Datorn stänger av sig utan "anledning"

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

Datorn stänger av sig utan "anledning"

Hej!
Har köpt nya komponeter till min dator: Gigabyte gtx 970 WindForce(base 1178/boost 1329 mhz, intel 4690k, Gigabyte gaming 3 moderkort, samt 2*4 Ballistix sport minnen.
Min dator stänger av sig utan anledning när jag spelar efter nya uppgraderingen, vad kan detta bero på? När den stänger av sig så har varken grafiken/processorn behövt jobba mer på spelet.

Har installerat alla drivers för Grafikkortet samt moderkortet.

Datorn har bra kylning, då datorn inte ger av någon värme alls samt inte ens ger upphov på högvarv.
Det enda jag kan tänka mig är att mitt nätagg är för lågt, det är ett billigt nätagg från netonnet (ca 6 år tillbaka) på 500w.
Behöver jag köpa nytt nätagg eller kan det vara något annat?

Ps. gigabyte rekomenderar 550w "System power supply requirement: 550W (with one 6-pin and one 8-pin external power connectors)
Men har läst att grafiken + processorn ligger på Max 380w

några tips?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av rozkstar:

Hej!
Har köpt nya komponeter till min dator: Gigabyte gtx 970 WindForce(base 1178/boost 1329 mhz, intel 4690k, Gigabyte gaming 3 moderkort, samt 2*4 Ballistix sport minnen.
Min dator stänger av sig utan anledning när jag spelar efter nya uppgraderingen, vad kan detta bero på? När den stänger av sig så har varken grafiken/processorn behövt jobba mer på spelet.

Har installerat alla drivers för Grafikkortet samt moderkortet.

Datorn har bra kylning, då datorn inte ger av någon värme alls samt inte ens ger upphov på högvarv.
Det enda jag kan tänka mig är att mitt nätagg är för lågt, det är ett billigt nätagg från netonnet (ca 6 år tillbaka) på 500w.
Behöver jag köpa nytt nätagg eller kan det vara något annat?

Ps. gigabyte rekomenderar 550w "System power supply requirement: 550W (with one 6-pin and one 8-pin external power connectors)
Men har läst att grafiken + processorn ligger på Max 380w

några tips?

När det gäller nätagg skall man inte bara titta på W, det kan vara så att ditt nätagg är av dålig kvalité och har försämrats under åren.

Om du inte har ominstallerat windows när du bytt sakerna kan även de vara problemet, men det låter onekligen mer som det är något med nätagget.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
olofström
Registrerad
Jun 2010

Kolla Loggboken om det står något.

Asus Maximus VII Hero | Intel i7 4790k @4.9ghz | Corsair 450D | Gtx 980 sli @1500mhz | Corsair platanium 2400mhz 16gb | 4x samsung 850 250GB SSD raid 0 | Evga Supernova 1300W | Fractal Design Kelvin S36

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

Tack för svaren.

Jag har formaterat den gamla hårdisken, så inget annat ligger kvar sedan innan. Får åka och köpa nytt nätagg helt enkelt!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av gevsan:

Kolla Loggboken om det står något.

Tack, visste inte om "loggboken" innan. Hade felet Kernel-Power 41. Nu kan jag söka lite mer specifikt, tack så mycket!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
olofström
Registrerad
Jun 2010

Jag hade med Kernel-Power 41 innan... Det va mina ram-minnen som va ostabila. Prova att ta bort alla överklockningar så ska det nog funka!

Asus Maximus VII Hero | Intel i7 4790k @4.9ghz | Corsair 450D | Gtx 980 sli @1500mhz | Corsair platanium 2400mhz 16gb | 4x samsung 850 250GB SSD raid 0 | Evga Supernova 1300W | Fractal Design Kelvin S36