Hjälp! Uppdaterat BIOS, startar ej upp!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hyperterminal
Registrerad
Sep 2008

Hjälp! Uppdaterat BIOS, startar ej upp!

Hej

Har ett ASUS P8z68-v Pro/Gen3, som hade default BIOS, fungerat sådär så nu bestämde jag mig äntligen att uppdatera till 3603 som är senaste. Körde Ezi flash från asus uefi bios och installerade från usb sticka och allt såg ut att gå bra. Visade updating till 100% sen bootade den om. Men nu kommer jag bara till Asus motherboard loggan (där man kan trycka på del för att komma till bios men då låser sig datorn numer), låter jag datorn fortsätta kommer jag till American Megatrends logga där det hänger sig också. Tycker jag F1 där för att komma till setup händer ingenting heller.

Tips? Lite panik här !

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Jul 2011

Efter BIOS uppdatering bör man köra en Reset CMOS, kolla manualen, eller om du vet hur man gör, och se om den bootar upp

* Fractal Design R5 * ASUS Swift PG278QR * MSI Z170A GAMING M7 * Intel Core i7 6700K / NZXT Kraken x61 * ASUS GTX 1080 Ti Strix OC* Corsair Vengeance LPX Black DDR4 2x8GB 3000MHz * EVGA SuperNova 850W G2 * Samsung SSD PRO 850-Series 250GB * Samsung SSD EVO 850-Series 1TB * Windows 10 Pro -64bit * Objetive Designs O2+ODAC * Philips Fidelio X2 + AntLion MicMod V4

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örnsköldsvik
Registrerad
Okt 2011

Ingen fara. Du behöver gå in i bios och välja restore optimal default tror jag så är det ok.
Pröva en annan usb ingång för ditt tangentbord och tryck f1 igen.

5820ĸ ıllıllı 980тι ıllıllı αcєɾ хв270нυ

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Clawfinger6:

Ingen fara. Du behöver gå in i bios och välja restore optimal default tror jag så är det ok.
Pröva en annan usb ingång pröva f1 igen.

Han skriver ju att datorn hänger sig när han ska gå in i BIOS, lite svårt att ladda default settings då...

* Fractal Design R5 * ASUS Swift PG278QR * MSI Z170A GAMING M7 * Intel Core i7 6700K / NZXT Kraken x61 * ASUS GTX 1080 Ti Strix OC* Corsair Vengeance LPX Black DDR4 2x8GB 3000MHz * EVGA SuperNova 850W G2 * Samsung SSD PRO 850-Series 250GB * Samsung SSD EVO 850-Series 1TB * Windows 10 Pro -64bit * Objetive Designs O2+ODAC * Philips Fidelio X2 + AntLion MicMod V4

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

Efter uppdatering bör man göra datorn helt strömlös någon minut, dvs rycka kontakten eller slå av brytaren på nätagget (om den har detta) testat det?

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örnsköldsvik
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av DeFeCT79:

Han skriver ju att datorn hänger sig när han ska gå in i BIOS, lite svårt att ladda default settings då...

Han måste byta till en annan usb port. Drivrutinen till tangentbordet funkar inte efter biosuppdateringen. Det händer ibland

5820ĸ ıllıllı 980тι ıllıllı αcєɾ хв270нυ

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

Du har väl tryckt i tangentbordet i en blå USB3-port. Inga problem i övrigt som jag kan se.

Ett tips: Mängden utropstecken i en trådrubrik har inget samband med antalet svar, om något så skapar det irritation och minskar svarsviljan.

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P10 Plus
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2008

Valde du rätt BIOS 3603? Finns både för WinXP och Vista och den andra för Windows 7 och 8.

1090T | NH-U9S | GA-MA770T-UD3P | GTX 960 | 8 GB DDR3 | MX300 275 GB
Asus Book T100HA-FU029T | x5-Z8500 | 4 GB DDR3 | 64 GB
iPod 16GB 7th generation

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hyperterminal
Registrerad
Sep 2008

Tusen tack kära sweclockare, jag tänkte aldrig på att prova en annan usb port för tangentbordet. Tog en port ovanpå datorn och då fungerade det. Jag clearade även cmos samtidigt så jag vet inte vilket av det som löste problemet.

Edit
Yes jag tog rätt version av bioset

Tack igen !

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Västerås
Registrerad
Apr 2004
Skrivet av MultiMan:

Du har väl tryckt i tangentbordet i en blå USB3-port. Inga problem i övrigt som jag kan se.

Ett tips: Mängden utropstecken i en trådrubrik har inget samband med antalet svar, om något så skapar det irritation och minskar svarsviljan.

Han hade väl panik, något som ibland drabbas oss flesta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Söderhamn
Registrerad
Okt 2004

Ett tips inför framtiden, jag har den enklare varianten av moderkortet och ibland när jag har vissa USB enheter anslutna såsom en Samsung Galaxy S3 så går det inte att boota upp datorn utan att den antingen hänger sig som din i bios eller fastnar uppemot 10 minuter vid uppstart av Windows.

i5-2500k@4.5, Asus P8Z68-V, Asus GTX970, Antec Kühler 620, Corsair Vengence 8GB, Corsair HX650, Samsung 840 EVO 250Gb, Intel 520 120Gb, 1+2 Tb HDD, Dell U2515H