Autentiseringsproblem på mobiltelefon vid wifi anslutning

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2014

Autentiseringsproblem på mobiltelefon vid wifi anslutning

En bekant till mig har problem att få internet till sin mobiltelefon (Xperia Z1).
Det fungerade perfekt för henne, ända tills hon återställde/formenterade sin mobil.
När hon försöker ansluta telefonen till sitt wifi nätverk får hon autentiseringsproblem.
Wifi nätverket fungerar till hennes laptop.

Routern hon har är: 300Mbps Wireless N Router (TL-WR841N).

Funderingen var att mobilen var problemet, men hon gick till affären där hon förut inhandlat telefonen och hon testade bl.a ansluta till deras wifi nätverk och det fungerade bra.

Hon har nu köpt sig en ny router, en likadan vad jag förstått.
Och hon har försökt installerat denna router men det kommer upp felmeddelande i slutet av installationen.

Såhär har hon gjort:

1. Hon kopplade internetkabel från vägguttaget till routern
2. Hon kopplade en annan internetkabel från routern till datorn

Därefter körde hon installationen för programvaran (en skiva hon stoppat in i läsaren och sedan kört på autorun.exe filen). såg sedan ut såhär:

1. http://prntscr.com/52pzlk här valde hon Dynamisk IP
2. http://prntscr.com/52q1ql här valde hon markerade alternativet "no, I don't need to clone MAC..."
3. http://prntscr.com/52q32u sedan valde hon det markerande här också, dvs WPA2
4. http://prntscr.com/52q3jc sedan laddade det..
5. http://prntscr.com/52q3sg men sedan kom denna error upp, hon har testat flera gånger men alltid kommer detta upp i slutändan

Hon har sett till så att det är rätt lösenord när hon försökt anslutit till wifin, även på den gamla routern hon hade så bad jag henne vara noga på skriva exakt rätt, vilket hon gjort.

Vad är problemet? varför lyckas man inte få anslutning till mobiltelefonen?

[EDIT]
För att få internet att fungera behöver hon nu ha internetkabel till routern, själva wifi fungerar inte överhuvudtaget nu.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2014

Hej, hade precis samma problem på min Sony. Hade aldrig haft det innan men sökte runt ett tag o försökte komma fram till vad de kunde vara. Sen såg jag på den sidan inne i inställningar på mobilen där man kan ansluta till wifi så fanns det en knapp nere till vänster som hette wps, när man trycker på den så vill mobilen att man trycker på samma knapp på baksidan av sin router. När jag gjorde det så tog de inte alls lång tid innan mobilen anslöt till routern och har inga problem med autentieringsproblem längre.