GTX 970 Väldigt bra Clocks, dåliga scores [LÖST]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Jun 2009

GTX 970 Väldigt bra Clocks, dåliga scores [LÖST]

Köpte mig ett GTX 970 idag, och precis som titeln lyder så klockar det som en gud, men jag får inga bra scores.

Mina clocks ligger utan problem på över 1600-1675mhz/8000mhz utan att ens röra volten det minsta.. Men ändå får jag inte mer än 2250p i Unigine Valley och 9300p i 3DMark Firestrike..

jag tänkte direkt att det måste vara min CPU som bottleneckar (i5 2500k @ 4,5ghz), men den ligger bara runt 40-50% load och grafikkortet i 99-100% load hela tiden under benchmarksen..

Någon som har någon aning om varför scorsen ändå blir låga? All hjälp och alla tips uppskattas!

Tack

|Chassi: Switch 810 | CPU: i5 6600k @ 4400mhz, Corsair H90 kylare | GPU: GTX 980 @ 1450/8000MHz | RAM: 8GB Corsair LPX @ 2133mhz | PSU: Corsair AX850 med MDPC-X sleeve | Mobo: Asus Z170-A | SSD: Samsung 840 Pro 256GB | HDD: Samsung F1 640GB, Seagate 2TB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Maj 2013
Skrivet av sweezy:

Köpte mig ett GTX 970 idag, och precis som titeln lyder så klockar det som en gud, men jag får inga bra scores.

Mina clocks ligger utan problem på över 1600-1675mhz/8000mhz utan att ens röra volten det minsta.. Men ändå får jag inte mer än 2250p i Unigine Valley och 9300p i 3DMark Firestrike..

jag tänkte direkt att det måste vara min CPU som bottleneckar (i5 2500k @ 4,5ghz), men den ligger bara runt 40-50% load och grafikkortet i 99-100% load hela tiden under benchmarksen..

Någon som har någon aning om varför scorsen ändå blir låga? All hjälp och alla tips uppskattas!

Tack

Power target? Vilket program klockar du i? Oftast kan man kolla power% där, kolla även klockhastighet. Om power% går över 100% så sänks klockfrekvensen för att orka med.

Moderkaka från Asus | metallbit med massa pinnar och 6 kärnor | 32 i minnet | två lövblåsare ala 290x | ljudkort | forsmark 3 | stor låda av aluminium | mera lövblåsare | tunna små kassetter med OS å spel | stor å bred bildvisare | 10 fönster i operativ

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Jun 2009
Skrivet av WoG:

Power target? Vilket program klockar du i? Oftast kan man kolla power% där, kolla även klockhastighet. Om power% går över 100% så sänks klockfrekvensen för att orka med.

Klockar i MSI afterburner, har satt max power på 110% men den "aktiva" powern går aldrig upp över 50%?, klockhastigheten ligger på stabila 1600/8000 när jag spelar.

|Chassi: Switch 810 | CPU: i5 6600k @ 4400mhz, Corsair H90 kylare | GPU: GTX 980 @ 1450/8000MHz | RAM: 8GB Corsair LPX @ 2133mhz | PSU: Corsair AX850 med MDPC-X sleeve | Mobo: Asus Z170-A | SSD: Samsung 840 Pro 256GB | HDD: Samsung F1 640GB, Seagate 2TB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Jun 2009

GTX 970 PCI-E x16@x1 lösning?

Hej!

Jag gjorde nyligen en tråd i forumet om att mitt nya GTX 970 klockar väldigt bra men presterar samtidigt undermåligt.. upptäckte idag att på GPU Z står det att mitt kort körs i "PCI-E 2.0 x16@x1 2.0".

Denna hastighet går heller inte upp till @x16 när jag kör ett benchmark eller liknande.

Kortet sitter givetvis i första x16 slotten på moderkortet som är ett Asus P8Z68.

Någon som stött på samma problem och har en lösning?

All hjälp uppskattas!

