Trädvy Permalänk
Corsair
Plats
Sverige
Registrerad
Okt 2012

Allt om Corsair Link

Som många vet så är Corsair Link våran mjukvara som går att använda för att styra och övervaka vissa av våra kylare (H80i/H80i v2, H100i/H100i v2 och H110i/H115i) och nätaggregat (RM, RMi, HXi och AXi).

Syftet med denna tråd är att kunna diskutera denna mjukvara, samt att jag finns till här för att hjälpa er ifall det blir något problem. Jag kommer även att uppdatera denna tråden så fort en ny version släpps.

Två saker att testa ifall det uppstår något problem med Corsair Link är för det första att göra en "ren" installation, detta är något man ska göra varje gång det kommer en ny version av Corsair Link, det andra är att testa installera den tidigare versionen.

Hur gör man då en "ren" installation av Corsair Link? Med några enkla steg.

  1. Avinstallera Corsair Link via Kontrollpanelen.

  2. Gå till Utforskaren, aktivera "Visa dolda filer".

  3. Ta bort denna mapp: C:\Users\"System name"\AppData\Roaming\Corsair (Denna mapp innehåller profiler för alla Corsairs olika mjukvaror så om de är något du vill spara så gör en kopia av den).

  4. Starta om datorn.

  5. Installera nyaste versionen av Corsair Link.

Senaste versionen av Corsair Link kan ni ladda ner här. Nu när version 4 av Corsair Link har kommit så rekommenderar jag alla att installera den. Börja med att avinstallera gamla versionen av Corsair Link och sen installera den nyaste.

Changelog v4.8.3.8

Changelog:

  • Conflict between CUE and CORSAIR LINK software is fixed.

  • Intermittent shutdown for systems with AX1500i is fixed.

Known Issues:

  • Some users may experience intermittent “driver unsigned” issue when installing Corsair Link.

  • Custom fan curves may experience dip to 0 RPM.

  • Vengeance RGB DRAM may not be recognized on some motherboards with the B250 chipset.

  • AMD Ryzen processors show temperature 20C above actual.

Dold text

Version 4 av Corsair Link stödjer dessa produkter:

  • Hydro Series - H80i, H100i, H80i GT, H100i GTX, H110i GT, H110i GTX, H80i V2, H100i V2, H110i, H115i

  • PSU Series - AXi, HXi, RMi, RM (With USB Dongle)

  • Commander MINI

  • Commander Pro

  • Lighting Node Pro

  • Vengeance LED/RGB

Frågor? Funderingar? Bara kommentera här.

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nykvarn
Registrerad
Jul 2006

Kan man ta upp problem med sin Corsair Link här?

Chassi: CorsAir Obsidian 900D PCU: CorsAir AX 1200i - Moderkort: ASUS Rampage IV Black Edition
Minnen: CorsAir Dominator Platinum 8x8gb 2133Mhz
Grafik: 2x PowerColor Radeon R9 290X 4GB LCS - HD: CorsAir SSD Force GS 250gb - Skärm: 2x ASUS VG248QE 144hz

Trädvy Permalänk
Corsair
Plats
Sverige
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av Tokboy:

Kan man ta upp problem med sin Corsair Link här?

Ja gör de, ska hjälpa så gott jag kan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nykvarn
Registrerad
Jul 2006

Ok.
Här kommer mitt problem.

Vart såld på hur coolt och avanserat hela Corsair Link systemet såg ut.
Och då jag kanske är lite av en pryl-nisse så ville jag ha detta.

Här kommer min Spec först.

