[LÖST] Hittar 2.4 trådlösa men inte 5.0, nytt nätverkskort [LÖST]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
mölndal
Registrerad
Feb 2010

[LÖST] Hittar 2.4 trådlösa men inte 5.0, nytt nätverkskort [LÖST]

Tjena. Jag har ett nytt trådlöst integrerat nätverkskort, med namn asus pce ac68. Det är så att jag har 2 olika anslutningar, en 2.4 och en 5.0. Men med det nya kortet hittar jag enbart 2.4 anslutningen och får därför inte ut maximal hastighet.

Jag kan säga så att jag inte är bra alls på nätverk och antar att detta är någon inställning i nätverkskortets mjukvara, men vad jag ska ställa in har jag ingen aning om? På mobilen, andra datorer och med ett usb nätverkskort på min dator hittar jag 5.0 anslutnigen.

Tacksam för hjälp!

Problemet löst, testade att byta mellan varenda kanal inne i routern.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm (Sundbyberg)
Registrerad
Maj 2005

Borde dyka upp i listan över nätverk tycker jag, har du installerat drivrutiner från asus hemsida? Så du inte sitter med någon dålig drivrutin som Windows Update letat upp åt dig?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
mölndal
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av KiWo:

Borde dyka upp i listan över nätverk tycker jag, har du installerat drivrutiner från asus hemsida? Så du inte sitter med någon dålig drivrutin som Windows Update letat upp åt dig?

Yes, jag har senaste drivrutiner från asus hemsida.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2004

Testa starta om routern en gång eller två, har varit buggit att få 5Ghz bandet att fungera ibland för mig.

Asus Z87-A| 4770k@4.5GHz@1.19v|Gtx680@+100MHz offset - Accelero Hybrid| 2x4GB Corsair 1600MHz DDR3| Samsung 830 series SSD 256GB| Asus Xonar essence STX| Corsair HX620w| Define XL| giefscience.com | Jag streamar på Twitch

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
mölndal
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av Fjaman:

Testa starta om routern en gång eller två, har varit buggit att få 5Ghz bandet att fungera ibland för mig.

Testat det med, funkar fortfarande inte....

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Apr 2004

Vad är det för router?
Testa mata in uppgifterna för nätverket manuellt (SSID / Lösen)

---

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Swedland
Registrerad
Maj 2006

Sitter du på win 8.1 ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
mölndal
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av Gorian:

Vad är det för router?
Testa mata in uppgifterna för nätverket manuellt (SSID / Lösen)

Har redan testat matat in det manuellt, fungerar inte. Routern är comhems egna, kollade på baksidan och det jag får fram är:
cbn
Model: CH7284E

Skrivet av trollhattan:

Sitter du på win 8.1 ?

Nej, windows 7 64bit

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örsköldsvik
Registrerad
Okt 2008

Är du säker på att 5ghz är aktiverat och har annat namn än 2.4ghz vissa använder samma namn för båda frekvenserna så nätverkskortet ska välja rätt själv. Annars är frågan är du säker att den inte redan använder 5ghz / AC.
Osäker dock var man kan se det men tänker mig i Visa nätverkansluting och höger clicka på nätverkskortet och välj status

Elektronik och microprocessor innovatör :D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
mölndal
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av knatteanka:

Är du säker på att 5ghz är aktiverat och har annat namn än 2.4ghz vissa använder samma namn för båda frekvenserna så nätverkskortet ska välja rätt själv. Annars är frågan är du säker att den inte redan använder 5ghz / AC.
Osäker dock var man kan se det men tänker mig i Visa nätverkansluting och höger clicka på nätverkskortet och välj status

Ja, jag är helt säker. På alla andra enheter hittar jag 2 olika anslutningar, ett med 2.4 i slutet av namnet och ett med 5.0 i slutet. Jag hade ett usb nätverskort innan på samma dator och där hittade jag 5.0 anslutningen....

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nordpolen
Registrerad
Nov 2003

Testa ändra kanalbredden på 5ghz-nätverket och se om du hittar det då, dessutom kan du testa att ändra till en annan kanal manuellt istället för att köra auto. Vissa nätverkskort har problem med vissa kanalbredder iaf.

Dooh!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2009

Är det ett internt kort i en laptop? Är de internt antennerna designade för att ta in även 5 GHz-bandet?

Är dom bara designade för 2.4 GHz-bandet kan du kanske ha problemet där.

| Asus Sabertooth P67 | Intel i7 2600K @ 3.4 GHz | Corsair H80 - Pull |
| 2*4GB Corsair XMS3 - 1600 MHz | Asus GTX 660ti 2GB DirectCUII OC | Gainward GTX 660ti 2GB |
| Sandisk Extreme 120GB - System |OCZ Agility 3 60GB + OCZ Vertex 2 60GB linked @120 GB|
| P182B något moddat | Corsair HCG 520W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
mölndal
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av hemligsomfan:

Är det ett internt kort i en laptop? Är de internt antennerna designade för att ta in även 5 GHz-bandet?

Är dom bara designade för 2.4 GHz-bandet kan du kanske ha problemet där.

Det är ett integrerat nätverkskort som sitter i en stationär dator, helt nytt är det.
http://www.inet.se/produkt/5404561/asus-pce-ac68-dual-band-ac...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2009
Skrivet av ekmannen:

Det är ett integrerat nätverkskort som sitter i en stationär dator, helt nytt är det.
http://www.inet.se/produkt/5404561/asus-pce-ac68-dual-band-ac...

Blir väll inte mycket bättre än så Men jäkla konstigt är det att du inte får upp bägge näten. Då skulle jag tippat på drivisarna, men dom har du de senaste.

| Asus Sabertooth P67 | Intel i7 2600K @ 3.4 GHz | Corsair H80 - Pull |
| 2*4GB Corsair XMS3 - 1600 MHz | Asus GTX 660ti 2GB DirectCUII OC | Gainward GTX 660ti 2GB |
| Sandisk Extreme 120GB - System |OCZ Agility 3 60GB + OCZ Vertex 2 60GB linked @120 GB|
| P182B något moddat | Corsair HCG 520W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Apr 2004

Logga in i routern och byt kanal på 5Ghz-nätet.

Kan du se nätet i inSSIDer?

---

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
mölndal
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av Gorian:

Logga in i routern och byt kanal på 5Ghz-nätet.

Kan du se nätet i inSSIDer?

Har testat bytt kanal och då får jag fram den när jag byter till en viss kanal, men då går det endå inte att ansluta..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nordpolen
Registrerad
Nov 2003
Skrivet av ekmannen:

Har testat bytt kanal och då får jag fram den när jag byter till en viss kanal, men då går det endå inte att ansluta..

Testa ändra channelwith och olika kryptering...

Skickades från m.sweclockers.com

Dooh!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
mölndal
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av Phunky:

Testa ändra channelwith och olika kryptering...

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för svar, jag löste det genom att testa byta mellan varenda kanal som fanns att välja på och tillslut hitta jag en som funkade! Mäter upp 247 Mbit/s på bredbandskollen så nu äre götta