Tack!

|Chassi: Switch 810 | CPU: i5 6600k @ 4400mhz, Corsair H90 kylare | GPU: GTX 980 @ 1450/8000MHz | RAM: 8GB Corsair LPX @ 2133mhz | PSU: Corsair AX850 med MDPC-X sleeve | Mobo: Asus Z170-A | SSD: Samsung 840 Pro 256GB | HDD: Samsung F1 640GB, Seagate 2TB |

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005
Citat:

§ 3.3 Det är inte tillåtet att skapa flera trådar om samma ämne (så kallad korspostning). Detta gäller oavsett om trådarna placeras i samma forumdel eller i olika forumdelar. Om en moderator har låst en tråd är det inte tillåtet att skapa en ny tråd om samma ämne. Regeln finns för att alla ska få samma chans att få sina trådar uppmärksammade och för att forumet ska bli så överskådligt som möjligt.

Samma problem = en tråd.

*Trådar sammanfogade*

Kollat så att inga sockelpinnar till CPU är skadade?

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P10 Plus
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

Har du uppdaterat till nyaste BIOS på moderkortet? Har du försökt testa grafikkortet utan överklockning? Posta gärna en länk till ditt 3DMark Fire Strike resultat. "9300 i score i 3DMark Fire Strike" säger inte så mycket om hur själva grafikkortet presterar.

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Corsair TX 650W - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004

Nyfiken på din ASIC score (endast i vetenskapligt syfte).

[Intel 6700K @ 4500MHz]--[MSI Core Frozr L]--[MSI Z170 Gaming M5]--[Corsair 16GB 2666MHz DDR4]--[MSI 1080Ti Gaming X @ 2038/12006MHz]--[EVGA Supernova G2 850W]--[Fractal Design Define S]--[Windows 10 x64]--[Acer XB270HU]--[Corsair Strafe RGB MX Silent]--[Mionix Naos 7000]--[HyperX Cloud II]--[Creative Gigaworks T20]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Jun 2009
Skrivet av Mocka:

Nyfiken på din ASIC score (endast i vetenskapligt syfte).

82,4% tror jag den visade:)

Skrivet av fantomsmurfen:

Har du uppdaterat till nyaste BIOS på moderkortet? Har du försökt testa grafikkortet utan överklockning? Posta gärna en länk till ditt 3DMark Fire Strike resultat. "9300 i score i 3DMark Fire Strike" säger inte så mycket om hur själva grafikkortet presterar.

Får göra det sen efter skolan! Men grafikkortet fick som bäst 12.1k Score men varierade mellan 11-12k i olika runs (10,8k stock tror jag jag fick)

Och nej jag har inte uppdaterat till senaste BIOS, men jag körde två stycken 480s innan och de gick som de skulle (x16 med ett kort och x8 med två i SLI)

Skrivet av MultiMan:

Samma problem = en tråd.

*Trådar sammanfogade*

Kollat så att inga sockelpinnar till CPU är skadade?

Sorry Mod!

umm, det bör de inte vara, det var de inte förra gången jag kollade processorn och sen dess har jag inte rört någonting, men får väl dubbelkolla senare idag!

Tack för svar!

|Chassi: Switch 810 | CPU: i5 6600k @ 4400mhz, Corsair H90 kylare | GPU: GTX 980 @ 1450/8000MHz | RAM: 8GB Corsair LPX @ 2133mhz | PSU: Corsair AX850 med MDPC-X sleeve | Mobo: Asus Z170-A | SSD: Samsung 840 Pro 256GB | HDD: Samsung F1 640GB, Seagate 2TB |

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005
Skrivet av sweezy:

Sorry Mod!

umm, det bör de inte vara, det var de inte förra gången jag kollade processorn och sen dess har jag inte rört någonting, men får väl dubbelkolla senare idag!

Tack för svar!

Om du inte uppdaterat BIOS så är det första steget, men hjälper inte det så kan tyvärr exakt detta problem inträffa med skadade pinnar. 480 tillhör en helt annan generation och det är främst senaste generationen kort som haft problem med äldre BIOS.

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P10 Plus
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

Det där med skadade pins bör du kanske kolla men använder du senaste versionen av GPU-Z? Skulle även vara intressant att testa om andra grafikkort visar att de körs i x1 hastighet på ditt moderkort.