Chassi: CorsAir Obsidion 900D
PCU: CorsAir AX 1200i
Moderkort: ASUS Rampage IV Black Edition
CPU: Intel Core i7-4930k Socket-2011
Minne: 8x CorsAir Dominator Platinum DDR3 2133Mhz 8gb
Grafik: 2x PowerColor LCS Radeon R9 290x 4gb
HD 1: CorsAir Force GS 250Gb
HDD 3st vanliga hårddiskar.
1st 140 & 11st 120 PWM Corsair fläktar.
Operativsystem: Windows 8.1

Moderkort CPU & Grafikkorten är vattenkylda. Ena lopen på Moderkort och CPU Andra på Graffekorten.
Drivs av 2st Alphacool VPP655 Single Edition pumpar.
Har även en tempsensor på varje loop .Monsoon Premium temp sensor.
Till flödesmätare valde jag två Bitspower flödessensor

Detta ville jag kunna styra med Corsair Link.
(Ja jag är nog en lite Corsair nisse)

Sagt och gjort.
Införskaffade Corsair Link Cooling kit.
Där 1st Commander samt en Cooling node ingick.
Köpte samtidigt 2st extra Cooling Nodes och en Lighting Node.

Har sedan sommaren försökt få detta att fungera som det skall.
Har följt och gjort dom flästa av sakerna som rekomenderas på erat forum (http://forum.corsair.com/)
Häromdagen tröttnade jag och tänkte vem vet jag kanske har haft sönder något när jag har hållt på
Så kanske skall jag köpa ett nytt.....

Nä provar med Mini. Sagt och gjort.
Införskaffade mig en Corsair link Mini.
Döm om min förvåning när det är samma igen.

Vad som händer....

I stort Fläktarna fungerar. Visar och styra.
Led. Lyser och går att styra. ( fungerade inte på den andra)
Temp. Hårddiskarna fungerar
Temp. Moderkortet och PCU kommer och går.
Vatten temp Visar inget
Varvtalen på flödesmätarna finns inge.

Får många tips om att skrota Corsair Link och styra allt via ASUS ROG
Men vill nu ge detta en sista skans.

Hur skall jag göra för att Corsair Link Skall fungera?
Jag är ingen super databyggare men detta är inte min första.
Tycker att det borde bara vara att installera och uppdatera sedan köra.
Det har ju kostat lite i alla fall.

MVH
Peter Barbalics
"aka" Tokboy

Chassi: CorsAir Obsidian 900D PCU: CorsAir AX 1200i - Moderkort: ASUS Rampage IV Black Edition
Minnen: CorsAir Dominator Platinum 8x8gb 2133Mhz
Grafik: 2x PowerColor Radeon R9 290X 4GB LCS - HD: CorsAir SSD Force GS 250gb - Skärm: 2x ASUS VG248QE 144hz

Trädvy Permalänk
Corsair
Plats
Sverige
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av Tokboy:

Ok.
Här kommer mitt problem.

Vart såld på hur coolt och avanserat hela Corsair Link systemet såg ut.
Och då jag kanske är lite av en pryl-nisse så ville jag ha detta.

Här kommer min Spec först.

Chassi: CorsAir Obsidion 900D
PCU: CorsAir AX 1200i
Moderkort: ASUS Rampage IV Black Edition
CPU: Intel Core i7-4930k Socket-2011
Minne: 8x CorsAir Dominator Platinum DDR3 2133Mhz 8gb
Grafik: 2x PowerColor LCS Radeon R9 290x 4gb
HD 1: CorsAir Force GS 250Gb
HDD 3st vanliga hårddiskar.
1st 140 & 11st 120 PWM Corsair fläktar.
Operativsystem: Windows 8.1

Moderkort CPU & Grafikkorten är vattenkylda. Ena lopen på Moderkort och CPU Andra på Graffekorten.
Drivs av 2st Alphacool VPP655 Single Edition pumpar.
Har även en tempsensor på varje loop .Monsoon Premium temp sensor.
Till flödesmätare valde jag två Bitspower flödessensor

Detta ville jag kunna styra med Corsair Link.
(Ja jag är nog en lite Corsair nisse)

Sagt och gjort.
Införskaffade Corsair Link Cooling kit.
Där 1st Commander samt en Cooling node ingick.
Köpte samtidigt 2st extra Cooling Nodes och en Lighting Node.

