Zotac 970 - Slaktar dator vid uppstart?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2007

Zotac 970 - Slaktar dator vid uppstart?

Tjena!

Sitter i skrivande stund på LAN och fick just hem mitt Zotac 970.
Satt precis på ett 7970 som jag bytte ut.

När jag satt in det nya grafikkortet tar det ca 1minut för datorn att starta upp till windowsscreen. ( ca10-12sek tidigare )
Den fastnar vid moderkortsbilden vid start och tuggar på ett bra tag, datorn fungerade perfekt innan jag stoppade in 970.

Datorn i sig verkar fungera felfritt när jag väl kommit in, och spela etc är inga problem.

Någon jag glömt göra?
Annars mottages tips på vad det kan vara, tack på förhand!

MVH 890611

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.5Ghz | MB: Asus Z170 Pro Gaming/Aura | GPU: Asus GTX1070 STRIX 8gb| RAM: Corsair Vengeance LED 32gb DDR4 | SSD: 2x Kingston Fury 240gb Raid-0 | PSU: Corsair RM750x | CPUC: Corsair H100i GTX | CASE: NZXT H440 Black

MONITOR#1: Acer 27" Predator XB271HUA G-Sync | KB: Corsair K70 LUX | M: Logitech G900 | MPAD: Qpad UC-50 | HS: Logitech G933

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2010

1, avinstallerade du de gamla drivisarna?
2, resten av dina komponenter
3, något annat som pillades med just innan bytet av grafikkort?

Trädvy Permalänk
Entusiast
Plats
Linköping
Registrerad
Sep 2008

Lite ovanligt men har hört att vissa moderkort behöver en BIOS-uppdatering för att fungera väl med Maxwell. Men det beror på när datorn segar, är det innan windows hunnit ladda (POST) eller vid laddning av windows?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2007
Skrivet av zoqi:

1, avinstallerade du de gamla drivisarna?
2, resten av dina komponenter
3, något annat som pillades med just innan bytet av grafikkort?

Avinstallerade CCC innan jag startade om datorn.

Cpu 3770k
Mobo: Gigabyte GA-Z77X-UD3H
Ram 16gb Corsair 1600mhz
Psu Corsair HX620w
SSD Samsung EVO 840 250gb

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.5Ghz | MB: Asus Z170 Pro Gaming/Aura | GPU: Asus GTX1070 STRIX 8gb| RAM: Corsair Vengeance LED 32gb DDR4 | SSD: 2x Kingston Fury 240gb Raid-0 | PSU: Corsair RM750x | CPUC: Corsair H100i GTX | CASE: NZXT H440 Black

MONITOR#1: Acer 27" Predator XB271HUA G-Sync | KB: Corsair K70 LUX | M: Logitech G900 | MPAD: Qpad UC-50 | HS: Logitech G933

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2007
Skrivet av Calathea:

Lite ovanligt men har hört att vissa moderkort behöver en BIOS-uppdatering för att fungera väl med Maxwell. Men det beror på när datorn segar, är det innan windows hunnit ladda (POST) eller vid laddning av windows?

Jag har visserligen inte uppdaterat bios ännu, det skulle jag ju kunna göra och återkomma!
MVH

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.5Ghz | MB: Asus Z170 Pro Gaming/Aura | GPU: Asus GTX1070 STRIX 8gb| RAM: Corsair Vengeance LED 32gb DDR4 | SSD: 2x Kingston Fury 240gb Raid-0 | PSU: Corsair RM750x | CPUC: Corsair H100i GTX | CASE: NZXT H440 Black

MONITOR#1: Acer 27" Predator XB271HUA G-Sync | KB: Corsair K70 LUX | M: Logitech G900 | MPAD: Qpad UC-50 | HS: Logitech G933

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Aug 2010

Med tanke på att du byter från AMD till Nvidia så skulle jag rekommendera att köra en rensning med programmet Display Driver uninstaller, http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstalle...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Maj 2010
Skrivet av nils45:

Med tanke på att du byter från AMD till Nvidia så skulle jag rekommendera att köra en rensning med programmet Display Driver uninstaller, http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstalle...

Mjo, men med tanke på att segheten uppstår långt innan Windows ens hunnit börja laddas har det ingenting med drivrutiner att göra

Desktop: i7 7700K | Asus Prime Z270-K | Corsair LPX 16GB | GTX 1070

Laptop: i3 7100u | 6GB Micron

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

En BIOS uppdatering till moderkortet har

Citat:

1.Improve VGA compatibility

så en uppdatering av BIOS är nog på sin plats.

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Corsair TX 650W - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2007
Skrivet av fantomsmurfen:

En BIOS uppdatering till moderkortet har så en uppdatering av BIOS är nog på sin plats.

Kommer inte in i bios, eller i q-flash.
Den tuggar vid Gigabyte bilden vid uppstart, och fortsätter långt därefter mot windows.

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.5Ghz | MB: Asus Z170 Pro Gaming/Aura | GPU: Asus GTX1070 STRIX 8gb| RAM: Corsair Vengeance LED 32gb DDR4 | SSD: 2x Kingston Fury 240gb Raid-0 | PSU: Corsair RM750x | CPUC: Corsair H100i GTX | CASE: NZXT H440 Black

MONITOR#1: Acer 27" Predator XB271HUA G-Sync | KB: Corsair K70 LUX | M: Logitech G900 | MPAD: Qpad UC-50 | HS: Logitech G933

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Okt 2008
Skrivet av 890611:

Kommer inte in i bios, eller i q-flash.
Den tuggar vid Gigabyte bilden vid uppstart, och fortsätter långt därefter mot windows.

Kör utan 970it, på det interna grafikkortet eller ditt gamla.

WS: 4770k, 16GB, 2x 250GB SSD, 2x 4TB HDD (RAID1), GTX670, W10.
SRV: 2600, 16GB, 500GB (OS), 6x 2TB HDD (RAID5), W2012 R2 +VMs.
RTR: 2500k, 2GB, 1x 500GB HDD, Intel Server MT/1000 Dual NIC + AC66U, PfSense 2.2.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av Rixxz:

Mjo, men med tanke på att segheten uppstår långt innan Windows ens hunnit börja laddas har det ingenting med drivrutiner att göra

Oavsett bör han göra det för att slippa ännu mer problem.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2007
Skrivet av OsNy:

Kör utan 970it, på det interna grafikkortet eller ditt gamla.

Skrivet av zoqi:

Oavsett bör han göra det för att slippa ännu mer problem.

Tack för tipsen, jag uppdaterade bios nu, och det verkar fungera som det skall nu!

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.5Ghz | MB: Asus Z170 Pro Gaming/Aura | GPU: Asus GTX1070 STRIX 8gb| RAM: Corsair Vengeance LED 32gb DDR4 | SSD: 2x Kingston Fury 240gb Raid-0 | PSU: Corsair RM750x | CPUC: Corsair H100i GTX | CASE: NZXT H440 Black

MONITOR#1: Acer 27" Predator XB271HUA G-Sync | KB: Corsair K70 LUX | M: Logitech G900 | MPAD: Qpad UC-50 | HS: Logitech G933