitta vart problemet ligger.

Corsair Obsidian 650D --- ASUS P9X79 PRO --- Intel Core i7-3820 @4.5GHz
Corsair H60 Hydro Series --- Corsair Vengeance 16GB 1600Mhz CL9
Gainward Geforce GTX 680 2048MB --- Corsair AX 850W PSU
Samsung SSD 830 128GB --- WD Black 1TB HDD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Boxholm
Registrerad
Apr 2009

Blir samma med mina 1600 mhz 8gb, Nätagg är RM 1000w, har tänkt uppgradera mer med tiden.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2011
Skrivet av Fredde9000:

Hej!

Har nyligen bytt till 2x 970 från 660ti.
Jag har också bytt nätagg till 1000w från 750,
Använder 2133 corsair ram minnen har också 1600mhz,

Fick koppla om en del, problemet är att när jag startar datorn är att det piper 3 gånger och grafikorts fläktarna slutar snurra efter kanske 20 sekunder och börjar ej snurra igen. Pipen ska betyda memory failure 64, har testat reseta cmos,bytt platser på raminne i olika sticks men fungerar ej, kommer heller inte in i BIOS. Får upp modekorts screen sen efter ett tag blire svart bara.

Tacksam för svar

Hade samma problem. Kolla så att du har kopplat in 6/8 pins kontakterna från moderkortet till grafikkorten

Chassi: Phanteks Enthoo Primo Moderkort: ASUS X99-S.
Processor: Intel Core i7 5820K@ 4.4GHz RAM: 16GB DDR4 2400 MHZ
Nätaggregat: Evga Supernova G2 1300W Grafikkort: GTX980Ti Ln2 HOF GoC Edition.
SSD: Samsung 850 PRO 256GB + Samsung 840 EVO 120GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

Fungerar datorn med det gamla grafikkortet? Har du uppdaterat moderkortets BIOS? I många fall behövs en uppdatering av moderkortets BIOS föra att det ska fungera.

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Corsair TX 650W - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Boxholm
Registrerad
Apr 2009

Jag kan tänka mig att jag måste uppdatera bios för det var länge sedan,

Skrivet av fantomsmurfen:

Fungerar datorn med det gamla grafikkortet? Har du uppdaterat moderkortets BIOS? I många fall behövs en uppdatering av moderkortets BIOS föra att det ska fungera.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Boxholm
Registrerad
Apr 2009

Det sitter rätt och är kopplat rätt,

Skrivet av mull54:

Hade samma problem. Kolla så att du har kopplat in 6/8 pins kontakterna från moderkortet till grafikkorten

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Älmhult
Registrerad
Jan 2002

"3 Beeps: Base 64K RAM failure

Explanation: There is a failure of some sort within the first 64 KB of system memory.

Diagnosis: The first bank of memory probably has a bad memory chip in it somewhere. It is possible that there is a failure related to the motherboard or a system device as well."

Risken är att ditt moderkort har tagit stryk under hanteringen. Har du testat minnesstickorna en och en?

Asus Maximus VII Hero - Intel Core i7 4770K @ 4,6Ghz - Corsair H110i - 16GB RAM - EVGA GTX 980 Ti Hybrid @ 1484/7800Mhz - Super Flower Leadex Gold 1000W - Phanteks Enthoo Pro - AOC u3477PQU 34" Ultra Wide (3440x1440p)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Boxholm
Registrerad
Apr 2009

Datorn stängs av i tredje stickan, fick fram förut ladda bios och reboota rutan, men nu får jag ej de längre, efter bios screen blir det svart och datorn börjar arbeta.

Skrivet av Dinoman:

"3 Beeps: Base 64K RAM failure

Explanation: There is a failure of some sort within the first 64 KB of system memory.

Diagnosis: The first bank of memory probably has a bad memory chip in it somewhere. It is possible that there is a failure related to the motherboard or a system device as well."

Risken är att ditt moderkort har tagit stryk under hanteringen. Har du testat minnesstickorna en och en?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Boxholm
Registrerad
Apr 2009

http://speedy.sh/vWMZQ/DSC-0013.JPG
http://speedy.sh/DhEpu/DSC-0012.JPG

Skrivet av Fredde9000:

Datorn stängs av i tredje stickan, fick fram förut ladda bios och reboota rutan, men nu får jag ej de längre, efter bios screen blir det svart och datorn börjar arbeta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av Fredde9000:

Hej!

Har nyligen bytt till 2x 970 från 660ti.
Jag har också bytt nätagg till 1000w från 750,
Använder 2133 corsair ram minnen har också 1600mhz,

Fick koppla om en del, problemet är att när jag startar datorn är att det piper 3 gånger och grafikorts fläktarna slutar snurra efter kanske 20 sekunder och börjar ej snurra igen. Pipen ska betyda memory failure 64, har testat reseta cmos,bytt platser på raminne i olika sticks men fungerar ej, kommer heller inte in i BIOS. Får upp modekorts screen sen efter ett tag blire svart bara.

Tacksam för svar

Vilket moderkort och vilka 970?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Boxholm
Registrerad
Apr 2009

gigabyte GA-Z77X-UP4TH och MSI 970.

Skrivet av MacAllan:

Vilket moderkort och vilka 970?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av Fredde9000:

gigabyte GA-Z77X-UP4TH och MSI 970.

Stor sannolikhet att du då måste uppdatera bios till senaste, om du inte redan gjort det.

Sen att fläktarna stängs av på grafikkorten direkt efter start beror på att MSI korten har semipassiv kylning, om det inte är referenskylare.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Boxholm
Registrerad
Apr 2009

Gissar på det med, om jag kmr in ;/

Skrivet av MacAllan:

Stor sannolikhet att du då måste uppdatera bios till senaste, om du inte redan gjort det.

Sen att fläktarna stängs av på grafikkorten direkt efter start beror på att MSI korten har semipassiv kylning, om det inte är referenskylare.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av Fredde9000:

Gissar på det med, om jag kmr in ;/

Du bör ju komma in om du använder det gamla grafikkortet eller den interna grafiken.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Hade liknande problem igår med ett nytt 970. Uppdatera bara bios så ordnar allt sig, kan jag nästan lova!

Har du testat starta datorn utan grafikkort och kört i morderkorts sloten?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Boxholm
Registrerad
Apr 2009

Jag kommer in där nu, kan jag uppdatera inne i bios elr måste man ladda ner på usb?

Skrivet av Oliver32:

Hade liknande problem igår med ett nytt 970. Uppdatera bara bios så ordnar allt sig, kan jag nästan lova!

Har du testat starta datorn utan grafikkort och kört i morderkorts sloten?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

Hur du uppdaterar BIOS beror på vilket moderkort du har. Ladda ner senaste BIOS version till just exakt ditt moderkort och följ anvisningarna som du borde hitta i manualen eller på nätet.

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Corsair TX 650W - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av Fredde9000:

Jag kommer in där nu, kan jag uppdatera inne i bios elr måste man ladda ner på usb?

Du laddar ner senaste bios version på en usb sticka formaterad till FAT 32, sen uppdaterar du från stickan inne i bios.
Finns möjligheten att spara nuvarande bios till usb så gör det innan du flashar den nya.

Läs även manualen till moderkortet, där brukar stå hur man flashar.