Har sedan sommaren försökt få detta att fungera som det skall.
Har följt och gjort dom flästa av sakerna som rekomenderas på erat forum (http://forum.corsair.com/)
Häromdagen tröttnade jag och tänkte vem vet jag kanske har haft sönder något när jag har hållt på
Så kanske skall jag köpa ett nytt.....

Nä provar med Mini. Sagt och gjort.
Införskaffade mig en Corsair link Mini.
Döm om min förvåning när det är samma igen.

Vad som händer....

I stort Fläktarna fungerar. Visar och styra.
Led. Lyser och går att styra. ( fungerade inte på den andra)
Temp. Hårddiskarna fungerar
Temp. Moderkortet och PCU kommer och går.
Vatten temp Visar inget
Varvtalen på flödesmätarna finns inge.

Får många tips om att skrota Corsair Link och styra allt via ASUS ROG
Men vill nu ge detta en sista skans.

Hur skall jag göra för att Corsair Link Skall fungera?
Jag är ingen super databyggare men detta är inte min första.
Tycker att det borde bara vara att installera och uppdatera sedan köra.
Det har ju kostat lite i alla fall.

MVH
Peter Barbalics
"aka" Tokboy

Hej Peter,

Tråkigt att det krånglat så mycket för dig, vad jag inte förstod är vad som inte fungerar nu när du har Commander Mini. Är det att du inte får in vissa värden rätt?

Med vänliga hälsningar,
Corsair Johan

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nykvarn
Registrerad
Jul 2006

Det som inte fungerar i dag med mini är

Tempen för moderkortet och nätagget fungerar ej.
Visar 0 grader hela tiden.

Tempen för de två vattenlooparna fungerar ej.
Visar 0 grader hela tiden.

Varvtalet för de två flödesmätarna fungerar ej.
Mini hittar dessa inte ens.

Så allt det fina med att styra fläktarna via tempen fungerar ju inte.
ex: Vatten looparnas temp över en viss grad sätter fläcktarna på 100%
Och leden lyser starkt rött.

Hoppas du kan ge mig tips på hur jag skall fixa detta.

Chassi: CorsAir Obsidian 900D PCU: CorsAir AX 1200i - Moderkort: ASUS Rampage IV Black Edition
Minnen: CorsAir Dominator Platinum 8x8gb 2133Mhz
Grafik: 2x PowerColor Radeon R9 290X 4GB LCS - HD: CorsAir SSD Force GS 250gb - Skärm: 2x ASUS VG248QE 144hz

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2013

Är det bara jag som tycker det är sjukt dåligt att man ska behöva göra en clean install så fort det kommer en ny version?
Det är illa nog att behöva reboota.
Känns väldigt win95...

Skickades från m.sweclockers.com

///M4

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2003

Hej!

Jag uppgraderade datorn för ett tag sedan och använder sen innan en H100i. Dock så kan inte Corsair link se tempen på min 4790k. Corsairlink 2.7.5361. Är detta åtgärdat eller något som utvecklarna jobbar på?

En sak till, när jag hade byggt om datorn och installerat allt så poppade inte H100i upp i Link förrens jag kopplade in en enhet i främre usb uttagen.

Mvh

Core I7 7700k . Asus GTX 1080 . 32GB Corsair Vengeance . Asus Maximus IX . Corsair AX860 . Samsung 960 PRO Nvme ssd x2 raid0

Trädvy Permalänk
Corsair
Plats
Sverige
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av Tokboy:

Det som inte fungerar i dag med mini är

Tempen för moderkortet och nätagget fungerar ej.
Visar 0 grader hela tiden.

Tempen för de två vattenlooparna fungerar ej.
Visar 0 grader hela tiden.

Varvtalet för de två flödesmätarna fungerar ej.
Mini hittar dessa inte ens.