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Corsair TX 650W - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004
Skrivet av sweezy:

82,4% tror jag den visade:)

Det är hyfsat högt faktiskt. Men galet att kunna köra på 1600/8000 24/7 om det nu inte är någon grej med PCI-E hastigheten och att när du väl får 16x så kommer det inte klara en sådan enorm OC.

[Intel 6700K @ 4500MHz]--[MSI Core Frozr L]--[MSI Z170 Gaming M5]--[Corsair 16GB 2666MHz DDR4]--[MSI 1080Ti Gaming X @ 2038/12006MHz]--[EVGA Supernova G2 850W]--[Fractal Design Define S]--[Windows 10 x64]--[Acer XB270HU]--[Corsair Strafe RGB MX Silent]--[Mionix Naos 7000]--[HyperX Cloud II]--[Creative Gigaworks T20]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

En liten teori jag också har är att en för hög överklockning kan leda till sämre resultat fast grafikkortet inte krachar totalt.

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Corsair TX 650W - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

Ingen har tydligen frågat detta i tråden. Vilken drivruntinsversion använder du? Har du för gammal drivrutin så kan det påverka prestandan en hel del.

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Corsair TX 650W - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Feb 2012

Har sett en hel del liknande trådar med 970 & 2500K t.ex: http://www.sweclockers.com/forum/125-geforce/1332730-msi-gtx-...

Moderkort: Maximus Gene Z87 Processor: i7-4770K@4,3 Volt=1,245V, Kylning: Custom Vatten Minne: 32Gb Corsair Venegance Pro 1866Mhz Grafik:MSI Seahawk 1080 EKWB Hårddiskar:Samsung SSD 850 EVO 500GBx2 + 3TB NAS Nätagg: Corsair AX850 Chassi: Corsair Obsidian 350D Skärm: Asus 27" ROG Swift Rigg2 TJ08 ASUS Maximus IV Z68 Gene-Z i5-2500K@4.5 H60 8GbLP ASUS GTX 970 STRIX (250GB+120GB)SSD+1Tb Corsair Cx500M

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Jun 2009
Skrivet av fantomsmurfen:

En liten teori jag också har är att en för hög överklockning kan leda till sämre resultat fast grafikkortet inte krachar totalt.

Jag har givetvis testat att köra den helt stock också, tänkte att det kanske klockade ned sig av någon anledning, men det verkar inte vara fallet.. Problemet verkar som sagt vara att det körs i pci x1 av någon anledning..

Skrivet av fantomsmurfen:

Ingen har tydligen frågat detta i tråden. Vilken drivruntinsversion använder du? Har du för gammal drivrutin så kan det påverka prestandan en hel del.

Kör den senaste WHQL drivrutinen (344.60 eller vad den nu heter)

Skrivet av Mocka:

Det är hyfsat högt faktiskt. Men galet att kunna köra på 1600/8000 24/7 om det nu inte är någon grej med PCI-E hastigheten och att när du väl får 16x så kommer det inte klara en sådan enorm OC.

Ja så kan det mycket väl vara, för som sagt, behövde inte ens röra volten förrän 1675/8100 då jag fick mycket artefacts där..

Skrivet av fantomsmurfen:

Det där med skadade pins bör du kanske kolla men använder du senaste versionen av GPU-Z? Skulle även vara intressant att testa om andra grafikkort visar att de körs i x1 hastighet på ditt moderkort.

Jag använder senaste versionen och mina 480s kördes iaf som de skulle (x16 var för sig och x8 i SLI)

Skrivet av MultiMan:

Om du inte uppdaterat BIOS så är det första steget, men hjälper inte det så kan tyvärr exakt detta problem inträffa med skadade pinnar. 480 tillhör en helt annan generation och det är främst senaste generationen kort som haft problem med äldre BIOS.

Aldrig uppdaterat mitt bios, skulle du kunna ge mig en jättesnabb genomgång hur jag går tillväga? eller Linka en bra guide?

Tack!

|Chassi: Switch 810 | CPU: i5 6600k @ 4400mhz, Corsair H90 kylare | GPU: GTX 980 @ 1450/8000MHz | RAM: 8GB Corsair LPX @ 2133mhz | PSU: Corsair AX850 med MDPC-X sleeve | Mobo: Asus Z170-A | SSD: Samsung 840 Pro 256GB | HDD: Samsung F1 640GB, Seagate 2TB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falköping
Registrerad
Okt 2004

Där hittar du BIOS. Du uppdaterar nog i Windows som vanligt och startar om datorn, alternativt bootar i UEFI och uppdaterar från USB där

http://www.asus.com/se/Motherboards/P8Z68VGEN3/HelpDesk_Downl...

