Problem med inbyggt ljudkort, hjälp sökes!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Mar 2013

Problem med inbyggt ljudkort, hjälp sökes!

Jag vet inte om jag la tråden i rätt "flik", kändes dock att denna frågan/problemet tillhör moderkort då jag har ett inbyggt ljudkort i mitt moderkort. Anyways

Jag har haft detta moderkortet ett tag nu, snarast 1 år och jag upplever dessvärre att mina headsets (Endast lurarna, inte micken) kopplas random ut och in. Detta händer ca 1 gång varje halvtimme men det är fett irriterande. Jag har självklart kopplat in allt där bak samt har jag bytt headset fram och tillbaks (Hade först Siberia V2, sen QPAD och nu HyperX Cloud one). Jag har sökt runt på google utan något resultat alls. Min fråga är nu om folk vet vad det kan vara för fel?

Moderkort: ASUS P8Z77-V DELUXE, köptes för ca 1 år tillbaks.

Ljuddrivrutiner(ljudprogram eller vafan det är): Realtek.

Tack på förhand kära kamrater.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av nigelgg:

Jag vet inte om jag la tråden i rätt "flik", kändes dock att denna frågan/problemet tillhör moderkort då jag har ett inbyggt ljudkort i mitt moderkort. Anyways

Jag har haft detta moderkortet ett tag nu, snarast 1 år och jag upplever dessvärre att mina headsets (Endast lurarna, inte micken) kopplas random ut och in. Detta händer ca 1 gång varje halvtimme men det är fett irriterande. Jag har självklart kopplat in allt där bak samt har jag bytt headset fram och tillbaks (Hade först Siberia V2, sen QPAD och nu HyperX Cloud one). Jag har sökt runt på google utan något resultat alls. Min fråga är nu om folk vet vad det kan vara för fel?

Moderkort: ASUS P8Z77-V DELUXE, köptes för ca 1 år tillbaks.

Ljuddrivrutiner(ljudprogram eller vafan det är): Realtek.

Tack på förhand kära kamrater.

Vilken drivrutin från Realtek använder du? Du kan testa att använda deras egna från egna sidan och inte de som kom med moderkortet. Vilket windows använder du?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Mar 2013

Tack för ditt snabba svar Jalle64

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid... ( använder R2.75 )

Sitter på Windows 7 64-bit Ultimate.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av nigelgg:

Tack för ditt snabba svar Jalle64

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid... ( använder R2.75 )

Sitter på Windows 7 64-bit Ultimate.

Ok, bara för att djävlas med ljudet testa att lägga in de som ligger på moderkortets hemsida.

http://www.asus.com/se/Motherboards/P8Z77V_DELUXE/HelpDesk_Do...

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Mar 2013
Skrivet av Jalle64:

Ok, bara för att djävlas med ljudet testa att lägga in de som ligger på moderkortets hemsida.

http://www.asus.com/se/Motherboards/P8Z77V_DELUXE/HelpDesk_Do...

Testat det verkar inte ge några vidare resultat ://

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av nigelgg:

Testat det verkar inte ge några vidare resultat ://

Det låter ju inte bra.
Då blir det att testa en ny/ominstallation av OS och se om det är någon krock i mjukvaran som orsakar detta problem. Har du förresten det senaste bios/UEFI till moderkortet?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Mar 2013
Skrivet av Jalle64:

Det låter ju inte bra.
Då blir det att testa en ny/ominstallation av OS och se om det är någon krock i mjukvaran som orsakar detta problem. Har du förresten det senaste bios/UEFI till moderkortet?

Ja det ska jag ha Har inte kollat på ett tag men tack för tipset! Ska kolla om bios är uppdaterat till det senaste, annars får man ju helt enkelt formatera