Så allt det fina med att styra fläktarna via tempen fungerar ju inte.
ex: Vatten looparnas temp över en viss grad sätter fläcktarna på 100%
Och leden lyser starkt rött.

Hoppas du kan ge mig tips på hur jag skall fixa detta.

Okej men då förstår jag lite mera vad som inte fungerar. Har du den senaste versionen av Corsair Link? 5361?

Skrivet av hoski:

Är det bara jag som tycker det är sjukt dåligt att man ska behöva göra en clean install så fort det kommer en ny version?
Det är illa nog att behöva reboota.
Känns väldigt win95...

Skickades från m.sweclockers.com

Det är ju ganska vanligt med drivrutiner att man gör så eftersom det blir alltid kvar filer efter man avinstallerat, så jag tycker inte att det är så konstigt. Att man ska starta om datorn är de ju väldigt många program som vill att man gör med. Det tar ju bara några minuter att göra en "ren" installation och om det löser problemet så förstår jag inte varför de är dåligt.

Skrivet av devilstar:

Hej!

Jag uppgraderade datorn för ett tag sedan och använder sen innan en H100i. Dock så kan inte Corsair link se tempen på min 4790k. Corsairlink 2.7.5361. Är detta åtgärdat eller något som utvecklarna jobbar på?

En sak till, när jag hade byggt om datorn och installerat allt så poppade inte H100i upp i Link förrens jag kopplade in en enhet i främre usb uttagen.

Mvh

Hej, det jobbas hela tiden på nya versioner som ska lösa olika buggar, jag har märkt att den senaste versionen (5361) har en del problem med att läsa olika värden, temperaturer och sådant på olika plattformar.

Vad du kan göra är att testa installera den tidigare versionen, var då noga att följa de steg jag förklarade i min första post i denna tråd.

softwaredownloads.corsair.com/Files/Corsair-Link/CorsairLink_Installer_RC_v2.7.5339.zip

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nykvarn
Registrerad
Jul 2006

Japp jag kör på
CorsairLink_Installer_RC_v2.7.5361

Chassi: CorsAir Obsidian 900D PCU: CorsAir AX 1200i - Moderkort: ASUS Rampage IV Black Edition
Minnen: CorsAir Dominator Platinum 8x8gb 2133Mhz
Grafik: 2x PowerColor Radeon R9 290X 4GB LCS - HD: CorsAir SSD Force GS 250gb - Skärm: 2x ASUS VG248QE 144hz

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av CorsairSWE:

Det är ju ganska vanligt med drivrutiner att man gör så eftersom det blir alltid kvar filer efter man avinstallerat, så jag tycker inte att det är så konstigt. Att man ska starta om datorn är de ju väldigt många program som vill att man gör med. Det tar ju bara några minuter att göra en "ren" installation och om det löser problemet så förstår jag inte varför de är dåligt

Om man kan uppdatera drivrutinerna till nåt så vitalt som grafikkortet, utan att vare sig starta om eller göra en clean ominstallation av dem, så ska man banne mig kunna göra det till nånting som i praktiken är ett usb-anslutet tillbehör!

Att tvinga användaren att starta om ska aldrig behövas annat än vid sådan uppdatering av operativsystemet som ej är möjlig utan omstart!
Allt annat är bara dåligt utformad mjukvara!

Skickades från m.sweclockers.com

///M4

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Рос&#10
Registrerad
Nov 2011

Kanske dum fråga, men frågar iallafall.

Har ni fixat så man slipper hålla på med regedit för att få allt att funka? Tokboy beskriver exakt sådan problem som jag hade med windows 8.1, där temperaturer för HDD och fläktar fungerade, men de vitala delarna som man vill hålla koll på visade 0.

Som sagt, lösningen då var regedit och beta versioner av Link.