//The Mighty Spawn Of Lille Skutt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2006

Har i det närmaste identiskt system med dig inklusive överklockning.
Jag får runt 10300 poäng i Fire strike. Tyckte det kändes lite lågt jämfört med andra.
Du får dock 1000 poäng lägre så det verkar som att du har något ytterligare som hämmar prestandan.

Är också väldigt nyfiken på vad som får scoren att bli så låg utan synbar anledning.
Jag har inte heller uppdaterat BIOS på moderkortet sedan jag köpte datorn. Har hört att vissa ska ha fått stora problem efter vissa sådana uppdateringar med mitt moderkort (z68 extreme 3 gen 3).

Namn : Jesper | Ålder : 40 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : PhD i matematik + lite annat

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2014

Tippar på att det är den senaste drivrutinen som spökar. Körde mina 780 Ti's igår. 18K i Firestrike, helt stock. 2 minuter senare.. 10K i Firestrike.

Resultat

Moderkort: MSI X79A-GD45 | Processor: Intel i7 3930K 4.6 GHz | CPU-kylare: H80i vattenkylning | Grafikkort: EVGA GTX 780 Ti Classified 3 GB SLI | RAM-Minnen: Corsair Vengeance 16 GB 4X4GB 1600 Mhz | SSD: Corsair GT 120 SSD | Nätagg: Fractal Design R3 Newton 1000W | Display: ASUS PG348Q + ASUS VG278HR 144 hz | Mus: SteelSeries RIVAL Headphones: Razer Tiamat 7.1 ASUS Strix DSP| Keyboard:Qpad Mekaniskt Cherry Red

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Jun 2009
Skrivet av JesperT:

Har i det närmaste identiskt system med dig inklusive överklockning.
Jag får runt 10300 poäng i Fire strike. Tyckte det kändes lite lågt jämfört med andra.
Du får dock 1000 poäng lägre så det verkar som att du har något ytterligare som hämmar prestandan.

Är också väldigt nyfiken på vad som får scoren att bli så låg utan synbar anledning.
Jag har inte heller uppdaterat BIOS på moderkortet sedan jag köpte datorn. Har hört att vissa ska ha fått stora problem efter vissa sådana uppdateringar med mitt moderkort (z68 extreme 3 gen 3).

Well, mitt synliga problem är att både GPU-Z, CPU-Z och AIDA64 säger att mitt kort körs i PCI-E x1 läge istället för x16.. O det stämmer rätt bra med tanke på att mitt resultat är ~20% för lågt typ..

Har uppdaterat mitt BIOS till senaste version, bytt drivers osv, utan resultat... Säg gärna till om du hittar en lösning så gör jag detsamma

(Uppdatera BIOS var förresten det enklaste någonsin, bara att ladda ner rätt ROM, installera, klart.. dessutom låter den dig inte göra det om något är fel, t.ex om du tagit fel ROM eller om filen är skadad)

|Chassi: Switch 810 | CPU: i5 6600k @ 4400mhz, Corsair H90 kylare | GPU: GTX 980 @ 1450/8000MHz | RAM: 8GB Corsair LPX @ 2133mhz | PSU: Corsair AX850 med MDPC-X sleeve | Mobo: Asus Z170-A | SSD: Samsung 840 Pro 256GB | HDD: Samsung F1 640GB, Seagate 2TB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Jun 2009
Skrivet av MultiMan:

Om du inte uppdaterat BIOS så är det första steget, men hjälper inte det så kan tyvärr exakt detta problem inträffa med skadade pinnar. 480 tillhör en helt annan generation och det är främst senaste generationen kort som haft problem med äldre BIOS.

Skrivet av fantomsmurfen:

Det där med skadade pins bör du kanske kolla men använder du senaste versionen av GPU-Z? Skulle även vara intressant att testa om andra grafikkort visar att de körs i x1 hastighet på ditt moderkort.

