Router+AP, Switch+AP, vilken är bästa lösningen här?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012

Router+AP, Switch+AP, vilken är bästa lösningen här?

Tjena!

Har en Intenoswitch vid vår fiberingrävningspunkt ute i förrådet, och ska dra in det hela med en TP-kabel till en central plats på nedervåningen. Därifrån ska det gå trådlöst till en eller två AP:s och tanken är också TP-kablar till varsin ände av nedervåningen för TV. Har dock lite problem och frågor kvar innan vi sätter igång och fixar det hela.

För det första, vilken lösning är bäst för det trådlösa nätverket? Fick i en annan tråd samt av en polare råd om att skaffa en Ubiquiti Unify AP (eller två om det skulle behövas, kommer antagligen köpa den utan 5GHz-band), och tror det blir lösningen i AP-väg. Men vad är bäst dessförinnan - att ha en router eller bara en switch och därefter AP:s? Om man ska köra på en router, är det en bra idé att slå på det trådlösa på den och utöver det ha en AP?

Sedan har jag lite problem med TV-lösningen och Intenolådan ute i förrådet. Den är nämligen - som jag uppfattat att det kallas - taggad. Alltså det är bara en av fyra LAN-portar som TV:n enligt manualen måste dras från. Eftersom jag har två TV som ska anslutas och som dessutom ligger i varsin ände av våningen är jag osäker på bästa lösningen här. Tänkte kanske en switch ute i förrådet och sen på något sätt kabel till varje TV, men är öppen för förslag.

Ritade en sjukt simpel sketch på vår nedervåning för att enklare förklara för farsan, den kanske hjälper med att förtydliga det hela: http://i.imgur.com/E7FMOJh.png
Röda punkten är där vi har fiberdosan, A och B är TV, C är där router/switch ska sitta och D är bara en stationär dator. Hela våningen är ca 135 kvadrat och de fetare väggarna är i tegel. Vi kommer få in 250/100 Mbit/s från Bahnhof och TV från Viasat om det spelar någon roll.

Tack på förhand!