I övrigt är jag väldigt nöjd med era kylare, en liten H80i höll temperaturerna bra, men bytt till en H105 idag. Enda jag saknar är vatten tempen

Node 804 | CPU: i7 4770k | RAM: Corsair vengeance LP 16gb | GPU: MSI GTX 780 SLi | MB: ROG Maximus VII Gene |
Node 304 | CPU: G3258 | RAM: HyperX 8gb | GPU: Nvidia GTX Asus 750Ti | MB: MSI Z97i-AC |

Trädvy Permalänk
Corsair
Plats
Sverige
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av Tokboy:

Japp jag kör på
CorsairLink_Installer_RC_v2.7.5361

Okej, testa att installera den tidigare versionen med hjälp av de stegen jag förklarade i första posten, återkom gärna om de hjälpte. Vilken version av Windows använder du förresten?

Skrivet av Carlj:

Kanske dum fråga, men frågar iallafall.

Har ni fixat så man slipper hålla på med regedit för att få allt att funka? Tokboy beskriver exakt sådan problem som jag hade med windows 8.1, där temperaturer för HDD och fläktar fungerade, men de vitala delarna som man vill hålla koll på visade 0.

Som sagt, lösningen då var regedit och beta versioner av Link.

I övrigt är jag väldigt nöjd med era kylare, en liten H80i höll temperaturerna bra, men bytt till en H105 idag. Enda jag saknar är vatten tempen

Det beror helt på vilken hårdvara man har, med vissa så fungerar det och vissa inte. Härligt att du gillar kylarna!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nykvarn
Registrerad
Jul 2006

Så nu har jag installerat Nya Installern
CorsairLink_Installer_RC_v2.7.5339
Har gjort enligt din ominstallations post.

Jag kör på Win 8,1

Har startat om datorn 5ggr
So far so good

Skall pröva att döpa om sakerna till vad dessa är
senare och se om dom finns kvar sedan.

Glömde skriva. Det är Mini som jag kör nu.
Om det fungerar på lite längre sikt så kommer jag försöka lägga in den stora.
Men vill inte skansa på allt jobb förrens den har fungerat en längre stund.

MVH
Peter

Chassi: CorsAir Obsidian 900D PCU: CorsAir AX 1200i - Moderkort: ASUS Rampage IV Black Edition
Minnen: CorsAir Dominator Platinum 8x8gb 2133Mhz
Grafik: 2x PowerColor Radeon R9 290X 4GB LCS - HD: CorsAir SSD Force GS 250gb - Skärm: 2x ASUS VG248QE 144hz

Trädvy Permalänk
Corsair
Plats
Sverige
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av Tokboy:

Så nu har jag installerat Nya Installern
CorsairLink_Installer_RC_v2.7.5339
Har gjort enligt din ominstallations post.

Jag kör på Win 8,1

Har startat om datorn 5ggr
So far so good

Skall pröva att döpa om sakerna till vad dessa är
senare och se om dom finns kvar sedan.

Glömde skriva. Det är Mini som jag kör nu.
Om det fungerar på lite längre sikt så kommer jag försöka lägga in den stora.
Men vill inte skansa på allt jobb förrens den har fungerat en längre stund.

MVH
Peter

Okej så det fungerar nu? Du får fram alla värden?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nykvarn
Registrerad
Jul 2006

Japp

Men jag kör på Corsail Link Mini.

Kommer att försöka sätta tilbaka den stora nästa helg.

Och hoppas den fungerar på dom gamla drivrutinerna med.

MvH
Peter

Chassi: CorsAir Obsidian 900D PCU: CorsAir AX 1200i - Moderkort: ASUS Rampage IV Black Edition
Minnen: CorsAir Dominator Platinum 8x8gb 2133Mhz
Grafik: 2x PowerColor Radeon R9 290X 4GB LCS - HD: CorsAir SSD Force GS 250gb - Skärm: 2x ASUS VG248QE 144hz

Trädvy Permalänk
Corsair
Plats
Sverige
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av Tokboy:

Japp

Men jag kör på Corsail Link Mini.

Kommer att försöka sätta tilbaka den stora nästa helg.