Skrivet av JesperT:

Har i det närmaste identiskt system med dig inklusive överklockning.
Jag får runt 10300 poäng i Fire strike. Tyckte det kändes lite lågt jämfört med andra.
Du får dock 1000 poäng lägre så det verkar som att du har något ytterligare som hämmar prestandan.

Är också väldigt nyfiken på vad som får scoren att bli så låg utan synbar anledning.
Jag har inte heller uppdaterat BIOS på moderkortet sedan jag köpte datorn. Har hört att vissa ska ha fått stora problem efter vissa sådana uppdateringar med mitt moderkort (z68 extreme 3 gen 3).

Skrivet av EyeNEye:

Tippar på att det är den senaste drivrutinen som spökar. Körde mina 780 Ti's igår. 18K i Firestrike, helt stock. 2 minuter senare.. 10K i Firestrike.

Resultat

Skrivet av WoG:

Power target? Vilket program klockar du i? Oftast kan man kolla power% där, kolla även klockhastighet. Om power% går över 100% så sänks klockfrekvensen för att orka med.

Hej!

testat många olika saker för att felsöka och försöka åtgärda problemet nu.

1. Felet verkar ligga i att kortet körs i PCI-E x1 istället för x16.
2. Jag har uppdaterat mitt BIOS utan resultat
3. Jag har bytt plats på grafikkortet utan resultat
4. jag har blåst båda PCI-E portarna med tryckluft för att bli av med möjligt damm utan resultat
5. Jag har testat 4 olika drivers (de senaste 4 WHQL certifierade) utan resultat
6. Jag har kört både processorn och grafikkortet både överklockat och i stock utan förändring.
7. Jag har testat mitt GTX 480 igen och det körs i x16 med exakt samma drivers, bios, settings som mitt 970.
8. Jag har kollat alla strömsparsinställningar som finns och alla står på maxprestanda

Är det så enkelt att kortet måste vara defekt? Det vore väldigt tråkigt med tanke på hur bra det klockar och dess ASIC quality..

Borde jag helt enkelt åka till butiken och skaffa ett nytt redan imorgon eller har ni några fler tips på saker jag kan testa innan?

Tack så mycket för all hjälp!

|Chassi: Switch 810 | CPU: i5 6600k @ 4400mhz, Corsair H90 kylare | GPU: GTX 980 @ 1450/8000MHz | RAM: 8GB Corsair LPX @ 2133mhz | PSU: Corsair AX850 med MDPC-X sleeve | Mobo: Asus Z170-A | SSD: Samsung 840 Pro 256GB | HDD: Samsung F1 640GB, Seagate 2TB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2014
Skrivet av sweezy:

Hej!

testat många olika saker för att felsöka och försöka åtgärda problemet nu.

1. Felet verkar ligga i att kortet körs i PCI-E x1 istället för x16.
2. Jag har uppdaterat mitt BIOS utan resultat
3. Jag har bytt plats på grafikkortet utan resultat
4. jag har blåst båda PCI-E portarna med tryckluft för att bli av med möjligt damm utan resultat
5. Jag har testat 4 olika drivers (de senaste 4 WHQL certifierade) utan resultat
6. Jag har kört både processorn och grafikkortet både överklockat och i stock utan förändring.
7. Jag har testat mitt GTX 480 igen och det körs i x16 med exakt samma drivers, bios, settings som mitt 970.
8. Jag har kollat alla strömsparsinställningar som finns och alla står på maxprestanda

Är det så enkelt att kortet måste vara defekt? Det vore väldigt tråkigt med tanke på hur bra det klockar och dess ASIC quality..

Borde jag helt enkelt åka till butiken och skaffa ett nytt redan imorgon eller har ni några fler tips på saker jag kan testa innan?

Tack så mycket för all hjälp!

Hur presterar ditt 480 då? Så vet vi om det fungerar eller inte. Fungerar det som det ska, så är det nog kortet som är trött.

Har du övervoltat kortet något? bättre resultat?

