Behöver eran hjälp med mina internetproblem! (technicolor tg799vn v2)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2014

Behöver eran hjälp med mina internetproblem! (technicolor tg799vn v2)

För ett par månader sedan så bestämde vi oss för att åka hastigheten från 8Mbps till 30. Efter ett par veckor fick vi ett nytt modem, technicolor tg799vn v2. Sedan dess har internet varit ett helvete, konstant packet loss, hög ping och låga hastigheter. Jag har kontaktat Telia flera gånger och fått till svar att teknikern inte hittar något fel på nätet. Så på grund av det så kan jag inte heller byta modem gratis utan får betala relativt mycket. Men här är grejen. Jag har inte ändrat på kabeldragningarna varken innan eller efter jag installerade det nya modemet. Och om ni gör en snabb sökning på bara DETTA forumet hittar ni säkert 2/3 personer som har samma bredband som mig, och som har problem med just detta modem. Hur ska jag göra, för internet är just nu stundtals oanvändbart.

Tack på förhand!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jag är från Vettet
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av Ackerman3:

För ett par månader sedan så bestämde vi oss för att åka hastigheten från 8Mbps till 30. Efter ett par veckor fick vi ett nytt modem, technicolor tg799vn v2. Sedan dess har internet varit ett helvete, konstant packet loss, hög ping och låga hastigheter. Jag har kontaktat Telia flera gånger och fått till svar att teknikern inte hittar något fel på nätet. Så på grund av det så kan jag inte heller byta modem gratis utan får betala relativt mycket. Men här är grejen. Jag har inte ändrat på kabeldragningarna varken innan eller efter jag installerade det nya modemet. Och om ni gör en snabb sökning på bara DETTA forumet hittar ni säkert 2/3 personer som har samma bredband som mig, och som har problem med just detta modem. Hur ska jag göra, för internet är just nu stundtals oanvändbart.

Tack på förhand!

hade samma problem med min router fast det är Comhem, gissar att det är routern i sig själv som suger
då har du adsl/vdsl (internet genom telejacket) ? köp en billig router ta nåt demoex om du hittar så kan du ju testa hemma om det funkar.
sen får du ringa Telia igen säj att du köpt en router och att dom ska "brygga" technicolor (stänga av allt onödigt) din nya router sköter då trafiken och technicolor är bara ett modem..

ja har en TP-Link TL-WR1043ND har fungerat felfritt i nästan 2år nu

hej Achmed Länken till bästa tråden #15549644

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Det kan ju vara så att den ökade farten innebär mer problem, om du loggar in och kollar hur adsl värdena ser ut så vad har du för antal fel och signalnivåer osv ...?

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.