Och hoppas den fungerar på dom gamla drivrutinerna med.

MvH
Peter

Okej bra att det fungerar tillslut. Commander Mini är ju den nyaste så skulle rekommendera att köra med den.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nykvarn
Registrerad
Jul 2006

Ok.
Vi får se!

Thx för hjälpen.
Hoppas det håller nu.

Chassi: CorsAir Obsidian 900D PCU: CorsAir AX 1200i - Moderkort: ASUS Rampage IV Black Edition
Minnen: CorsAir Dominator Platinum 8x8gb 2133Mhz
Grafik: 2x PowerColor Radeon R9 290X 4GB LCS - HD: CorsAir SSD Force GS 250gb - Skärm: 2x ASUS VG248QE 144hz

Trädvy Permalänk
Corsair
Plats
Sverige
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av Tokboy:

Ok.
Vi får se!

Thx för hjälpen.
Hoppas det håller nu.

Tack själv, bara höra av sig om du undrar över något. PM fungerar bra de med.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kinna, Sweden
Registrerad
Okt 2002

Kan jag koppla min h100 till Mini Commander?

// Oscar aka raXXo

Trädvy Permalänk
Corsair
Plats
Sverige
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av raxxo:

Kan jag koppla min h100 till Mini Commander?

Jajemän det går, både H100 och H100i går att använda med Commander Mini.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nykvarn
Registrerad
Jul 2006

Hallå igen.

Upptäckte att mina två
Bitspower flödessensor
Inte syns någon stans.

Har du något tips?

Chassi: CorsAir Obsidian 900D PCU: CorsAir AX 1200i - Moderkort: ASUS Rampage IV Black Edition
Minnen: CorsAir Dominator Platinum 8x8gb 2133Mhz
Grafik: 2x PowerColor Radeon R9 290X 4GB LCS - HD: CorsAir SSD Force GS 250gb - Skärm: 2x ASUS VG248QE 144hz

Trädvy Permalänk
Corsair
Plats
Sverige
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av Tokboy:

Hallå igen.

Upptäckte att mina två
Bitspower flödessensor
Inte syns någon stans.

Har du något tips?

Hej,

Du kör fortfarande med version 5339? Och flödessensorerna är inkopplade på en fläktport på Commander Mini?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nykvarn
Registrerad
Jul 2006
Skrivet av CorsairSWE:

Hej,

Du kör fortfarande med version 5339? Och flödessensorerna är inkopplade på en fläktport på Commander Mini?

Japp!
Och när man kollar i Corsair Link under Device information på Corsair Commander Mini control

Så syns dom inte där heller.
Enligt den så har jag bara 3 av 6 inkopplade Fans
1= 3 fläktar i slinga som sitter i fronten
2= 4 fläktar som sitter i taket
3= 4 fläktar som sitter i botten

Så hoppas du hittar en lösning till mig!

MVH
Peter

Chassi: CorsAir Obsidian 900D PCU: CorsAir AX 1200i - Moderkort: ASUS Rampage IV Black Edition
Minnen: CorsAir Dominator Platinum 8x8gb 2133Mhz
Grafik: 2x PowerColor Radeon R9 290X 4GB LCS - HD: CorsAir SSD Force GS 250gb - Skärm: 2x ASUS VG248QE 144hz

Trädvy Permalänk
Corsair
Plats
Sverige
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av Tokboy:

Japp!
Och när man kollar i Corsair Link under Device information på Corsair Commander Mini control

Så syns dom inte där heller.
Enligt den så har jag bara 3 av 6 inkopplade Fans
1= 3 fläktar i slinga som sitter i fronten
2= 4 fläktar som sitter i taket
3= 4 fläktar som sitter i botten

Så hoppas du hittar en lösning till mig!

MVH
Peter

Jag ska kolla över det, kan dock dröja med svar ett tag då de är Dreamhack till veckan så kommer ha fullt upp med de, men ska svara så fort jag kan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nykvarn
Registrerad
Jul 2006

Låter ok.

