Permalänk
Medlem

CG3700 - portforward Apple TV?

Hej!

Jag har en setup av PC som är trådad till en CG3700 som sen är trådad till en Apple TV.

Fick bekymmer med mitt gamla CG3100 så just detta nya modem har jag bara ett par månader användning utav. Ungefär 1 av 5 tillfällen hittar min Apple TV min PC. För att säkerställa att det inte var någon config i iTunes eller liknande så hade jag min dator formaterad för en vecka sen, men problemet kvarstår.

Då det är trådat så vill man ju ha en viss stabilitet. Nu är jag inte expert på detta, men är det några inställningar jag kan göra i routern för att PC och Apple TV ska hitta varandra bättre? Är det någon idé att laborera i port-forwarding fliken?

Permalänk
Medlem

Ska inte behövas någon port-forwarding på LAN-sidan, det är för att nå internettjänster. Har dessvärre inga andra förslag.

Visa signatur

”Det krävs talang för att lira hårdrock medan det räcker med en taskig barndom för att spela hiphop”

Permalänk
Medlem

Båda två enheterna ska som sagt sitta på LAN och därmed finns det ingenting emellan som ska hindra trafiken. Kommer du ut på internet med bägge två är det sannolikt inte heller någon IP konflikt eller liknande.
När du inte når datorn från apple tvn. Kan du vid de tillfällena pinga apple tvn från datorn?

Ping är ett kommando som man kör från kommando-prompt. På en windows-dator hittar du det genom att köra programmet "cmd.exe". Där skriver man "ping <ip-adress>" för att se om man kan kommunicera med den enheten.

För att få redan på IP adress på apple tv så kanske det finns någon enkelt kommando. Annars borde du kunna surfa in på routern och se vilket IP den tilldelats i DHCPserver-tjänsten på routern.