Du har rätt så hög ASIC. Normalt är väl kring 70-75%

Moderkort: MSI X79A-GD45 | Processor: Intel i7 3930K 4.6 GHz | CPU-kylare: H80i vattenkylning | Grafikkort: EVGA GTX 780 Ti Classified 3 GB SLI | RAM-Minnen: Corsair Vengeance 16 GB 4X4GB 1600 Mhz | SSD: Corsair GT 120 SSD | Nätagg: Fractal Design R3 Newton 1000W | Display: ASUS PG348Q + ASUS VG278HR 144 hz | Mus: SteelSeries RIVAL Headphones: Razer Tiamat 7.1 ASUS Strix DSP| Keyboard:Qpad Mekaniskt Cherry Red

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Jun 2009
Skrivet av EyeNEye:

Hur presterar ditt 480 då? Så vet vi om det fungerar eller inte. Fungerar det som det ska, så är det nog kortet som är trött.

Har du övervoltat kortet något? bättre resultat?

Du har rätt så hög ASIC. Normalt är väl kring 70-75%

480t presterar som det borde, och det ger även förväntad prestandaökning när jag klockar upp det..

Det skulle ju ta emot att lämna tillbaka det för det är nog det sjukaste jag testat när det gäller klockning (kanske beror på att det inte körs som det ska?)

Jag har faktiskt inte testat att övervolta det, kan det göra någon skillnad tror du? bör inte originalinställningar/Auto vara "perfekt" för stockclocks?

|Chassi: Switch 810 | CPU: i5 6600k @ 4400mhz, Corsair H90 kylare | GPU: GTX 980 @ 1450/8000MHz | RAM: 8GB Corsair LPX @ 2133mhz | PSU: Corsair AX850 med MDPC-X sleeve | Mobo: Asus Z170-A | SSD: Samsung 840 Pro 256GB | HDD: Samsung F1 640GB, Seagate 2TB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Jun 2009
Skrivet av sweezy:

480t presterar som det borde, och det ger även förväntad prestandaökning när jag klockar upp det..

Det skulle ju ta emot att lämna tillbaka det för det är nog det sjukaste jag testat när det gäller klockning (kanske beror på att det inte körs som det ska?)

Jag har faktiskt inte testat att övervolta det, kan det göra någon skillnad tror du? bör inte originalinställningar/Auto vara "perfekt" för stockclocks?

*EDIT* testade att övervolta.. givetvis klockade kortet ännu bättre då (klarade ett valleyrun i 1700/8200MHz)... men det körs fortfarande i x1 läge och presterar som en tunna skit!

|Chassi: Switch 810 | CPU: i5 6600k @ 4400mhz, Corsair H90 kylare | GPU: GTX 980 @ 1450/8000MHz | RAM: 8GB Corsair LPX @ 2133mhz | PSU: Corsair AX850 med MDPC-X sleeve | Mobo: Asus Z170-A | SSD: Samsung 840 Pro 256GB | HDD: Samsung F1 640GB, Seagate 2TB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2014
Skrivet av sweezy:

*EDIT* testade att övervolta.. givetvis klockade kortet ännu bättre då (klarade ett valleyrun i 1700/8200MHz)... men det körs fortfarande i x1 läge och presterar som en tunna skit!

Provat firestrike? Då borde det krascha direkt i så fall.

Moderkort: MSI X79A-GD45 | Processor: Intel i7 3930K 4.6 GHz | CPU-kylare: H80i vattenkylning | Grafikkort: EVGA GTX 780 Ti Classified 3 GB SLI | RAM-Minnen: Corsair Vengeance 16 GB 4X4GB 1600 Mhz | SSD: Corsair GT 120 SSD | Nätagg: Fractal Design R3 Newton 1000W | Display: ASUS PG348Q + ASUS VG278HR 144 hz | Mus: SteelSeries RIVAL Headphones: Razer Tiamat 7.1 ASUS Strix DSP| Keyboard:Qpad Mekaniskt Cherry Red

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Jun 2009
Skrivet av EyeNEye:

Provat firestrike? Då borde det krascha direkt i så fall.

Varför borde det krascha i firestrike och inte valley?

Skrivet av EyeNEye:

Provat firestrike? Då borde det krascha direkt i så fall.

Det hade du rätt i;) gick inte lika bra där...