MvH
Peter

Chassi: CorsAir Obsidian 900D PCU: CorsAir AX 1200i - Moderkort: ASUS Rampage IV Black Edition
Minnen: CorsAir Dominator Platinum 8x8gb 2133Mhz
Grafik: 2x PowerColor Radeon R9 290X 4GB LCS - HD: CorsAir SSD Force GS 250gb - Skärm: 2x ASUS VG248QE 144hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jul 2003

Uppdaterade från 5339 till 5361. På nya hittas inte alla diskar, samt CPU temperaturen och MB temp står bara och blinkar rött (0.0 C). Efter några sekunder ser man temperaturen, sen blinkar det åter rött och 0 grader.

Nedgraderade till 5339, allt funkar igen.

Workstation: i7-6700K @ 4.8GHz - Asus Maximus VIII Hero - Corsair Vengeance 2x16GB 3200MHz - Asus Geforce GTX 780 CUII OC - Samsung 950 Pro MVMe 256GB - Samsung 850 Pro 512GB - OCZ Vertex4 256GB - Crucial MX300 2x750GB - Corsair AX850 - Corsair H80i v2 - Silverstone FT02 - Samsung SH-B123 - Dell 2410 - QPad MK-85 mx-brown

Server: i7-3930K @ 4.3GHz - Asus P9X79WS - Corsair Vengeance 4x8GB 1866MHz - Samsung 850 Evo.

Trädvy Permalänk
Corsair
Plats
Sverige
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av JD:

Uppdaterade från 5339 till 5361. På nya hittas inte alla diskar, samt CPU temperaturen och MB temp står bara och blinkar rött (0.0 C). Efter några sekunder ser man temperaturen, sen blinkar det åter rött och 0 grader.

Nedgraderade till 5339, allt funkar igen.

Jo som jag skrev i tråden så har den nyaste versionen lite problem med just att läsa av vissa värden. Kör med den tills vidare om du känner för det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nossebro
Registrerad
Sep 2011

Tjenare. Har nyss bytt från AMD till intel och fått hem min i7 4790k med 1150 socket ,och såg nu att jag lyckats slänga mina andra brackets men såg till min glädje att dessa går att beställa nya till min H100. Dock så finns inte socket 1150 med i listan som dom supportrar, bara 1155. Funkar det ändå och det inte står med bara, eller hur ser det ut?

CPU: Intel core i7 4790k | RAM: Corsair Vengeance 16gb | GPU: MSI GeForce GTX 980 4GB | MB: MSI Z97I AC | SSD: Samsung 840 EVO 250gb | HDD: Seagate Barracuda 3T

Battlelog: Vanillaenergy

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
essunga
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av vanillaskyes:

Tjenare. Har nyss bytt från AMD till intel och fått hem min i7 4790k med 1150 socket ,och såg nu att jag lyckats slänga mina andra brackets men såg till min glädje att dessa går att beställa nya till min H100. Dock så finns inte socket 1150 med i listan som dom supportrar, bara 1155. Funkar det ändå och det inte står med bara, eller hur ser det ut?

tror jag har kvar alla mina brackets till intel eftersom jag kör amd h80i´s bracket borde vara samma och som de verkar bor vi i samma kommun så passar dom kan du få dom ska bara leta upp lådan först sen är skillnaden om jag minns rätt på 1150 och 1155 bara att Sandy och Ivy Bridge = 1155
Haswell = 1150 fäst punkterna ska vara samma intel´s fanboys kan rätta mig om jag har fel

Ryzen 5 1500x(OC 4,0 ghz ) l |Fractal design celsius 24 |Gigabyte AX370 gaming K5 | 16 gb Corsair DDR4 2400mhz | Sapphire R9 380 Nitro 4GB | Fractal Design Meshify | Corsair RM750x | Seagate 2 TB | Intel 335 180GB | Intel 335 120 gb | Windows 10 pro