Men som sagt, klocken är inte problemet, är bara ute efter att få det att köras i PCI-E x16.. vilket det inte verkar vilja.. :/ antar att det få bli ett besök hos Netonnet imorgon och få ett nytt..

|Chassi: Switch 810 | CPU: i5 6600k @ 4400mhz, Corsair H90 kylare | GPU: GTX 980 @ 1450/8000MHz | RAM: 8GB Corsair LPX @ 2133mhz | PSU: Corsair AX850 med MDPC-X sleeve | Mobo: Asus Z170-A | SSD: Samsung 840 Pro 256GB | HDD: Samsung F1 640GB, Seagate 2TB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2014
Skrivet av sweezy:

Varför borde det krascha i firestrike och inte valley?

Mina kort kraschar direkt i Firestrike ifall det är något problem.

Moderkort: MSI X79A-GD45 | Processor: Intel i7 3930K 4.6 GHz | CPU-kylare: H80i vattenkylning | Grafikkort: EVGA GTX 780 Ti Classified 3 GB SLI | RAM-Minnen: Corsair Vengeance 16 GB 4X4GB 1600 Mhz | SSD: Corsair GT 120 SSD | Nätagg: Fractal Design R3 Newton 1000W | Display: ASUS PG348Q + ASUS VG278HR 144 hz | Mus: SteelSeries RIVAL Headphones: Razer Tiamat 7.1 ASUS Strix DSP| Keyboard:Qpad Mekaniskt Cherry Red

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2014
Skrivet av sweezy:

Det hade du rätt i;) gick inte lika bra där...

Men som sagt, klocken är inte problemet, är bara ute efter att få det att köras i PCI-E x16.. vilket det inte verkar vilja.. :/ antar att det få bli ett besök hos Netonnet imorgon och få ett nytt..

Är det rätt inställt i BIOS? Kollat där?

Moderkort: MSI X79A-GD45 | Processor: Intel i7 3930K 4.6 GHz | CPU-kylare: H80i vattenkylning | Grafikkort: EVGA GTX 780 Ti Classified 3 GB SLI | RAM-Minnen: Corsair Vengeance 16 GB 4X4GB 1600 Mhz | SSD: Corsair GT 120 SSD | Nätagg: Fractal Design R3 Newton 1000W | Display: ASUS PG348Q + ASUS VG278HR 144 hz | Mus: SteelSeries RIVAL Headphones: Razer Tiamat 7.1 ASUS Strix DSP| Keyboard:Qpad Mekaniskt Cherry Red

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Framför dumburken ?
Registrerad
Jul 2013
Skrivet av sweezy:

Hej!

Jag gjorde nyligen en tråd i forumet om att mitt nya GTX 970 klockar väldigt bra men presterar samtidigt undermåligt.. upptäckte idag att på GPU Z står det att mitt kort körs i "PCI-E 2.0 x16@x1 2.0".

Denna hastighet går heller inte upp till @x16 när jag kör ett benchmark eller liknande.

Kortet sitter givetvis i första x16 slotten på moderkortet som är ett Asus P8Z68.

Någon som stött på samma problem och har en lösning?

All hjälp uppskattas!

Tack!

Din cpu Sandy bridge stöder inte pcie3.0 bara 2.0

Grönt och blåt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Jun 2009
Skrivet av EyeNEye:

Är det rätt inställt i BIOS? Kollat där?

testat alla inställningar där och även stock, ingen skillnad

Skrivet av dennisdvdr:

Din cpu Sandy bridge stöder inte pcie3.0 bara 2.0

Nej, men den ska inte köras i PCI-E x1

|Chassi: Switch 810 | CPU: i5 6600k @ 4400mhz, Corsair H90 kylare | GPU: GTX 980 @ 1450/8000MHz | RAM: 8GB Corsair LPX @ 2133mhz | PSU: Corsair AX850 med MDPC-X sleeve | Mobo: Asus Z170-A | SSD: Samsung 840 Pro 256GB | HDD: Samsung F1 640GB, Seagate 2TB |

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Här
Registrerad
Jul 2009

*inlägg sammanfogade*

Använd gärna "citera flera" när du ska svara på flera inlägg. På så sätt blir tråden mycket behagligare att följa och förhoppningsvis får du fler svar